ת"א
בית משפט השלום טבריה
|
41534-08-13
18/11/2013
|
בפני השופט:
אוסילה אבו-אסעד
|
- נגד - |
התובע:
יוסף גואטה
|
הנתבע:
גלעד ראש
|
|
החלטה
מונחת לפני בקשת המבקש-הנתבע, לסילוק התביעה על הסף.
מבוא:
עסקינן בתביעה כספית על סך של 375,000 ₪, אשר הוגשה על ידי המשיב- התובע, כנגד הנתבע- המבקש. כאן המקום כי התובע והנתבע הינם עורכי דין במקצועם.
כפי שעולה מכתב התביעה, ביום 22.3.2013 נערך בין הצדדים הסכם שותפות, הנוגע לרכישת עסק פעיל בעיר עפולה, תמורת תשלום סך של 150,000 ₪ על ידי כל צד.
עוד עולה מכתב התביעה, כי לאור בקשתו של הנתבע שלא תהיה לו כל נגיעה אישית לבית העסק, נרשם העסק על שם אשתו של התובע.
התובע יחד עם אישתו החלו להפעיל את העסק החל מחודש 4/2013.
על פי הנטען, בהתאם להסכם השותפות, הצדדים להסכם - התובע מצד אחד והנתבע מצד שני, התחייבו להשקיע בעסק כל סכום שיידרש לטובת העסק. על פי הנטען הנתבע לא מילא אחר התחייבותו הנ"ל ולא העביר כסף לחשבון העסק. התובע עוד ציין שהנתבע התחייב לפי ההסכם לתפקד כיועץ בתחום ניהול העסק מול הספקים, וכן לספק כל ייעוץ משפטי ועזרה שתתבקש ממנו, דבר אשר גם הפר אותו הנתבע.
לטעמו של התובע, בשל ההפרות שבוצעו על ידי הנתבעף כפי שעליהן עמדתי לעיל נגרם לתובע נזק המסתכם בסך של 375,000 ₪ הכולל את השקעתו של התובע, הפסד כספי בשל אי העברת כספים על ידי הנתבע, משכורת וכיו"ב. על פי הנטען התובע זכאי לקבלת הסכומים הנ"ל מן הנתבע מכוח דיני החוזים, דיני הנזיקין ודיני עשיית עושר ולא במשפט.
טענות המבקש בבקשתו:
במסגרת הבקשה לסילוק התביעה על הסף, עתר המבקש מבית המשפט לעשות שימוש בסמכות המוקנית לו לפי תקנה 100 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, ולהורות על סילוק תביעתו של התובע על הסף.
במסגרת הבקשה טען המבקש כי במקרה דנן אין לבית משפט זה סמכות עניינית לדון בתביעה, לאור קיומו של סעיף בוררות המעוגן בהסכם השותפות בין התובע לנתבע.
המבקש ציין כי בשים לב לסעיף הבוררות הקיים בהסכם הנ"ל, וכן בשים לב לכך שהסמכות הייחודית נתונה לבית המשפט המחוזי, אזי דין התביעה להידחות ואין מקום להסתפק בעיכובה.
לטעמו של המבקש, עילת התביעה הינה הלכה למעשה פירוק שיתוף בין הצדדים ובחינת השקעותיהם. עילה זו נמצאת בתחום סמכותו העניינית הייחודית של בית המשפט המחוזי, ולפיכך יש להורות על סילוקה של תביעה זו על הסף.
תגובת המשיב:
המשיב הגיש תגובה מטעמו, במסגרתה ציין כי במקרה דנן לבית משפט זה ישנה סמכות עניינית לדון בתביעה על אף קיומו של סעיף הבוררות.
לטעמו של המשיב, סעיף הבוררות הקיים בהסכם, נועד לטפל בסכסוך נקודתי בין הצדדים.
המשיב עוד הוסיף כי עסקינן בתביעה חוזית- כספית הנמצאת בסמכותו העניינית של בית משפט זה, ולא כפי שטוען המבקש במסגרת בקשתו.
דיון ומסקנה:
המלומד א' גורן בספרו סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה שביעית) בעמ' 138, מסביר את המדיניות השיפוטית הראויה בנוגע לסילוק תובענה על הסף.