ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
26317-10-11
15/08/2013
|
בפני השופט:
שרה מאירי-אב"ד
|
- נגד - |
התובע:
אוסנת גבעוני
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
|
החלטה
1.בפנינו בקשת התובעת מ- 5.6.13 להצגת שאלות הבהרה למומחה (הוגש בכותרת "תגובת התובעת לשאלות ההבהרה") כדלקמן:
"1.האם תסכים כי עבודתה של התובעת הצריכה אחיזה והרפייה פעמים רבות במהלך היום?
2.האם ידוע לך כי עבודתה של התובעת הייתה כרוכה בהשמת והסרת פינים מבקבוקים הדורשת תנועת פינצ'ינג של האגודל פעמים רבות במהלך היום לאורך שנות עבודה רבות?
3.האם תסכים כי עבודתה של התובעת הייתה כרוכה בביצוע מנואלי של מכאניקה עדינה עם קצות האצבעות פעמים רבות ביום?
4.האם נכון שעל פי הספרות התפתחות של heberdens nodes נובעת למעשה מהתפתחות או מקיום יחסים לא תקינים בין הרצועות הצדדיות של מפרקי האצבעות הגורמים למעשה לחולשת קופסיות המפרקים? (צוטט וצורף רקע ממאמר).
5.האם תסכים כי קיום יחסים לא תקינים אלה יכול להיות נרכש עם השנים או נובע כתוצאה מבעיה מבנית של האצבעות?
6.האם תסכים כי הפעלה חוזרת של המפרקים, במקרה של מבנה לא תקין, עלולה להאיץ התפתחות תהליך ארטריטי של המפרק שאחרת יבוא לידי ביטוי רק בגיל מבוגר יותר?
7.האם תסכים כי בדומה להתפתחות של ארטריטיס המפרקים אחרים, במקרה הנוכחי, ככל הנראה, היה קיים רקע (תורשתי או משפחתי כפי שקבעת בחוות דעתך) שגרם לחוסר איזון בין הליגמנטים מסביב למפרקי הידיים?
8.האם תסכים כי בדומה לארטריטיס במפרקים אחרים, הפעלה חוזרת של מפרק שנמצא ב- malalignment, מאיצה את התפתחות שינויים ניווניים במפרק?
9.האם תסכים כי בהפעלה חוזרת של המפרקים הבינגליליים באצבעות, שבהן קיים חוסר איזון בין הליגמנטים והמפרקים, קיים פוטנציאל של האצת תהליך ארטריטי במפרקים?
10.האם תסכים כי נכון יהיה להניח שאלמלא הייתה מפעילה בצורה חוזרת את פרקי האצבעות הקטנים, השינויים הניווניים היו אמורים להגיע בגיל מאוחר יותר?
11.האם נכון שהשינויים הניווניים בכפות הידיים הם רק במפרקים בינגליליים מרוחקים ולא מקורבים ולא בפרקי MCP ?
12.האם עובדה זו יכולה להעיד על כך שהייתה הפעלה חוזרת של מפרקים דיסטאליים בלבד ולא פרוקסימליים באצבעות כף היד, כפי שעושים למשל בעת החזקה של בקבוקים כימיים צרי צוואר, החזקת פינים ונעיצתם, החזקה לצורך ערבול של בקבוקים כימיים?
13.כתבת שתהליך של התפתחות שינויים אריטרטיים במפרקים הבינגליליים המרוחקים של האצבעות שכיח בנשים החל מהעשור החמישי. האם תסכים כי בעשור זה מתחיל התהליך בדרך כלל אולם הוא מגיע לשיאו בגיל מבוגר יותר?
14.האם תסכים כי נוכחות של שינויים ניווניים כה מתקדמים במפרקי DIP בלבד, בגיל צעיר יחסית, מעידה כי היה קיים גורם מאיץ בהתפתחותם?
15.האם תוכל לחשוב על גורם אחר חוץ מאשר הגורם התעסוקתי שיכול להביא לשינויים ניווניים כה מתקדמים בגיל צעיר?
16.האם נכון שאצל התובעת לא נרשמו שינויים ניווניים במפרקים אחרים בגוף?
17.האם אין בעובדה זו כדי להצביע על גורם טראומטי חוזר למפרקים אלה?
18.האם עמד בפניך דו"ח בדיקה ארגונומית משנת 2003 שקבע במפורש כי העבודה מפעילה "עומס על מפרקים קטנים לדוגמא תנועת צביטה שגורמת לדלקות ופגיעה ברקמות רכות?"