אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה עיכוב הליכים נושה חיצוני

החלטה עיכוב הליכים נושה חיצוני

תאריך פרסום : 29/12/2020 | גרסת הדפסה

תיק הוצל"פ
לשכת ההוצאה לפועל טבריה
XXX
19/10/2020
בפני הרשמת:
לירון זרבל- קדשאי

- נגד -
החייב:
xxx
הנושה:
xxx
החלטה

 

 

ביום 29.9.20 הגיש היחיד תשובתו לתגובת הנושה- המרכז לגביית קנסות, בנוגע לבקשתו לעיכוב וביטול העיקול שהוטל על חשבונו בבנק הדואר.

 

היחיד טען בתשובתו כי יש בסמכותו של רשם להליכי חדלות פירעון להיעתר לסעד המבוקש על ידו וכי יש לעשות שימוש בסמכות זו במקרה דנן. 

 

עיון בתיק מלמד, בין היתר, כך:

 

  1. עסקינן בתיק חדלות פירעון המצוי בעת הזו בשלב מקדמי של בחינת הצעת ההסדר שהגיש היחיד בהתאם לסימן ב' לפרק י"ב לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח - 2018 (להלן: "החוק" או "חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי" ). בתיק קוימה ישיבת הסדר שלימדה על סיכוי סביר להסדר ואשר בעקבותיה הגיש היחיד הצעת הסדר משופרת מטעמו, בעניינה נקבעה אסיפת נושים ליום 3.11.2020.

 

  1. בהחלטתי מיום 14.5.2020 הוריתי על השהיית הליכים חלקית וזמנית (על עיקולי עו"ש ושכר שוטף) וזאת מכוח סמכותי כרשמת הוצאה לפועל לפי סעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז- 1967.

 

  1. ביום 24.8.2020 עתר היחיד להורות על הארכת משך השהיית ההליכים הזמנית וכן על הרחבת תחולתה גם על הליך העיקול שננקט על ידי אחד הנושים החיצוניים- המרכז לגביית קנסות (להלן: "המרכז לגביית קנסות" או "הנושה החיצוני"). בהחלטתי מיום 30.8.2020 הוריתי על הארכת השהיית ההליכים שנקבעה בהחלטה קודמת עד למועד אסיפת הנושים. באשר לבקשה להרחבת תחולת השהיית ההליכים גם על החוב לנושה החיצוני, ציינתי כי נראה שלא קיים מקור חוקי למתן הסעד המבוקש, אך מפאת נימוקי הבקשה, הוריתי על העברתה למתן תגובת הנושה החיצוני.

 

  1. ביום 13.9.2020 הוגשה תגובת הנושה החיצוני, באמצעות פרקליטות מחוז צפון (אזרחי) . הנושה טען כי אין מקום לאשר הבקשה, בציינו את מהות החוב (פיצוי וקנס) , העובדה שאין מדובר בחוב בר הפטר בהליך הפש"ר וכן משלא הוקנתה סמכות בחוק למתן סעד מעין זה.

 

  1. ביום 29.9.2020 הגיש היחיד תשובתו, במסגרתה מפנה למספר פסק דין התומכים לשיטתו בעמדתו ולפיה לרשם להליכי חדלות פירעון קיימת סמכות לעכב הליכים גם ביחס לנושים חיצוניים. בהחלטה קודמת נדרש ב"כ היחיד להמציא את אסופת הפסיקה שצוינה בתשובתו, אך עד כה טרם עשה כן, חרף פניות שנערכו אליו בעניין זה באמצעות המזכירות. בנסיבות אלו, בהתחשב בסעד המבוקש ועל מנת שלא לעכב מתן ההחלטה, תינתן להלן החלטתי, על סמך החומר שהומצא לתיק.

 

ד י ו ן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ