אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הרמת מסך ההתאגדות נגד טופז מטבחים

הרמת מסך ההתאגדות נגד טופז מטבחים

תאריך פרסום : 16/10/2006 | גרסת הדפסה

ה"פ, א
בית משפט השלום כפר-סבא
4959-04,265-05
15/10/2006
בפני השופט:
ניצה מימון-שעשוע

- נגד -
התובע:
עיריית רעננה
עו"ד הררי טויסטר ואח'
הנתבע:
1. טופז מטבחים ישראל (1996) בע"מ
2. אורי שמעוני

עו"ד שריזלי ואח'
פסק-דין

בפני תביעה כספית ובקשה למתן פס"ד הצהרתי, הנדונות במאוחד, לפי החלטת נשיא בית המשפט העליון.

התובעת בת"א 4959/04  (להלן: העיריה) הינה רשות מקומית המוסמכת על פי חוק לגבות מיסי עיריה ותשלומי חובה בגין נכסים הנמצאים בתחומה. בפסק דין שניתן בת"א (כ"ס) 2306/04 ביום 17.5.04, נפסק כי חב' טופז מטבחים רעננה בע"מ (להלן: טופז רעננה) חייבת לעיריה סכום של 91,333.56 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק הרשויות המקומיות החל מיום 16.2.04 ועד לתשלום בפועל, וכן שכ"ט עו"ד בסך 8,906 ש"ח + מע"מ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום פסה"ד ועד התשלום בפועל (להלן: החוב הפסוק). פסה"ד ניתן בהעדר הגנה והינו חלוט, משלא לא נתבקש ביטולו ולא הוגש עליו ערעור. החוב הפסוק מורכב מתשלומי ארנונה, מים, ביוב, אגרת שלטים והיטל השבחה, שהוטלו על נכס ברח' החרושת 19 רעננה (להלן: הנכס) תקופה שעד מאי 2002. בנכס פעלה בין השנים 1999-2002 חנות לשיווק מטבחים של טופז רעננה, ומחודש מאי 2002 ועד היום פועלת בו חנות לשיווק מטבחים של הנתבעת 1, טופז מטבחים ישראל (1996) בע"מ (להלן: טופז ישראל).

העיריה לא הצליחה לגבות את החוב הפסוק, או חלקו, עקב הפסקת פעילותה של טופז רעננה.

טופז ישראל הינה בעלת המניות היחידה בטופז רעננה, והנתבע 2 (להלן: אורי שמעוני) היה מנהל בטופז רעננה והינו בעל מניות בטופז ישראל.

לטענת העיריה, מבירור שערכה עולה כי לא חל כל שינוי במתכונת הפעילות בנכס מהתקופה בה פעלה בו חנות "טופז רעננה" לתקופה בה מופעלת בו חנות "טופז ישראל". העיריה מבקשת להרים את מסך ההתאגדות מעל הנתבעים, וטוענת לשימוש לרעה על ידם במסך ההתאגדות, לצורך התנערות מהחוב הפסוק לעיריה.

לטענת העיריה, מאחורי שתי החברות המעורבות עומדים אותם בעלי מניות, הן עוסקות באותו עיסוק ומשתמשות באותו שם מסחרי. שינוי הכסות החיצונית נועד לאפשר לטופז ישראל לפעול באותו נכס במתכונת פעילות זהה, תוך העסקת אותם עובדים, שיווק אותם מטבחים, שימוש באותו רכוש קבוע ושוטף, שירות אותו קהל לקוחות, ובאופן כללי - המשך הפעילות של טופז רעננה, תוך התנערות שלא כדין מחובות העבר. לשיטתה, אין הצדקה למהלך המלאכותי של הקמת חברה חדשה על חורבותיה של קודמתה, תוך התנערות מחובות האחרונה לנושיה ותוך גרימת נזק לקופה הציבורית.

הנתבעים טוענים, כי טופז ישראל רכשה את מניותיו של דוד פלח (מי שהיה בעבר מנהלה של טופז רעננה) בטופז רעננה. לפי ההסכם, טופז ישראל החלה לשאת בחובותיה של טופז רעננה החל מחודש 5/2002. בהתאמה, החל מחודש 5/2002 שכרה טופז ישראל את החנות וכיום אין כל זיקה בין טופז ישראל לטופז רעננה. צורף ההסכם בין טופז ישראל לדוד פלח ובו מופיע בסעיף 7 כי החל ממועד החתימה על ההסכם תשא הנתבעת באחריות המלאה והבלעדית לכל התחייבויות טופז רעננה וכן מופיע כי המוכר לא ישא בכל דרישה כספית (גם כזו הנוגעת לתקופה בה שימש כבעל מניות).

בה"פ 265/05 ביקשה טופז ישראל פסק דין הצהרתי לפיו היא הבעלים הבלעדיים של כל המטלטלין המצויינים ברשימה המצורפת לבקשה והמצויים בנכס.

דיון:

לפי תדפיסי רשם החברות, ומסמכי ההתקשרות שהוצגו, אשכול חברות טופז בנוי כדלקמן:

חב' טופז - תעשיות מטבחים (1990) בע"מ (להלן: טופז תעשיות) הוקמה בינואר 1990 במטרה לעסוק בייצור והפצת מטבחים. כתובתה הרשומה - רוז'נסקי 10 ראשל"צ. בעלי המניות - אורי שמעוני (50 מניות, 50% מההון המונפק והנפרע), דורית שמעוני - 50 מניות, 50% מההון המונפק והנפרע. המנהלים הרשומים - אורי שמעוני ונחמיה מאירי.

טופז רעננה הוקמה באוקטובר 1992 במטרה לעסוק בשיווק ארונות מטבח. כתובתה הרשומה - החרושת 19 רעננה. בעלי המניות שלה בעת הקמתה היו טופז תעשיות, יפתח פרי ו-E.S.E הנדסת מערכות אנרגיה בע"מ. בשנת 2002 היו בעלי המניות בחברה טופז ישראל ודוד פלח, בחלקים שוים, ומנהליה הרשומים היו אורי שמעוני ודוד פלח. במרץ 2002 עברה החברה לבעלות מלאה של טופז ישראל. אורי שמעוני היה מנהל רשום בחברה, החל מייסודה, וממרץ 2002 ואילך - מנהלה היחיד. לפי עדותו של שמעוני, עובר למרץ 2002 הוא היה בעל זכות החתימה בחברה ביחס להוצאות שהיקפן עלה על אלפי ש"ח בודדים, ולא היה די בחתימתו של דוד פלח, שהיה אז המנהל הפעיל בחברה.

בספטמבר 1992, סמוך לייסודה של טופז רעננה, נחתם בין טופז תעשיות לטופז רעננה הסכם שכותרתו "חוזה סוכנות רעננה" (להלן: הסכם הסוכנות). לפי הסכם הסוכנות, קיבלה טופז רעננה את זכות השיווק וההפצה הבלעדית של ארונות המטבח והאמבטיה מתוצרת טופז תעשיות, בתנאים הנקובים בהסכם, ולצורך כך נקבע כי טופז רעננה תשכור חנות מתאימה- שתאושר מראש ע"י טופז תעשיות, תחזיק בה תצוגה קבועה של מטבחי טופז תעשיות ותמכור בה רק את מוצרי טופז תעשיות וכן מוצרים נלווים מוגדרים. במערכת היחסים העסקית בין הצדדים נקבע כי טופז תעשיות תמכור לטופז רעננה את מוצריה במחיר של 50% ממחיר המוצר ללקוח ותשלם לה עמלות על המכירות. טופז רעננה התחייבה למכור את המוצרים במחירים ובתנאי תשלום שיוכתבו ע"י טופז תעשיות, וכן לתת שירות תיקונים ללקוחות. טופז רעננה התחייבה לשאת בכל הוצאות החנות. הסכם הסוכנות נכרת ללא הגבלת זמן, בכפוף להוראות מיוחדות שנקבעו למקרים שונים.

מטעם טופז תעשיות חתם על ההסכם אורי שמעוני. מטעם טופז רעננה חתמו שלושת בעלי המניות שלה דאז - אורי שמעוני בשם טופז תעשיות, יפתח פרי ו-E.S.E הנדסת מערכות אנרגיה בע"מ.

בהתאם להסכם זה, שכרה טופז רעננה את החנות בנכס משנת 1992 ואילך.

טופז ישראל הוקמה בינואר 1996 במטרה לעסוק בשיווק מטבחים. כתובתה הרשומה - רוז'נסקי 10 ראשל"צ. בעלי המניות שלה: אורי שמעוני- מניה אחת, טופז תעשיות - 999 מניות. כזכור, טופז תעשיות הינה בשליטה מלאה של אורי שמעוני ואשתו, שעל כן אורי שמעוני הינו גם בעל שליטה מלאה בטופז ישראל.

הנתבעים הצהירו, כי ממועד הקמת טופז ישראל, הועברו כל זכויותיה של טופז תעשיות לפי הסכם הסוכנות לטופז ישראל, כך שטופז תעשיות עוסקת בייצור בלבד וכל נושא השיווק של מוצריה מנוהל ע"י טופז ישראל. עוד העיד שמעוני, כי הניהול של טופז תעשיות ושל טופז ישראל הוא אותו ניהול.

בשנת 2000 פרץ סכסוך כספי בין טופז ישראל לדוד פלח, שניהל את חנות טופז רעננה, בעניין העברת כספי תקבולים ואופן חישוב העמלות בין החברות, והוגשה ע"י טופז ישראל תביעה לצו עשה וצו מניעה נגד פלח. לאחר התדיינות משפטית, הגיעו הצדדים ביום 10.3.02 לפשרה, לפיה ייפרדו דרכיהם וטופז ישראל תרכוש את מניותיו של פלח בטופז רעננה, ובכך תעבור החברה לבעלותה המלאה (להלן: הסכם ההעברה). על ההסכם חתמו אורי שמעוני (בשם טופז ישראל) ודוד פלח (בשם עצמו וכמנהל טופז רעננה).

הנתבעים טענו כי הרקע לכריתת הסכם ההעברה היה כי פלח גנב כספים מטופז רעננה ואף זייף שיקים של לקוחותיה והסב אותם לחשבונו, ועל כן נחתם ההסכם בתנאים של "סחיטה".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ