רמ"ש
בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
36844-12-14
26/02/2015
|
בפני השופט:
סארי ג'יוסי
|
- נגד - |
מבקש:
.מ'.
|
משיבים:
1. ל' 2. 2-6 פורמלים
|
פסק דין |
- בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה בחיפה (כב' השופטת ע.קצב – קרן) מיום 3/12/14 בתמ"ש 9219-08-14. בהחלטה דחה בית משפט קמא את בקשת המבקש למחיקת התביעה על הסף, כן נדחתה בקשתו החלופית למחיקתה החלקית תוך מתן הוראות בדבר הגשת כתב תביעה מתוקן. במקביל, אישר בית משפט קמא צירוף המשיבות הפורמליות כנתבעות נוספות, ודחה את בקשת המבקש לפיצול התובענה ובירורה.
בתביעתה לפני בית משפט קמא אשר הוגשה ביום 10/8/14, עתרה המשיבה לפסק דין הצהרתי לפיו נכסי המקרקעין שפורטו שם, והרשומים על שם המשיבים הפורמלים (מס' 2-6), הינם בבעלות המשיב מס' 1, בעלה לשעבר, ועל כן ומכוח נישואי הצדדים, הינה זכאית למחציתם. תביעה זו הוגשה חרף הסכם גירושין שערכו הצדדים בעבר ואשר קיבל תוקף של פסק דין הכולל הצהרה והתחייבות כי לא תהיינה עוד למבקשת או למשיב תביעות מכל מן וסוג איש כלפי משנהו, בכפוף לביצועו של ההסכם.
- לאחר שעיינתי בבקשה סברתי כי היא מצריכה תשובה בכתב. משהוגשה התשובה ולאחר שעיינתי בה, החלטתי לראות בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור לפי הרשות שניתנה, ומצאתי לדחות את הערעור.
עובדות ברקע
- המבקש והמשיבה הינם בני זוג לשעבר, אשר נישאו זה לזו ביום 9/6/1994 והתגרשו ביום 20/8/12, לאחר שביום 31/7/12 חתמו על הסכם גירושין ויחסי ממון אשר אושר וניתן לו תוקף של פסק דין ב-תה"ס 53091-07-12.
במסגרת אותו הסכם הסדירו הצדדים את כל ענייני הרכוש וחלוקתו וכן איזון המשאבים. אין ספק כי על פי לשון ההסכם מדובר על הסדרה כוללת של כל ענייניהם של הצדדים אשר הושג לאחר הליך של גישור.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת