פתח דבר
1. העותרים, ה"ה אורי ובקי שמר (להלן: "
העותרים") פנו בעתירה מינהלית שבה נתבקש בית המשפט ליתן צו על תנאי המכוון נגד המשיבים המורה להם להתייצב בפני בית המשפט וליתן טעם, מדוע יפעילו בכיתה ה' בבית ספר גנים בגני-תקווה את תכנית "מ.ש.י - מי שמבין יודע", שהיא תכנית לימוד באמצעות מחשבים ניידים (להלן: "
הפרויקט") בשנת הלימודים תשס"ח, ומדוע לא יפעילו את תכנית משרד החינוך "הרגילה" המיועדת לכיתות ה' (להלן: "
העתירה").
בד בבד עם העתירה הגישו העותרים בקשה למתן צו ביניים ש"ימנע מהמשיבים לאסוף כספים מהורי התלמידים ו/או מלרכוש מחשבים עבור תלמידי כיתה ה' עד אשר תוכרע העתירה לגופה" וזאת "כיוון שהמשיבים החלו לאסוף כספים לשם רכישת לפ-טופים לתלמידי כיתה ה' וכדי שלא יקרה מצב בו העתירה התקבלה אך המחשבים כבר נרכשו", כלשון העותרים. זו הבקשה נושא החלטתי (בש"א 31298/07 - להלן: "
הבקשה").
רקע עובדתי
2. בשנת הלימודים תשס"ז (2006/2007) הטמיעו המשיבים את הפרויקט, שהיה פרויקט חדשני, בכיתה ו' (העולה כיום לכיתה ז') בבית ספר גנים (להלן: "
בית הספר") שבתחום המועצה המקומית גני תקווה (להלן: "
המועצה") שבראשה עומד ראש המועצה מר אבישי לוין (להלן: "
ראש המועצה"). גב' אביבה בלאיש היא מנהלת בית הספר (להלן: "
המנהלת"). משיבות 1 ו-3 יכונו להלן ביחד: "
משרד החינוך".
מדובר בפרויקט אשר משלב במסגרת תכנית הלימודים "הרגילה" של משרד החינוך, כלי לימודים נוסף - המחשב הנישא. במסגרת הפרויקט מצויד כל תלמיד במחשב אישי , כיתות הלימוד עוצבו וצוידו ברשת אלחוטית לגלישה מהירה באינטרנט, הוקם "קמפוס וירטואלי" הכולל אתר מלווה לכל המקצועות הנלמדים בבית הספר. הפרויקט מספק סביבה לימודית חוויתית ומתקדמת, עשירה במקורות מידע ונגישות אליהם, ויוצר רצף בין הלימודים בבית הספר לבין הפעילות בבית.
הפרויקט הוא פרי חזונו של ראש המועצה, וקיבל את ברכת משרד החינוך המלווה אותו.
3. בכוונת בית הספר להרחיב את הפרויקט בשנת הלימודים הקרובה העומדת בפתח, ולהטמיע אותו גם בכיתות ה'.
בסוף חודש אפריל 2007 הוצג הפרויקט להורי תלמידי כיתות ד' באותה עת, אשר עתידים ללמוד בכיתות ה' בשנת הלימודים תשס"ח (להלן: "
ההורים"). מאז, התקיים דיאלוג ביחס לפרויקט בין ההורים, התלמידים, המורים והנהלת בית הספר. ביום 10/6/07 אף הוקמה ועדת היגוי המורכבת מנציגי ההורים ונציגי הנהלת בית הספר (להלן: "
ועדת ההיגוי") אשר שמה לעצמה למטרה לקדם את הפרויקט וללוותו תוך כדי קיום חשיבה משותפת ושוטפת, מתוך ראייה ברורה של טובת התלמידים. בהמשך, גיבשה ועדת ההיגוי את עקרונות עבודתה ומתווה פעולה על מנת להשפיע ולכוון את הטמעת הפרויקט, בהתייחס בין היתר להיקף הלימוד המתוקשב מצד אחד והחשיבות בהמשך רכישת מיומנויות כתיבה ידנית מן הצד השני.
על מנת לאפשר את יישום הפרויקט, במועד הגשת העתירה (23/7/07) כבר רכשה המועצה מחשבים ניידים במרוכז, אשר עתידים לשמש את תלמידי כיתות ה' בשנת הלימודים תשס"ח. ההורים נדרשו לשלם למועצה עבור המחשב הנייד סכום של 2,750 ש"ח, סכום שנאמר שהוא כמחצית ואולי פחות מעלותו, ועשרות מההורים - כמחצית מהורי התלמידים העולים לכיתות ה', לטענת ראש המועצה - כבר שילמו עבור המחשבים בעת שהעתירה הוגשה.
בנם של העותרים, אלון, עולה השנה לכתה ה' בבית הספר. משלא השתכנעו העותרים בצדקת הפרויקט ותועלתו וסברו שהתכנית מאולתרת ובעלת חסרונות רבים, התנגדו לפרויקט וביקשו למנוע את החלתו על כיתות ה' בשנת הלימודים הבאה עלינו לטובה.
משלא עלה הדבר בידם פנו לבית המשפט בעתירה ובבקשה הנדונה.
טענות הצדדים
4. לטענת העותרים, מדובר בפרויקט יומרני וחובבני, בלא שנבדקו השלכותיו השליליות על התלמידים, ובין היתר - נזק התפתחותי לילדים שעדיין לא השלימו את רכישת המיומנויות הלימודיות הבסיסיות; נזק בריאותי של קרינה; נזק לפרקי הידיים ורצועות הכתפיים; חשיפה לאתרים לא חינוכיים וחוסר הסתכלות ארוכת טווח שכן הפרויקט מתוכנן "רק" לארבע שנים. עמדתם של העותרים נתמכת לטענתם בדעתם של מומחים בעלי שם.
משכך, טוענים העותרים, לא קמה זכותם של ראש המועצה ומנהלת בית הספר לכפות על ההורים שיטת לימוד חדשנית כזו שלא קיבלה את אישור משרד החינוך, והעתירה שהוגשה על ידם מכוונתם כלשונם "למנוע את רוע הגזירה".
עוד הם טוענים, כי חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשס"ג 3(א) המתייחס ל"תשלום הורים" (להלן: "
חוזר המנכ"ל" - מצורף כנספח ג' לתשובת משרד החינוך לבקשה) קובע את הנושאים שבגינם ניתן לדרוש כסף מהורי תלמידים ואת הסכומים המותרים בדרישה. מחשבים נישאים אינם בגדרם של אלה, ומכל מקום התשלום המקסימאלי שניתן לגבות מהורים בגין "תשלום רשות" להבדיל מ"תשלום חובה" הוא 506 ש"ח. התשלום שנגבה מן ההורים עבור המחשב הנישא ואשר לטענתם של העותרים נכפה על ההורים, מנוגד אפוא לחוזר המנכ"ל ומשכך הגבייה אינה כדין; וגם מטעם זה אין לאפשר את הפרויקט, אשר בלא המחשבים לא ניתן ליישמו.
העותרים מוסיפים וטוענים כי ההחלטה ליישם את הפרויקט על כיתות ה' נתקבלה תכוף מדי לשנת הלימודים תשס"ח מתוך ניסיון להציב עובדה מוגמרת באופן פסול; וכי בעוד שלא יכול להיגרם כל נזק מהותרת מתכונת תכנית הלימודים "הרגילה" על כנה, הרי שמנגד עומד הפרויקט שלטענתם מרחיק לכת ורב חסרונות, ומשכך "מאזן הנזק" אף הוא עומד לצד העותרים.
5. המועצה וראש המועצה טוענים כי מדובר בפרויקט שיושם בשנת הלימודים תשס"ז בהצלחה רבה, ולדברי המורים שהשתתפו בפרויקט - לא זו בלבד שמבחינה פדגוגית הועברו המסרים הנדרשים לתלמידים, אלא שלפרויקט ערך מוסף משמעותי מעבר להיותו של כלי לימודי זה ספק של ידע ונגישות למידע, מבחינה זו שהוא מאפשר למורה להתייחס לכל תלמיד בנפרד וליצור תקשורת שוטפת ורציפה אף מעבר לשעות הלימוד; וכל זאת תוך הכוונת התלמיד, הנחייתו והדרכתו. כן הם מציינים כי ביחס לתלמידי כיתות ה' החליטה ועדת ההיגוי כי רק 25% מהפעילות תיעשה באמצעות המחשבים הניידים, כך שאין כל שחר לטענת העותרים שיש בפרויקט משום פגיעה ברכישת מיומנויות בסיסיות על ידי התלמידים כגון כתיבה עם עט ונייר.
המועצה והעומד בראשה מדגישים כי הפרויקט מלווה על ידי המועצה ועל ידי משרד החינוך אשר כאמור נתן לפרויקט את ברכתו, ומנהלת המחוז בעבר, גב' דפנה לב, אף עמדה בראש ועדת ההיגוי לפרויקט. מבחינה פדגוגית וטכנולוגית מלווה את הפרויקט צוות מקצועי מטעם המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מט"ח) אשר מוביל את הטמעת תכני הפרויקט ומסדיר את הקמת סביבת הלמידה. ההורים אף הם מעורבים באופן פעיל בפרויקט ובהכוונתו באמצעות ועדת ההיגוי שנציגיהם חברים בה, כאשר הרוב המכריע של ההורים חפץ ביישום הפרויקט וכ-90% מהם אף חתמו על מסמך המביע את תמיכתם בו (המסמך צורף כנספח ח לתשובת המועצה לבקשה).
בנוגע לדרישה לתשלום עבור המחשבים, המועצה טוענת כי מדובר בהסכם מרצון שנכרת בין ההורים למועצה, שבמסגרתו רוכשים ההורים מחשב נייד אישי, שהופך לרכושם הפרטי, במחיר מסובסד ובתשלומים, ועל כן אין יסוד לטענה בדבר אי חוקיות הדרישה. אך מעבר לכך מציינת המועצה, כי הובהר להורים והיא חוזרת ומבהירה כי כל הורה שיבקש שלא להשתתף ברכישת המחשב הנייד יקבל בהשאלה מחשב נייד לשימוש ילדו. תלמידים שידם אינה משגת לשלם עבור המחשב, קיבלו בשנה שעברה ויקבלו גם השנה מחשבים בלא תמורה.