אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בשא 177334/05

החלטה בתיק בשא 177334/05

תאריך פרסום : 17/11/2008 | גרסת הדפסה

בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
177334-05
09/10/2005
בפני השופט:
שינמן יעקב

- נגד -
התובע:
1. רפאל אדלר
2. אסתר אדלר
3. טוני ניצן
4. לאה ניצן

הנתבע:
1. הדי דבירי
2. זהר צור
3. קרן צור

החלטה

1.         בפני בקשה למתן צו מניעה זמני כנגד המשיבים, האוסר עליהם להשכיר לכל צד ג' ו/או לפעול בעצמם, למטרת מכירה ו/או העמדה למכירה של מוצרי מזון, בחנות מספר 5 המצויה במרכז המסחרי נאות אפקה שבתל - אביב, והידועה גם כגוש 6625 חלקה 954/5 (להלן: "החנות"), ושנבנתה ע"י חברת שיכון עובדים בע"מ.

הצדדים

2.         המבקשים 1 ו- 2 (להלן: "הזוג אדלר") הינם הבעלים ורוכשים (יד שנייה) של חנות מספר 4, הנמצאת במרכז המסחרי והידועה כגוש 6625 חלקה 954/4, בה מתופעל בית קפה.

המבקשים 3 ו- 4 (להלן: "מר ניצן וגב' ניצן") הינם השוכרים של חנות מספר 4 בחוזה שכירות מיום 20.1.04 עובר למועד הגשת הבקשה, והם המפעילים והמנהלים של "בית קפה ג'ו" (להלן: בית הקפה").

המשיב 1 (להלן: "דבירי") ביחד עם אחותו, הגב' יעל צור (להלן: "גב' צור"), הם בעלים בחלקים שווים ורוכשים ("ראשונים" משיכון עובדים ) של החנות.

ביום 10.8.93 העבירה הגב' צור את חלקה בחנות לשתי בנותיה, הן המשיבות 2 ו -3 (להלן: "קרן" וגם "זוהר"), אלא שבעודה בחיים, היא המנהלת והאחראית לכל הקשור עם החנות ובכלל זה נהנית לבדה מפרותיה.

רקע

3.         המרכז המסחרי נאות אפקה (להלן: "המרכז המסחרי"), נבנה על ידי שיכון עובדים בע"מ (להלן: "שיכון עובדים"), והוא מורכב מארבעה חלקים עיקריים כדלקמן:

א-    מבנה לסופרמרקט

ב-  מבנה לבנק

ג-      4 חנויות למטרות שונות

ד-  תא בחלקו תת קרקעי ובחלקו מעל פני הקרקע

המרכז המסחרי פועל כבית משותף, כהגדרתו בסעיף 52 לחוק המקרקעין, תשכ"ט - 1969 ובהתאם לכך, חייבה שיכון עובדים את כל אחד ואחד מהרוכשים ה"ראשונים" של החנויות, לחתום על הסכם רכישה בנוסח אחיד, בו נכללו הוראות והסכמות לגבי תקנון מיוחד ומוסכם לבית המשותף (להלן: "הסכם המכר").

            תקנון הבית המשותף, שלתוכנו הסכימו הרוכשים הראשונים, אושר ונרשם בלשכת רישום המקרקעין בתל-אביב (להלן: "התקנון"), וכל רוכש שרכש יחידה (כמו הזוג אדלר), מחויב בלאו הכי, להוראות התקנון, שנרשם בלשכת רישום המקרקעין.       

בתקופה של כ- 25 שנה לערך, עד למחציתו של חודש מאי 2005, הופעלה בחנות מספרה. במועד זה נסתיימה תקופת השכירות של החנות, והיא הוצעה להשכרה.

בשלב זה נרתמה קרן לעזרת אמה, וסייעה לה במענה לפניותיהם של המתעניינים בהשכרת החנות ובמסירת מידע ראשוני ובסיסי בקשר עם החנות, כשביצוע המשאים ומתנים וסגירת העסקאות נעשה על ידי הגב' צור בלבד, כנותנת "המילה האחרונה".

לחנות נמצאו שוכרים חדשים (להלן: "השוכרים החדשים"), וביום 23.8.05 נחתם חוזה שכירות, בין דבירי וגב' צור מחד, לבין טל צרפתי ושי יעקב מנגד (להלן: "חוזה השכירות").

בהתאם לסעיף 3 לחוזה השכירות, הושכרה החנות למטרת ניהול מסעדה (להלן: "המסעדה"), ובהתאם לכך, ביום 5.9.05 החלו השוכרים החדשים בשיפוץ החנות והתאמתה לשימושה החדש כאמור.

לטענת המבקשים, בהתאם לתקנון, חל איסור על פתיחת מסעדה בחנות, וכי פתיחת עסק, של מסעדה או בית קפה או קפיטריה או מזנון, אפשריים אך ורק בחנותם, שהינה חנות מספר 4 במרכז המסחרי.

המבקשים טוענים, כי המשיבים ידעו על איסור זה, מכוח ידיעתם, את הוראות התקנון, או מכוח הודעות שנמסרו להם ע"י מר אדלר או מר ניצן.

על רקע המציאות שנוצרה, ביום 21.9.05 הוגשה ע"י המבקשים בקשה ליתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד, ובמקביל הוגשה כנגד המשיבים תובענה למתן צו מניעה קבוע וסעד הצהרתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ