ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
7830-08-11
11/03/2013
|
בפני השופט:
שרון הינדה
|
- נגד - |
התובע:
עדי אור איסמעאילוב
|
הנתבע:
1. ערן שרעבי 2. "הפול" חברה לביטוח בע"מ 3. "קרנית"- קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים
|
|
החלטה
בקשה למינוי מומחים רפואיים בתחומי האורטופדיה, נוירולוגיה, פלסטיקה, אא"ג ופה ולסת.
בהתאם לסמכותי בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986 (להלן – "התקנות") ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובמסמכים הרפואיים שצורפו, סבורני כי יש למנות מומחים לבחינת אפשרות קיומה של נכות רפואית בתחומי האורטופדיה, אא"ג ופה ולסת עקב תאונת הדרכים מיום 9.10.04.
באשר למומחה המבוקש בתחום הנוירולוגי - בשלב זה לא מצאתי למנות מומחה בתחום זה, בהיעדר ראשית ראיה כנדרש ותיעוד רפואי מספק. במידת הצורך, ככל שיוגשו מסמכים רפואיים שיהיה כדי להעיד על קיומה של ראשית הראייה הנדרשת, או ככל שהמומחה בתחום האא"ג ימליץ על מינוי מומחה בתחום זה ניתן יהיה לשוב ולשקול הבקשה.
באשר למומחה המבוקש בתחום הפלסטי - בשלב זה לא מצאתי למנות מומחה בתחום זה. התובעת תצרף לתחשיב הנזק מטעמה, תמונות צבעוניות ועדכניות של הצלקת הנטענת, על מנת שתעמודנה בפני השופט בפניו יקבע התיק לצורך הערכת מצבה של התובעת ולבחינת הצורך מינוי מומחה.
לפיכך אני ממנה בזאת את ד"ר טים יעקובי, כמומחה רפואי בתחום האורטופדי, את ד"ר ראובן בן טובים, כמומחה רפואי בתחום האא"ג, ואת פרופ' שלמה קלדרון, כמומחה רפואי בתחום הפה והלסת, על מנת שיחוו דעתם בדבר מצבה הרפואי של התובעת בגין תאונת הדרכים, כל אחד בתחומו.
בחוות דעתם מתבקשים המומחים להתייחס גם לשאלות הבאות:
1. האם נותרה לתובעת נכות זמנית או צמיתה כתוצאה מהתאונה, ואם כן, לאיזו תקופה, ומהו שיעור הנכות.
2. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד?
3.הקשר שבין התאונה לבין מצבה הרפואי של התובעת.
4.המגבלות התפקודיות של התובעת, אם בכלל, ובשים לב לעברה הרפואי של התובע, לעבודתה ולמקצועה.
5.האם תהיה התובעת זקוקה לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן - מהם סוגי הטיפולים, ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים היום.
6.תקופות אי הכושר החלקי ו/או המלא של התובעת.
7.האם לדעת המומחה בתחום האא"ג קיים צורך במינוי מומחה נוירולוגי.
הצדדים ימציאו למומחים את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיינו בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
המומחים מתבקשים להגיש את חוות דעתם באופן ובמועד הקבועים בתקנה 15 לתקנות. כמו כן מתבקשים המומחים לפרט בחוות דעתם את המסמכים הרפואיים אשר היו בפניהם במועד מתן חוות הדעת.
שכר טרחת כל אחת מהמומחים יעמוד על סך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ.
בשלב זה הנתבעות 2 ו- 3 תישאנה בתשלום שכ"ט המומחים בתחומי האורטופדיה והא.א.ג בחלקים שווים.
באשר לתחום הפה והלסת – מאחר והמסמך הראשון שהציגה התובעת בתחום זה הינו מיום 20.3.07, בחלוף כשלוש שנים מיום התאונה, קיים קושי להסיק דבר קיומו של קשר סיבתי בין התאונה לבין הפגיעה הנטענת. לפיכך התובעת היא שתישא בשלב זה בתשלום שכר טרחת המומחה בתחום זהובעלויות הבדיקות עפ"י תקנה 9 (א) לתקנות.
אין בהחלטתי זו כדי לפגוע בזכות מי מהצדדים להעלות טענה בדבר השאלה על מי מהם תוטלנה העלויות האמורות באופן סופי. ככל שתועלה טענה בעניין זה, תבחן הטענה בהמשך ההליכים בתיק.