תיק רבני
בית דין רבני אזורי
|
578024-10
09/05/2016
|
בפני הדיינים:
1. הרב יוסף יגודה - אב"ד 2. הרב ישראל דב רוזנטל 3. הרב סיני לוי
|
- נגד - |
התובעת:
פלונית
|
הנתבע:
פלוני
|
החלטה |
רקע וטענות הצדדים
הופיעו הצדדים ללא ייצוג. הצדדים גרושים כשלוש שנים, וחיים בנפרד מספר שנים נוספות.
לצדדים שני ילדים משותפים, [א'] בן שלוש עשרה וחצי (יליד 31/12/02), ו[נ'] בן כשתיים עשרה שנים (יליד 23/7/04).
בהחלטות קודמות נדרשה האשה לקדם את נושא הטיפול הרגשי בילדים, וכן לפעול לחידוש הסדרי הראיה.
בדיון האחרון נשאלה האם כמה טיפולים הילדים טופלו אצל המטפלת, בהתאם למה שנקבע בדיון הקודם. היא השיבה שטרם התקיים מפגש. האם הסבירה זאת בכך שהיא היתה חולה מאוד, ולפיכך נמנע המפגש, וכעת מחכים לקביעת טיפול. היא כן נפגשה עם גורמי הרווחה. לטענתה כעת היא מחכה לפגישה במרכז הורים וילדים. לטענתה, היא מעודדת את הילדים למפגש עם האב, אלא שהם חוששים לאור אירועי אלימות כלפיהם וכלפיה לפני תקופת הפירוד.
האב טוען שהאם אינה מקיימת שום חובה בנוגע לטיפול רגשי בילדים וחידוש הקשר עמו. ציער אותו מאוד שהילדים לא הסבו עמו לשולחן הסדר בשנה זו כמו בשבע השנים שקדמו. לטענתו, למרות החלטות בית הדין, שירותי הרווחה הרימו ידיים לנוכח התנהלות האם. בקשתו היא לבטל את חיוב המזונות ולבטל את כל החיובים והתיקים הרובצים עליו.
החיובים הקבועים על האיש הם: מזונות 1,250 ₪ לכל אחד משני הילדים. מדור 400 ₪. מחצית ההסעות בעלות כוללת של כ-500 ₪ לחודש. (סך הכול 3,400 ₪ לחודש). האב טוען – עד מתי הילדים לא יקבלו כל טיפול. לפיכך כאמור, הוא מבקש כאמור לבטל את כל החיובים כלפיו, הוא לא מצליח לחיות כאשר רובצים עליו חיובים והליכי הוצל"פ והוא אינו זוכה לפגוש בילדיו.
תמונת המצב העובדתי
בהחלטה הנושאת תאריך א' בשבט התשע"ו (11/01/2016) הותרתה האשה:
בית הדין שב ומפנה את תשומת ליבה של האם להשלכות הנפשיות שנגרמות לילדים בהעדר קשר עם האב וכן להשלכות הכלכליות שעלולות להיות לאי טיפול בילדים וחידוש הסדרי הראיה בין הילדים ואביהם.
בהחלטה מיום י"ד בניסן התשע"ו (22/04/2016) בית הדין חזר והדגיש את דרישתו לטיפול בילדים. אך למגינת לב – לא נעשה דבר משמעותי.
התנהלותה הנפסדת של האם, פוגעת בילדיה, כך עולה מן התסקירים הרבים שנשלחו במהלך השנתיים וחצי האחרונות.
נציין חלק מדיווחי שירותי הרווחה המבטאים את ההתנהלות הבעייתית של האם:
בדיווח שירותי הרווחה מיום כ"א בכסלו תשע"ד (24/11/2013) מתואר קושי בתקשורת עם האם. לאחר טענה של האם לחוסר התאמה של שעות המפגשים נכתב "סוכם כי האם תבדוק יום ושעה שמתאים לה ולילדים ותחזור אלי. לא חזרה אלי וטענה כי בנה לא הרגיש טוב".
בדיווח מי"ג שבט תשע"ד (14 בינואר 2014) התקיים פגישת היכרות של עו"ס לסדרי דין ועו"ס המשפחה עם הילדים באגף הרווחה "האם לא הסכימה לצאת מהחדר, והפגישה עם האם התקיימה בנוכחות האם".
בדיווח מיום ל' ניסן תשע"ד (30 באפריל 2014), לאחר שניתנה לאשה אפשרות "ללמוד את נושא האבחון" נכתב – "מאז האם לא חזרה את הח"מ מעל שלושה חודשים. הח"מ ניסתה ליצור קשר עמה דרך הוריה, אם האם העדיפה לעדכן את העו"ד כי בנה חולה ולא פנויה לכך".
בדיווח מי' תמוז תשע"ד (8 ליולי 2014) "האם לא הסכימה לצאת מהחדר.... לאורך כל השיחה ניתן לראות כי הבן [א'] הסתכל לכיוונה של האם וחיפש את אישורה על כל אמירה שלו. .... התרשמו כי לילדים בעיקר ל[א'] חשובות עמדותיה של האם בהקשר לחידוש הקשר עם אביו, והוא חיפש כל פעם את מבטה ואישורה לדבריו."
בדיווח מח' בכסלו תשע"ה, ( 30 בנובמבר 2104) "השאירה הודעה קולית בבית הוריה של האם אך האם לא יצרה קשר".