תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חיפה
|
25008-11-16
25/12/2017
|
בפני סגן הנשיא לענייני משפחה-מחוז חיפה:
שלי אייזנברג
|
- נגד - |
התובעת:
מ' ז'-ש' עו"ד טלי רונן
|
הנתבעים:
1. ש' ש' 2. בי"ח אלישע 3. משרד הבריאות באמצעות פרקליטות מחוז חיפה
עו"ד דניאל שבח
|
פסק דין |
ההליך
- מטעם התובעת הוגשה תביעה למתן צו עשה, אשר יורה לנתבעים לאפשר השתלת עוברים מוקפאים של התובעת והנתבע 1 (להלן: "הנתבע") המצויים בידי הנתבעת 2 בגופה של התובעת.
הנתבע 2 – מרכז רפואי אלישע הינו המוסד הרפואי בו מוחזקים העוברים המוקפאים.
העובדות בתמצית
- התובעת והנתבע הינם בני זוג שנישאו זל"ז כדמו"י ביום ---1999.
כעולה מכתב התביעה, בשל קושי להרות, החלו הצדדים בטיפולי פוריות במרכז הרפואי אלישע (הנתבע 2), במסגרתם הוקפאו ביציות של התובעת מופרות בזרעו של הנתבע.
כתוצאה מטיפולי הפוריות נולד ביום ---2001 בנם הבכור של הצדדים. אין מחלוקת כי לאחר מכן הרתה התובעת שלוש פעמים נוספות באופן טבעי. בשנת 2000 עברה הפלה טבעית ובשני ההריונות הנוספים ילדה בלידה טבעית, ביום ---2004 את בנם השני של הצדדים וביום ---2007 את בתם.
- התובעת ציינה בכתב התביעה כי הצדדים נפרדו בשנת 2010 עקב אילוצים כלכליים וביום 22.3.10 אישרו בבית הדין הרבני הסכם גירושין. על אף אישור ההסכם הצדדים לא סידרו הגט ועודם נשואים.
- כתב התביעה טענה התובעת כי היא מתקרבת לגיל 46 ועל אף שהיא אם לשלושה ילדים, היא מבקשת לממש את זכותה להורות ולהגדיל את המשפחה על ידי הבאת ילד נוסף בעל אותו מטען גנטי של אחיו, באמצעות שימוש בעוברים המוקפאים של הצדדים.
- הנתבע עתר בכתב ההגנה מטעמו לדחות את התביעה. הנתבע הדגיש כי על אף היות הצדדים נשואים, הם פרודים מאז שנת 2010, אינם מנהלים כל קשר למעט תקשורת בסיסית בעניין ילדיהם המשותפים. הנתבע הבהיר כי איננו חפץ בילדים נוספים עם התובעת.
- ב"כ היועמ"ש הגיש כתב הגנה בו נטען, כי בנסיבות בהן לתובעת שלושה ילדים גנטיים, כאשר ההפריה בוצעה לפני קרוב לשני עשורים, בשים לב לפרידת הצדדים וללידת שני ילדים באופן טבעי, זכותו של הנתבע לאוטונומיה גוברת על זכותה של התובעת להיות הורה לילדים נוספים שיהיו זהים גנטית לשלושת ילדי הצדדים.
- ביום 4.5.17 התקיימה ישיבת קדם משפט במסגרתה התברר כי התובעת לא צירפה לכתב התביעה מסמכים חיוניים – המסמכים הנוגעים לטיפולי ההפריה וההסכמה בכתב שניתנה על ידי הצדדים לנתבע 2. בית המשפט הורה על המצאת המסמכים ונתן תוקף להסדר דיוני עליו הסכימו הצדדים, כי בהיות המחלוקת משפטית, פסק דין יינתן על סמך טיעונים בכתב.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת