ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
1088-10
21/06/2010
|
בפני השופט:
עידית איצקוביץ
|
- נגד - |
התובע:
ראג'י בשאראת
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה,פסק-דין |
החלטה
אם משווים את פרוטוקול הוועדה להוראות של פס"ד של כב' הנשיאה, השופטת שפר מיום 9/3/09, שהורה להחזיר את עניינו של המערער לוועדה בהרכבה הקודם עם הוראות, הנני רואה שההוראות שניתנו באותו פס"ד, לא קוימו כלל ע"י הוועדה נשוא ערעור היום.
בשל כך, הנני רואה לנכון להמליץ לב"כ המשיב להסכים כי עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים בהרכבה האחרון תוך ציון של אותם הוראות שפורטו בפסק דינה של כב' הנשיאה.
ניתנה והודעה היום ט' תמוז תש"ע, 21/06/2010 במעמד הנוכחים.
עידית איצקוביץ, שופטת
פסק דין
1.כדין הסכים ב"כ המשיב שעניינו של המערער יוחזר לוועדה רפואית לעררים בהתאם להוראות שניתנו בפסק דינה של כב' הנשיאה השופטת שפר, מיום 9/3/09.
ב"כ המערער לא הסתפק בהסכמה, אלא ביקש שעניינו של המערער יועבר לוועדה רפואית בהרכב חדש.
יש לציין כי העניין הוחזר כבר לוועדה רפואית בהרכב חדש, בהתאם לפסק דין שניתן על ידי ביום 5/11/09 (תיק בל 2186/09).
בהתאם להלכה פסוקה, דרך המלך בביה"ד בעניין ועדות רפואיות, היא להחזיר את העניין לוועדה באותו הרכב, אלא אם כן קיים חשש מבוסס כי הוועדה לא תוכל לשנות את החלטתה אף אם יהיה צורך בכך, מאחר שהיא "נעולה על עמדתה".
אין אני סבורה כי זה המצב של הוועדה נשוא הערעור.
יש לציין, כי בהתאם להוראות של פסק הדין מיום 5/11/09, פסק הדין של כב' הנשיאה לא היה בפני הוועדה. בהתאם לכך, אין לקבל את בקשתו של ב"כ המערער והעניין יושב לוועדה באותו הרכב.
2.בהתאם לכך, על הוועדה לפעול כדלקמן:
א.על הוועדה לבצע בדיקת אגרוף ולרשום ממצאיה בבדיקה זו , לאחר מכן על הוועדה להתייחס לקביעותיו של ד"ר קליגמן מיום 25/3/08, בכל הנוגע לאצבע V ולקבוע האם יש להעניק נכות למערער בגין זה.
ב.בכל הנוגע לברך, על הוועדה לבדוק את המערער ולקבוע האם קיים ממצא של "דלדול של שריר ארבעת הראשים מימין בהשוואה לשמאל", כפי שפורט בחוות דעתו של ד"ר קליגמן. לאחר מכן הוועדה תקבע את ממצאיה והחלטותיה בהקשר לכך.
ג.על הוועדה להתייחס לנכות הזמנית של המערער, כאמור בנימוקי ערר מיום 12/3/08.
על הוועדה לנמק את מסקנותיה בצורה שיהיו מובנות גם למי שאינו רופא.
3.באשר לבקשת ב"כ המערער לחייב את המשיב בהוצאות משפט, הנני סבורה כי המערער נאלץ להגיש את ערעורו לבית הדין ולכן יש לחייב את המשיב בהוצאות משפט, אך בקביעת סכום ההוצאות, אני לוקחת בחשבון את הסכמת ב"כ המשיב ולכן הנני מחייבת את המשיב לשלם למערער הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 1,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.
4.כל צד רשאי להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מקבלת פסק הדין.
ניתנה והודעה היום ט' תמוז תש"ע, 21/06/2010 במעמד הנוכחים.
עידית איצקוביץ, שופטת