אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בירור אבהות על בגיר

בירור אבהות על בגיר

תאריך פרסום : 28/11/2017 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
21392-05-17
16/11/2017
בפני השופטת:
איריס ארבל-אסל

- נגד -
תובע:
פלוני
נתבע:
אלמוני
החלטה
 

 

  1. לפניי תביעת התובע לבירור אבהותו על הנתבע, בגיר בן כ-33 שנים.
  2. השאלה העומדת על הפרק, היא האם יש לאפשר לתובע לטעון כעת, לאחר שלושים ושלוש שנים, כנגד אבהותו על הנתבע, בנסיבות בהן לא קיים חשש ממזרות.

רקע רלוונטי בתמצית

  1. התובע יליד 19XX; הנתבע יליד 19XX.
  2. התובע ואמו של הנתבע נישאו בשנת 19XX והתגרשו בשנת 19XX. לטענת התובע, הסיבה לגירושין היתה חוסר יכולתו של התובע להפרות את אמו של הנתבע, גם לאחר טיפולים, בשל תאונה אשר עבר במהלך שירותו הצבאי. התובע טוען שעבר בדיקות רפואיות אשר קבעו שהמניעה להיכנס להריון נעוצה בתובע.
  3. בשנת 19XX נישאו התובע ואם הנתבע בשנית, אך גם נישואין אלו הסתיימו בגירושין כעבור מספר חודשים.
  4. בשנת 19XX הרתה אם הנתבע ובשנת 19XX נולד הנתבע.
  5. אין חולק כי התובע ואם הנתבע המשיכו לקיים יחסים אינטימיים גם לאחר שנפרדו, לרבות במועד בו הרתה אם הנתבע, אם כי לא דובר ביחסים אקסקלוסיביים.
  6. כמו כן, אין חולק כי התובע נרשם כאביו של הנתבע מיום לידתו והנתבע גדל וחי כל חייו בידיעה שהתובע הוא אביו.
  7. התובע אף הצהיר בעבר, לרבות במסגרת הליכים משפטיים אשר התנהלו בבית משפט זה, כי הנתבע הינו בנו.

 

 

טענות התובע

  1. התובע טוען כי כאשר היה הנתבע בגיל גן, נפרדו התובע ואמו של הנתבע בפעם האחרונה לאחר מספר פרידות וחזרות. התובע טוען כי בעת הפירוד, אמרה לו האם שהוא פטור מלשלם לה מזונות, עובדה המקימה השערה כי האם נמנעה מלפתוח כנגד התובע בהליכים בהם עלולה לעלות סוגיית האבהות, שכן ידעה שהוא איננו אביו של הנתבע.
  2. כן טוען התובע שכאשר הנתבע היה בן 14 שנים, הציעה לו אם הנתבע שיעבירו את זכויותיהם בדירה שבבעלותם על שם הנתבע. הנתבע הסכים והשניים חתמו על הסכם המעביר את כל זכויותיהם בדירה אל הנתבע. התובע טוען, שמיד לאחר העברת הזכויות, ניתק הנתבע כל קשר עם התובע למשך 16 שנים, עד אשר "הפציע" בחייו לפני כשלוש שנים, אך ורק על מנת להחתים אותו על הסכם הנוגע לדירה.
  3. התובע טוען שגם כאשר חזר הנתבע לחייו, לא כינה אותו "אבא", אלא קרא לו בשמו הפרטי.
  4. עוד טוען התובע כי לאחרונה נודע לו שהנתבע הסיר את שם משפחתו של האב וכעת הוא נושא רק את שם המשפחה של אמו.
  5. התובע טוען שהאמור לעיל, בשילוב העובדה שמשך שנים התובע ואם הנתבע לא הצליחו להיכנס להריון, גם לאחר טיפולים, וכן שאף אחת מבנות הזוג האחרות של התובע לא הרו ממנו, הסיכוי שהתובע הוא אביו של הנתבע שואף לאפס.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ