דמ"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
47931-07-11
15/03/2012
|
בפני השופט:
דגית ויסמן
|
- נגד - |
התובע:
א.ב.ג. צעצועים בע"מ
|
הנתבע:
בוריס מוסקוביץ
|
|
החלטה
1.הבקשה שבפני הינה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד ביום 8.1.12.
2.לטענת המבקשת, משרד ב"כ המבקשת לא קיבל הזמנה לדיון וסיכויי ההגנה והתביעה שכנגד גבוהים.
המשיב התנגד לבקשה וטען שהמציא את כתב התביעה ואת ההזמנה לדיון, כפי שבית הדין הורה לו וכפי שצוין בפסק הדין. מועד הדיון אף צוין בכותרת כתב התשובה שהגיש ושלח למבקשת. המשיב הוסיף וטען כי דין הבקשה להידחות אף משום שהמבקשת לא תמכה בקשתה בתצהיר. לחילופין נטען כי יש להשאיר על כנו את חיוב המבקשת בהוצאות.
3.הנימוק המרכזי לבקשה הוא טענה כי ב"כ המבקשת לא קיבל הזמנה לדיון. משלא צורף תצהיר לבקשה, הרי שלמעשה לא הוצגה תשתית עובדתית שתתמוך בנימוק לבקשה. בנוסף, הן על פי פסק הדין והן על פי נספחי התגובה, הזמנה לדיון נמסרה כדין למבקשת (בשונה מבא כוחה). יש להזכיר כי המבקשת כלל לא התייחסה לעובדת המצאת ההזמנה לידיה.
4.בנסיבות אלה כאשר לכאורה כתב התביעה נמסר כדין למבקשת, שאלת ביטולו של פסק הדין, שניתן בהעדר הגנה, נתונה לשיקול דעתו של בית הדין. בענין זה נכתבו הדברים הבאים:
"לא היה פגם בהחלטה אשר מבקשים לבטלה, תלוי המבקש בחסדו של בית המשפט. במקרה כזה לעולם אין זכות קנויה בידו לדרוש את הביטול, אלא בית המשפט יציג לעצמו שתי שאלות אלה:
ראשית, מהי הסיבה אשר גרמה לכך שהמבקש לא הגיש את הגנתו או לא הופיע בתאריך הקבוע לבירור המשפט?
שנית, מה הם סיכויי ההצלחה של הנתבע-המבקש, אם יבוטל פסק הדין והנתבע יורשה להתגונן במשפט." (י. זוסמן סדרי הדין האזרחי (ש. לוין עורך, מהדורה שביעית, 1995) עמ' 738).
5.המבקשת לא פירטה את סיכויי ההגנה והתביעה שכנגד. התוצאה המתבקשת מכך היא דחיית הבקשה. ואולם, על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה יש לאפשר לבעל דין לטעון לגופו של ענין ולתת לו את יומו לפחות פעם אחת, כך שמחדלים דיוניים ימצאו ביטוי בפסיקת הוצאות (דב"ע נה/3-52 דניאלה קדוש – כל הקריות בע"מ, פד"ע כח 303 (1995)).
לאור הלכה פסוקה זו ובהתחשב בבקשת המשיב כי אם הבקשה תתקבל, לא יבוטל החיוב בהוצאות, הבקשה לביטול פסק הדין מתקבלת.
6.סוף דבר –
א.פסק הדין מיום 8.1.12 יבוטל.
ב.המבקשת תשא בהוצאות הבקשה בסך 1,500 ₪ שאם לא ישולמו תוך 30 ימים מהיום, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
ג.ישיבת הוכחות תתקיים ביום 26.6.12 בשעה 12:00.
ד.הצדדים יגישו את העדויות הראשיות של כל העדים מטעמם, לרבות בעלי הדין, בתצהירים. כל צד יצרף לתצהירים מטעמו העתקי כל המסמכים שהוא מתכוון להציג בפני בית הדין. העתקי התצהירים יועברו ישירות לצד שכנגד.
ה.סדר הגשת התצהירים יהא כדלקמן:
(1)המשיב (התובע והנתבע שכנגד) יגיש את תצהירי העדויות הראשיות מטעמו תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
(2)המבקשת (הנתבעת והתובעת שכנגד) תגיש את תצהירי העדויות הראשיות מטעמה תוך 30 יום מקבלת תצהירי המשיב.
ו.סירב עד לאמת דבריו בתצהיר, או שלא עלה בידי אחד הצדדים לבוא עימו בדברים, בעל הדין המעוניין בהזמנת העד יגיש בקשה להזמנת אותו עד ובאותה בקשה יביא את תמצית העדות של העד בכתב וזאת במועד הגשת תצהירי העדויות הראשיות.