אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בר"ע על החלטה בדבר הסדרי ראייה זמניים

בר"ע על החלטה בדבר הסדרי ראייה זמניים

תאריך פרסום : 15/11/2015 | גרסת הדפסה

רמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
49311-04-14
19/05/2014
בפני השופט:
שאול שוחט

- נגד -
מבקשים:
1. ל.כ.
2. ל.ב. באמצעות
3. מיכל סמואל ואח'

עו"ד איריס שינפלד ו/או מיכל סמואל ואח'
משיבים:
נ.ב.ח
החלטה
 

 

 

 

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה במחוז תל-אביב (כב' השופט י.שקד) מיום 27.4.14, במסגרתה נקבעו הסדרי ראייה זמניים בין המשיבה לקטינים,  תאומים ילידי 30.6.11 (להלן: "הקטינים").

 

העובדות הצריכות לעניין

 

המשיבה הייתה עד לפני זמן לא רב בת זוגה של המבקשת 1 (להלן: "המבקשת"). בשל קשיים רפואיים, אשר מנעו מהמבקשת להרות, ביציות של המשיבה הופרו בזרעו של המבקש 2 (להלן: "המבקש") והושתלו ברחמה של המבקשת. ביום 30.6.11 ילדה המבקשת את הקטינים.

 

ביום 5.10.11 חתמו המבקשים על הסכם הורות ביניהם, ההסכם אושר וקיבל תוקף של פסק-דין.  בהסכם נקבע, בין השאר, כי המבקשים " מצהירים כי בכוונתם ליצור מסגרת שיתופית בה כל ההחלטות הנוגעות לחייהם, חינוכם, משמורתם וכיו"ב של הילדים, החל משלב ההריון ואילך יילקחו במשותף עם נ. (המשיבה ש.ש.) וכי נ. תיטול חלק פעיל בחיי הילדים." (ס' 14 להסכם). עוד נקבע בהסכם כי " הצדדים יודעים כי נכון למועד זה, מעמדה של נ. כלפי הילדים לא יוכל להיות מוסדר באופן רשמי מול המוסדות השונים, אולם ברצונם להצהיר הצהרה משותפת לעניין שימור מערכת יחסים עצמאית בין נ. לבין הילדים, כך שגם במידה ונ. והאם יפרדו, ישאפו הצדדים להמשיך לקיים מערכת יחסים עצמאית בין נ'. לילדים בפרט לאור המפורט במבוא להסכם זה" (ס' 15 להסכם).


ביום 21.11.11 חתמו המבקשים והמשיבה על הסכם שכותרתו "הסכם להורות משותפת". במסגרת הסכם הצהירו הצדדים כולם כי הם רואים בקטינים כמי שיש להם שלושה הורים, העלו על נס את הקשר של כל אחד מהם עם הקטינים והצהירו כי הקשר של הקטינים עם המשיבה, שמירתו ורציפותו, הולמים את טובתם של אלו. ההסכם לא הובא לאישור בית המשפט.

 

עד לאחרונה התגוררו המבקשת והמשיבה יחדיו כבנות זוג תחת קורת גג אחת עם הקטינים, ואילו המבקש קיים עמם הסדרי ראייה. עקב סכסוך בין המבקשת לבין המשיבה, עזבה המשיבה את הדירה והותירה בה את המבקשת ואת הקטינים. עם זה, הסדרי ביקור בין המשיבה לבין הקטינים המשיכו להתקיים.

 

בשלב מסוים, משחשה המשיבה כי המבקשים עושים כל שלאל ידם להדירה מהקטינים, פנתה והגישה לבית המשפט קמא ביום 19.3.14 תובענה בעניינם וכן הגישה, ביום 31.3.14, בקשה לקביעת הסדרי ראייה זמניים עמהם.

 

המבקשים התנגדו לבקשת המשיבה וכן עתרו לסילוק התובענה על הסף.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ