אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בר"ע 29346-11-14 נטליה דכין נ' בית בלב בע"מ

בר"ע 29346-11-14 נטליה דכין נ' בית בלב בע"מ

תאריך פרסום : 30/03/2015 | גרסת הדפסה

בר"ע
בית דין ארצי לעבודה
29346-11-14
18/11/2014
בפני השופט:
אילן איטח

- נגד -
המבקשת:
נטליה דכין
המשיבה:
בית בלב בע"מ
החלטה
 

 

השופט אילן איטח

  1. לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האזורי בתל אביב מיום 2.11.14 (השופטת עידית איצקוביץ ונציגי הציבור מר אלכס לוין ומר יגאל ליבר; סע"ש 14847-10-14), בה נדחתה בקשת המבקשת להורות למשיבה להימנע מלנכות משכרה של המבקשת סכום בסך של 5,008.75 ₪ (להלן – סכום הניכוי).

  2. המבקשת היא רופאה העובדת אצל המשיבה המנהלת בית חולים שיקומי בבת ים, החל מיום 2.11.08 ועד היום. לטענת המשיבה, בשל טעות שולם למבקשת שכר ביתר בחודשים מרץ – מאי 2014, בסכום שהוא כמעט כפליים מסכום הניכוי. לטענת המשיבה, סוכם עם המבקשת כי יושב סכום הניכוי בלבד, וכי סכום זה יוחזר – לפי בחירת המבקשת – בניכוי אחד במסגרת שכר חודש ספטמבר 2014, שצריך היה להיות משולם עד ליום 9.10.14.

  3. ביום 7.10.14 פנתה המבקשת בבקשה לסעד זמני כנגד הניכוי, בין היתר, בטענה כי הניכוי האמור מנוגד להוראת סעיף 25 לחוק הגנת השכר, תשי"ח – 1958 (להל ן- חוק הגנת השכר), שכן אין מדובר ב"חוב" מוסכם וסכום הניכוי עולה על המגבלה של רבע מהשכר.

  4. בית הדין האזורי לא נתן סעד במעמד צד אחד, והבקשה נקבעה לדיון ביום 22.10.14. ביום 20.10.14 הוגשה תשובת המשיבה, ובה צויין בין היתר כי מדובר ב"מעשה עשוי", שכן הניכוי של סכום הניכוי נעשה זה מכבר.

  5. הדיון בבקשה התקיים כמתוכנן ובמהלכו נחקרו עדי הצדדים. לאחר מכן סיכמו הצדים את טענותיהם.

  6. ביום 2.11.14 ניתנה ההחלטה הדוחה את הבקשה. הבקשה נדחתה, בין היתר, בשים לב לכך שמדובר במעשה עשוי. בית הדין האזורי חייב את המבקשת לשלם למשיבה הוצאות משפט בסך של 6,000 ₪.

  7. על החלטה זו הוגשה בקשת רשות הערעור שלפניי, ובה חזרה המבקשת בעיקרו של דבר על טענותיה כי הניכוי האמור מנוגד לחוק הגנת השכר ומהווה עבירה פלילית. כן נטען לעניין הוצאות המשפט שנפסקו.

  8. לאחר שעיינתי בכלל חומר התיק החלטתי לדחות את הבקשה. משעסקינן ב"מעשה עשוי", אין עוד מקום לסעד של "צו מניעה". למען הסר ספק, גם אין מקום לסעד של "צו עשה", ודאי לא נוכח הממצאים הלכאוריים של בית הדין האזורי. משכך, אין כל צורך להדרש ליתר השאלות שבמחלוקת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ