אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ארד נ' קרמר

ארד נ' קרמר

תאריך פרסום : 02/11/2010 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
25260-03-10
01/11/2010
בפני השופט:
רונן אילן

- נגד -
התובע:
יואב ארד
הנתבע:
טל קרמר
פסק-דין

פסק דין

התובע הגיש לביצוע כנגד הנתבע שטר חוב אשר נמסר לו כבטחון במסגרת חוזה שכירות. שטר החוב הוגש לביצוע בסך של 8,700 ₪, המשקף, לטענת התובע, את חובותיו של הנתבע, אך בכתב התביעה הועמד החוב הנתבע על סך של 8,149 ₪.

בדיון שהתקיים בפני הושג בין הצדדים הסדר, כמפורט בפרוטוקול הדיון, על פיו, בין השאר, הסמיכוני הצדדים לפסוק בתובענה ובסכסוך על דרך הפשרה ועל פי שיקול דעתי, ללא הנמקה, בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.

לטענת הנתבע הסתיים חוזה השכירות ביום 9.9.09 ולא הוארך, אך מהעובדות אשר התבררו בפני, עולה כי הנתבע המשיך להתגורר במושכר גם לאחר שהסתיימה תקופת השכירות הנקובה בחוזה השכירות. גם אם לא חתמו הצדדים בפועל על מסמך בגין זאת, אין ספק כי המשך המגורים במושכר נבע מהארכת תוקף חוזה השכירות לשנה. אין זה הגיוני לטעון אחרת ואין זה הוגן לטעון כי המשך המגורים נעשה בלא כל חוזה. טענות התובע בעניין זה מקובלות עלי לחלוטין. משכך, עזיבת המושכר על ידי הנתבע מבטאת הפרת הסכם השכירות, כאשר אף הנתבע הודה כי האופן בו עזב את המושכר באישון ליל, בלא תיאום עם התובע ולמרות שנקבעה פגישה בין הצדדים – ראוי לגנאי. הנתבע אף הודה בחבותו לשאת בנזקים שנגרמו למושכר, כטענת התובע. כנגד זאת, ראוי לציין כי התובע השכיר את המושכר לצד ג' כבר מיום 20.12.09 בדמי שכירות כמעט זהים.

לפיכך, על סמך כל החומר שלפני, תוך שאני נותן משקל להסכמה בין הצדדים, ותוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, אני פוסק כי על הנתבע לשלם לתובע את הסכום של 6,500 ₪, וזאת לסילוק סופי ומוחלט של התביעה נשוא תיק זה. סכום זה ישולם בחמישה תשלומים שווים ורצופים בסך 1,300 ₪ כל אחד, החל מיום 21.11.10 ובכל 21 בחדש. תשלומים שלא ישולמו במועדם ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק דין זה ועד לתשלום בפועל.

ניתן היום, כ"ד חשון תשע"א, 01 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ