בר"ע
בית דין ארצי לעבודה
|
8127-03-15
14/06/2015
|
בפני השופטת :
רונית רוזנפלד
|
- נגד - |
המבקש:
יחזקאל שאבי עו"ד עובד כהן
|
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רועי שביט
|
פסק דין |
השופטת רונית רוזנפלד
1.לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בתל אביב (השופטת אירית הרמל; בל' 47186-05-14). בפסק הדין, דחה בית הדין האזורי את ערעור המבקש על החלטת הוועדה לעררים (שירותים מיוחדים) מיום 6.4.14 (להלן גם: הוועדה).
2.ביום 12.5.15 ניתנה החלטת בית הדין על פיה התבקשה תגובת המשיב (להלן: "המוסד") לשאלה, מדוע לא יושב עניינו של המבקש אל הוועדה, על מנת שתשוב ותבדוק את המבקש ותעריך את מצבו הכללי ובעיקר בנושאי ההיגיינה האישית, הרחצה והניידות, בהתחשב בכך שהמבקש לוקה בעיוורון ומשיתוק בפלג גופו הימני, והוא נזקק לכיסא גלגלים לצורך ניידות בביתו. בהקשר לכך, הובהרו ההנחיות שתונחה הוועדה כדלקמן:
לעניין ההיגיינה האישית- על הוועדה לשוב ולהיזקק למידת תלותו של המבקש בזולת, וזאת, בשים לב לכך, שהוא נזקק לקטטר. צויין כי נושא זה אינו בא לידי ביטוי בהתייחסות הוועדה למידת התלות בעניין ההיגיינה האישית.
נושא הרחצה- על הוועדה לשוב ולבחון נושא זה, בו נמצא המבקש זקוק לסיוע מועט. זאת, בשים לב לכך שבפעולת ההלבשה, בה נדרשות פעולות דומות, נמצא המבקש זקוק לעזרה רבה. כמו כן על הוועדה לערוך בירור בעניין דרך המעבר של המבקש לישיבה על הכיסא עליו מבוצעת פעולת הרחצה.
אשר לניידות- צויין כי אמנם נרשם כי המבקש מבצע מעברים בעצמו, אלא שנושא ביצוע המעברים בניידות בבית נותר בלתי ברור ונדרשת התייחסות נוספת של הוועדה. זאת, נוכח קביעתה כי המבקש זקוק לעזרה במעבר מכיסא הגלגלים לאסלה.
3.יצוין, כי במסגרת החלטת בית הדין נדחתה בקשת המבקש בכל הנוגע ליתר הטענות שהעלה.
4.ביום 9.6.15 הודיע המוסד כי הוא מסכים להצעת בית הדין לפיה עניינו של המבקש יוחזר לוועדה, בהתאם להנחיות המפורטות לעיל. המבקש הודיע כי גם הוא מסכים להצעה.
6.משכך, נוכח הסכמת הצדדים, ובהתאם לסמכות הנתונה לפי הוראת תקנה 82 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב- 1991, נדונה הבקשה כערעור, ולהסכמת הצדדים ניתן בזה תוקף של פסק דין. אשר על כן, עניינו של המבקש יוחזר לוועדה באותו הרכב על מנת שתפעל בהתאם לאמור לעיל.
בנסיבות המקרה, ונוכח ההסכמה אליה הגיעו הצדדים, אין צו להוצאות.
ניתן היום, כ"ז סיוון תשע"ה (14 יוני 2015) בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.