אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ביטול כתב אישום בשל אי זימון לחקירה של הנאשם באישום לפי חוק רישוי עסקים

ביטול כתב אישום בשל אי זימון לחקירה של הנאשם באישום לפי חוק רישוי עסקים

תאריך פרסום : 13/12/2016 | גרסת הדפסה

עמ"ק
בית משפט השלום לעניינים מקומיים ברמת השרון
3-341-15
08/12/2016
בפני השופט:
יוסי ברכיה

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד עמית גייגר
הנאשמים:
1. עדנה- אבי נאמן בע"מ
2. נאמן אבי

עו"ד קוסטיקה יוסף אסף
החלטה

 

  1. לפניי בקשת הנאשמים לביטול כתב האישום שהוגש כנגדם, וזאת בשל העובדה כי המאשימה בטרם הגשת כתב האישום, לא זימנה את מי מהנאשמים לחקירה, והגישה כתב אישום ללא קבלת גרסתם.

 

  1. עניינו של כתב האישום הינו, עבירות של ניהול עסק טעון רישוי ללא רישיון, עבירה לפי סעיפים 4, 14 ו- 15 (2 ) לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח- 1968, וכן עבירה של יצור מזון ללא רישיון המנהל, עבירה לפי סעיף 2 (א) לצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון, ייצורו ואחסנתו), התשכ"א- 1960.

 

  1. המאשימה אינה חולקת על כך שהיא לא ביצעה חקירה למי מהנאשמים, בטרם היא הגישה את כתב האישום.

 

היחס שבין חקירה לבין שימוע

  1. בפתח הדברים יש להעיר, על ההבדל בין מסירת גרסה בחקירה לבין שימוע.

            בית משפט השלום (עניינים מקומיים) רמת השרון

  1. המאשימה בטענותיה סבורה כי הנאשמים מלינים על כך, שהיא לא קיימה בעניינם הליך של שימוע בטרם הגשת כתב אישום, לטענת המאשימה אין חובה לעשות זאת בהליך של רישוי עסקים (פרוטוקול מיום 13.7.16 עמוד 2 ש' 6-7, וכן סעיף 2 לתגובתה לטענות המקדמיות של הנאשמים). ולא היא, טענת הנאשמים הינה, כי כלל לא נערך להם הליך חקירתי בטרם הוגש כתב האישום.

 

  1. ומה ההבדל בין מסירת גירסה בחקירה לבין שימוע?

 

  1. מסירת גרסה של חשוד, הינה פעולת חקירה שבמסגרתה החשוד מתבקש למסור את גרסתו, והחוקר גובה את גרסתו ומתעד אותה . הליך זה מתבצע מכח חוק סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים), התשס"ב- 2002. לעומת זאת, שימוע-

"הינה זכות המוענקת לחשוד, עת שוקל תובע להגיש נגדו כתב אישום. שלב זה מתקיים בסיום החקירה והוא אינו כולל גביית גרסה מהחשוד, אלא הוא מתבצע על דרך טיעון (בכתב או בעל פה) במסגרתו מבקש החשוד לשכנע, מדוע ראוי להימנע מהגשת כתב אישום (יעויין בסעיף 60 א לחוק סדר הדין הפלילי, תשמ"ב- 1982 – י"ב).

בענייני תכנון ובניה, לא עומדת לנאשם הזכות לקיום שימוע, שכן זכות זו קיימת רק בעברות מסוג פשע (סעיף 60 א לחוק סדר הדין הפלילי) ואילו העברות המיוחסות לנאשם בתכנון ובניה הן מסוג עוון" (השופט יעקב שקד, בספרו בית משפט לעניינים מקומיים- הלכה ומעשה, הוצאת בורסי, 2016 עמוד 35. כן יעויין ברע"ס (שלום רחובות) 3507-07-15 עירית רחובות נ' יוזגוף, לא פורסם, סעיף 7, 13.1.16 (להלן: "עניין עיריית רחובות") וכן בע"פ 1053/1 הייכל נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 23.6.13) ).

וכפי שבענייני תכנון ובניה לא עומדת לנאשם זכות השימוע, כך גם בעבירות לפי חוק רישוי עסקים.       

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ