אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בשל החשש משיבוש הליכים ומסוכנותו של המשיב הוארך מעצרו בתשעים ימים

בשל החשש משיבוש הליכים ומסוכנותו של המשיב הוארך מעצרו בתשעים ימים

תאריך פרסום : 19/11/2007 | גרסת הדפסה

בש"פ
בית המשפט העליון
9590-07
19/11/2007
בפני השופט:
ס' ג'ובראן

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד יעל שרף
הנתבע:
כמאל אבו גאנם
עו"ד שגיא זיני
החלטה

           בפני בקשה לפי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: חוק המעצרים), להארכת מעצרו של המשיב בתשעים ימים החל מיום 22.11.2007 או עד למתן פסק דין בתפ"ח 1019/07 בעניינו, בבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו, לפי המוקדם.

5129371 

           ביום 22.2.2007 הוגש לבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו כתב אישום כנגד המשיב, המייחס לו עבירה של רצח, לפי סעיף 300(א)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977. לפי המתואר בכתב האישום, מואשם המשיב כי רצח את אחותו בעקבות תלונה שהגישה כנגדו למשטרה בגין תקיפה ואיומים. לפי המתואר, המשיב הגיע לביתה של המנוחה וירה בה תשע יריות מאקדח, אשר הביאו למותה.

           בד בבד עם הגשת כתב האישום הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים כנגדו. בתאריך 16.4.2007 קיבל בית המשפט המחוזי (כבוד השופט ד' רוזן) את הבקשה, בהסכמת המשיב.

המשיב עתר לבית המשפט המחוזי לעיון מחדש בהחלטה, מכיוון שלא נקבעו מועדים לדיון בתיק, בבקשו לשחררו לחלופת מעצר. ביום 29.8.2007 דחה בית המשפט המחוזי (כבוד השופט א' טל) את הבקשה בציינו כי יש לקוות כי יקבעו מועדים לדיון בהקדם.

           משעברו תשעה חודשים ומשפטו של המשיב טרם נסתיים, פנתה המבקשת לבית משפט זה בבקשה להארכת מעצרו בתשעים ימים, היא הבקשה שבפניי.

           לטענת באת-כוח המבקשת, נסיבותיו של המעשה החמור המיוחס למשיב וטיבו מקימים חזקה בדבר מסוכנותו היתרה, כשלכך יש להוסיף את החשש מפני שיבוש הליכי משפט, העולה מהרקע לפרשה. כן טוענת באת-כוח המבקשת, כי בתיק קבועים מספר תאריכי דיונים שבהם יש לקוות כי תחול התקדמות משמעותית בשמיעת התיק.

           מנגד, מתנגד בא-כוח המשיב לבקשה, בטענה, כי יש מקום לשחרר את המשיב לחלופת מעצר, על רקע חוסר ההתקדמות בדיונים.

           לאחר שעיינתי בבקשה ושמעתי את טיעוני הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להתקבל.

           כפי שציין בית משפט זה בבש"פ 9921/02 מדינת ישראל נ' סבג (לא פורסם, 1.12.2002), בדונו בסוגיית הארכת המעצר לאחר תום התקופה של תשעה חודשים, בהתאם לסעיף 62 לחוק המעצרים, "חזקה עלינו מצוות המחוקק שבסעיף 61 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996, כי נאשם שהיה נתון במעצר תשעה חודשים ומשפטו לא נגמר בהכרעת דין ישוחרר מן המעצר, אלא אם קיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות את הארכת המעצר".

           עם זאת, ישנם מקרים, שבהם שומה על בית משפט זה לעשות שימוש בסמכותו לפי סעיף 62 לחוק המעצרים ולהאריך את המעצר בתשעים ימים נוספים, מפעם לפעם. השיקולים העיקריים אותם יש לשקול על מנת להכריע בשאלה זו הם, מחד גיסא, קצב התקדמות שמיעת הראיות בתיק ומאידך גיסא, אופייה של העבירה ומידת המסוכנות הנשקפת מן המשיב (ראו גם בש"פ 926/06 מדינת ישראל נ' מחמיר (לא פורסם, 6.3.2006); בש"פ 1461/07 מדינת ישראל נ' חכמיגרי (לא פורסם, 21.2.2007)).

           במקרה שבפניי, מדובר במשיב אשר מיוחס לו מעשה מהחמורים שבספר החוקים, אשר מסוכנותו נלמדת מאליה מהמעשה המיוחס לו, ואשר אף מקים חזקת מסוכנות על פי סעיף 21(א)(1)(ג)(1) לחוק המעצרים. לכך יש להוסיף את החשש המשמעותי מפני שיבוש הליכי משפט, שכן כזכור מדובר במי שנטען כי רצח את אחותו בשל תלונה שהגישה כנגדו למשטרה. בנסיבות אלו, וחרף התמשכותו המצערת של ההליך, לא ניתן לשחרר את המשיב לחלופת מעצר.

           יש לקוות כי משנקבעו מועדים לשמיעת התיק קצב התקדמות התיק יהיה משביע רצון, וכי במידת הצורך יוספו מועדים נוספים בהקדם האפשרי, על מנת להביא את ההליך לסיומו המהיר.

           לאור האמור לעיל, אני מאריך בזה את מעצרו של המשיב בתשעים ימים, החל מיום 22.11.2007 או עד למתן פסק-דין בתיק פ"ח 1019/07 בבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו, לפי המוקדם מבין המועדים.

           ניתנה היום, ט' בכסלו תשס"ח (19.11.2007).

ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.    שצ

מרכז מידע, טל' 02-6593666 ; אתר אינטרנט,  www.court.gov.il

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ