אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אפריקה ישראל להשקעות בעמ נ' הרמטיק נאמנות ואח'

אפריקה ישראל להשקעות בעמ נ' הרמטיק נאמנות ואח'

תאריך פרסום : 14/02/2010 | גרסת הדפסה

פר"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
10344-11-09
08/02/2010
בפני השופט:
ורדה אלשייך

- נגד -
התובע:
גדעון קירש
הנתבע:
1. אפריקה ישראל להשקעות בעמ
2. הרמטיק נאמנות
3. גיא גיסין
4. רזניק פז נבו נאמנויות בע"מ
5. זיו האפט ייעוץ וניהול בע"מ
6. שטראוס
7. לזר חברה לנאמנות (1992) בע"מ
8. הנציגות המשותפת של מחזיקי אגרות החוב של החברה {למעט בעלי אגרות חוב סדרה ט}
9. נציגות מחזיקי אגרות חוב לסדרה ט'
10. בנק הפועלים תל אביב סניף מרכזי 12600
11. בנק דיסקונט לישראל
12. יהודה הלוי 27
13. תל אביב 65136
14. בנק מזרחי טפחות רמת גן סניף מגדל יהלום 20077
15. הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ - סניף ראשי
16. בנק לאומי לישראל - יהודה לוי 32 ת"א
17. רשות ניירות ערך
18. כונס נכסים רשמי תל אביב
19. צחי אנצ'ל
20. איתי אנצ'ל
21. אביעד ויסולי

פסק-דין

פסק דין

מונחת בפני בקשתו של עו"ד קירש, אשר השתתף בדיונים שנערכו בפני בעניינה של חברת אפריקה-ישראל בע"מ, והעלה טענות בשם מספר מחזיקים באגרות חוב מסדרה כ"ד. במסגרת בקשה זו, טוען עו"ד קירש כי חלק מטיעוניו התקבלו והביאו תועלת רבה למחזיקי אגרות החוב הקצרות. אי לכך, הוא מבקש כי ייפסק לזכותו שכר טרחת עורך-דין, על חשבון חברת אפריקה-ישראל, בשיעור של 2.5% מ"היקף התועלת" שהביאו פעולותיו.

אודה, כי אני מתקשה לרדת לסוף-דעתו של המבקש.

הבקשה חסרה, וזאת שמא שלא בכדי, נדבך מרכזי, או שמא עיקרי – ביסוס ותימוכין בדין או למצער בפסיקה, לסעד כה מרחיק לכת, של פסיקת שכר-טרחה לפרקליט שלא שימש בעל-תפקיד מטעם בית המשפט, ולמעשה כובעו היחיד בהליך היה כאחד הטוענים בדיון בו נטלו חלק צדדים רבים ושונים. שכר טרחה המתבקש מקופתו של צד אחר להליך (החברה מבקשת ההסדר), שמעולם לא שכרה את שירותיו או התחייבה כלפיו בהתחייבות כלשהי.

אין צורך להכביר מילים, כי שמבקש בקשה יוצאת דופן ומרחיקת לכת, כגון זו, מן הראוי כי יטרח וימצא לה ביסוס בדין, או, כאמור, לפחות בפסיקה. אלא שאף לגופם של דברים, ספק גדול בעיני האם יהא לאל ידו של המבקש לעשות כן, וזאת באשר יגעתי ולא מצאתי כיצד ניתן לפסוק "שכר טרחה מיוחד", לאחד הפרקליטים שהשתתף בדיון, אף אם אצא מנקודת הנחה כי טענותיו התקבלו והועילו לקידום ההסדר.

עניין לנו, במושכלות ראשוניים, אשר לא ברור הכיצד ניתן להתעלם מהם:

1. אם ייצג הפרקליט המלומד מספר נושים, כגון בעלי איגרות חוב, יתכבד ויגבה את שכר-טרחתו

משולחיו.

2. אם ייצג את עניינו האישי כבעל מספר אגרות חוב – הרי שפעל מיוזמתו ועל דעת עצמו, ואין לו

אלא להיות שבע רצון על כך כי עמדתו (או חלק ממנה) התקבלה והביא לו ולנושים אחרים מסוגו

תועלת.

אין לי אלא לתמוה לעניין זה: אם היה באמת מקום לפסוק שכר-טרחה לעו"ד קירש, אשר חלק מעמדתו אכן השפיעה על מתווה ההסדר, הרי שבוודאי כי אין הוא "בודד במערכה" בעניין זה.

היה לכאורה מקום לפסוק שכר-טרחה דומה אף לפרקליטים נוספים, אשר חלקם פעלו פעולות רבות ונמרצות פי כמה לקידום עניינם של בעלי הסדרות הקצרות.

האם, לפי אותו הגיון, יש מקום אף לקפח את "זכותו" של בית המשפט אשר ישב על המדוכה, ואשר עזר וסייע לקדם את ההסדר, והקביעות בפסק-דינו הם שהיוו הלכה למעשה תשתית על-בסיסה הגיעו הצדדים בסופו של דבר להיכן שהגיעו?

האם בשל כך, מן הראוי לפסוק אף "שכר טרחה" לטובת אוצר המדינה?

נקל לראות, כי לא בכדי, לא עוגנה אפשרות כזו בחוק, באשר היא מוליכה לאבסורד של ממש, וסופה "חגיגת שכר-טרחה" על חשבון חברה המצויה מניה וביה בקשיים, בלא שנתנה הסכמתה לכך, ואף לא ביקשה את שירותיו של הפרקליט הנכבד, ועוד יותר מכך בלא כל הצדקה לגופו של עניין; לחלופין, היה נטל זה (וכאמור, אם יש מקום לפסוק שכר טרחה לטובת פרקליט אחד שעמדתו נתקבלה, מה יהא על האחרים?) מוטל על הנושים – במקרה זה, בעלי אגרות החוב אשר ניזוקו די והותר מן המשבר בעסקיה של אפריקה-ישראל.

סוף דבר, הבקשה נדחית על הסף.

לפני ולפנים משורת הדין, ואך ורק משום שלא מצאתי לנכון לשלוח את הבקשה לתגובות, לא מצאתי מקום להטיל הוצאות לדוגמא על המבקש.

הבקשה וההחלטה יועברו לכל הצדדים המהותיים בתיק, ובראש ובראשונה למשיבים, לרבות ב"כ הכנ"ר.

ניתן היום, כ"ד שבט תש"ע, 08 פברואר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ