תא"מ
בית משפט השלום נתניה
|
13669-02-10
04/09/2011
|
בפני השופט:
ד"ר איריס רבינוביץ ברון
|
- נגד - |
התובע:
עמוס בוארון ע"י ב"כ עו"ד רוזנשטיין
|
הנתבע:
אופיר זייתון ע"י ב"כ עו"ד פרידפרטיג
|
פסק-דין |
פסק דין
מבוא
1.בפני תביעה שהגיש התובע, מר עמוס בוארון כנגד הנתבע מר אופיר זייתון.
בשנת 2006 פנה התובע לנתבע העוסק בסחר ברכבים בכדי לבצע עסקת "טרייד אין". בוצעה עיסקה במסגרתה החליף התובע את רכב הפורד פוקוס שהיה ברשותו ובנוסף שילם סך של 25,000 ₪ עבור רכב מסוג פורד מונידאו מ.ר. 4046551 (להלן: "הרכב"). התובע קיבל את החזקה ברכב, אך, עד היום טרם הועברה הבעלות במשרד הרישוי על שם התובע ומכאן התביעה.
בתובענה, עותר התובע למתן צו להורות לנתבע לעשות כל פעולה הנדרשת לשם העברת הבעלות ברכב וכן לפצותו בגין הוצאות בסך 29,000 ₪ שלטענתו, נגרמו לו.
טענות התובע
2.התובע טוען, כי במסגרת תנאי העסקה השאיר בידי הנתבע את רכב פורד פוקוס, ביצע העברת בעלות והוסיף לנתבע סך של 25,000 ₪.
התובע טוען, כי הנתבע הבטיח שיבצע העברת בעלות ברכב במשרד הרישוי על שם התובע בתוך מספר ימים. לטענתו, על אף פניותיו לא הועברה הבעלות.
התובע טוען, כי משהגיע במרץ 2008 המועד לבצע טסט, פנה שוב לנתבע בדרישה לבצע העברת בעלות אך ללא הועיל. בחלוף המועד לביצוע הטסט נאלץ התובע להעמיד את הרכב.
התובע טוען, כי באמצע 2008 שילם לנתבע את עלות הטסט והרכב עבר טסט. במרץ 2009 פנה התובע שוב לנתבע על מנת להעביר את הרכב טסט, אז סירב הנתבע והרכב הושבת מאז.
בשלב זה פנה התובע למשרד הרישוי וגילה לראשונה כי על הרכב מוטל עיקול, אשר מונע העברת הבעלות. התובע פנה לנתבע להסרת העיקול.
התובע טוען, כי הנתבע הוא שהתעכב בעברת הבעלות, בעקבות עיקול שהוטל על זכויותיו של הבעלים הקודמים של הרכב. לטענת התובע, אף לאחר הסרת העיקול סירב הנתבע להעביר בעלות עקב דוחות חניה שלא שולמו.
התובע טוען, כי ברכב השתמשה אשתו ומכיוון שהושבת, נאלצה לשלם למוניות עבור הגעה וחזרה מהעבודה סך של 7,800 ₪, הסעות לחוגי הילדים סך של 3,400 ₪. עוד דורש פיצוי בגין הפרת הסכם, עוגמת נפש, ירידת ערך ודמי ביטוח מקיף בסך כולל של 18,000 ₪.
טענות הנתבע
3.הנתבע טוען, שהתובע התחמק מלבצע העברת בעלות על אף פניותיו.
הנתבע טוען, כי החזקה ברכב הועברה לידי התובע כבר ביום 15.9.06 ואף צירף לכתב ההגנה כנספח א', הצהרה בעניין זה עליה חתום התובע.
הנתבע טוען, כי בחלוף זמן העביר התובע יפויי כוח ותשלום על מנת לבצע העברת בעלות, אך בשלב זה נתקל בסירוב ממשרד הרישוי בשל דוחות שצבר התובע מאז לקח את הרכב. התובע לא שילם הדוחות ולכן לא ניתן היה לבצע העברת בעלות. הנתבע טען בכתב ההגנה כי דוחות אלו הם שהפכו לעיקולים על הרכב.
הנתבע, מוסיף וטוען כי התובע חייב לו סך של 995 ₪, סכום שנאלץ לשלם בגין דוחות שביצע התובע.
הנתבע טוען, כי אין שום מניעה לביצוע העברת הבעלות בכפוף לכך שהתובע ישלם את החיובים בגין דוחות שמקורם בתקופה בה היה הרכב בחזקתו של התובע וכן בהוצאות העברת הבעלות.
דיון והכרעה