תיק רשם הפטנטים
רשם הפטנטים וסימני מסחר
|
31007
04/04/2011
|
בפני השופט:
הפוסק בקניין רוחני נח שלו שלומוביץ
|
- נגד - |
התובע:
טרמו גומי בע"מ עו"ד זליגסון גבריאלי ושות'
|
הנתבע:
עגמון חברה לייצור מוצרי גומי ופלסטיקה בע"מ עו"ד שרה פרזנטי ושות'
|
החלטה |
רשם הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר
בפני כב' הפוסק בקניין רוחני נח שלו שלומוביץ
בקשה לביטול מדגם רשום
מס' 31007
|
בעלת המדגם:
|
|
טרמו גומי בע"מ
ע"י ב"כ זליגסון גבריאלי ושות'
|
|
|
|
מבקשת הביטול:
|
|
עגמון חברה לייצור מוצרי גומי ופלסטיקה בע"מ
ע"י ב"כ שרה פרזנטי ושות'
|
ה ח ל ט ה
רקע עובדתי:
1. בפני בקשה לביטול רישומו של מדגם מספר 31007 (להלן: "המדגם"). הבקשה הוגשה על ידי עגמון חברה לייצור מוצרי גומי ופלסטיקה בע"מ (להלן: "מבקשת הביטול"). המדגם הוגש לרישום ביום 31.01.1999, בסוג (1)25 לגבי "אטם גומי לפרופילים אלומיניום", המשמש בעיקר לאיטום חלונות ממ"ד.
2. וזהו המדגם שביטולו מבוקש:
3. מבקשת הביטול טוענת כי יש לבטל את רישומו של המדגם מכח סעיף 36 לפקודת הפטנטים והמדגמים, 1926 (להלן: "הפקודה"), זאת כיוון שהמדגם פורסם לפני תאריך רישומו. עוד נטען על ידי מבקשת הביטול כי צורת האטם מוכתבת על ידי דרישות פונקציונאליות ולפיכך היא אינה כשירה לרישום כמדגם. כמו כן נטען כי רישום המדגם חוטא לדיני המדגמים בכך שהוא מאפשר מתן הגנה על חלקים הנסתרים מהעין, זאת לאור העובדה שפרופיל הגומי בגינו מבוקש הרישום נגלה לעין הצרכן רק בעת חיתוך האטם. בנוסף, טוענת המבקשת כי לאור רישומו בשנת 1994 של מדגם מס' 22247 (שיובא להלן) לא הייתה במדגם נשוא ההליך חדשנות עיצובית וכי עקב טעות אושר המדגם לרישום.
4. בעלת המדגם משיבה כי לא הוכח כי הפרסומים שהובאו על ידי המשיבה פורסמו באופן פומבי לפני התאריך הקובע, וכי על כל פנים, הם אינם שוללים את החידוש שבמדגם הרשום. בעלת המדגם מוסיפה כי העילה היחידה לתקיפת מדגם רשום בפני הרשם הינה בגין פרסום קודם לפי סעיף 36 לפקודה, ולכן טענות המבקשת בדבר פונקציונאליות, היות המדגם חלק ממוצר והעדר חידוש לאור מדגם אחר, אין מקומן בהליך זה.
5. לפי סעיף 36 לפקודה, אכן מוגבלת סמכותו של רשם המדגמים לביטול מדגם רשום בגין פרסום קודם, וזו לשונו:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת