אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מתי יש לעכב את הדיון בהליך אזרחי בגלל קיומו של הליך פלילי מקביל

מתי יש לעכב את הדיון בהליך אזרחי בגלל קיומו של הליך פלילי מקביל

תאריך פרסום : 14/01/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
6416-05-10
07/01/2015
בפני השופט:
יונה אטדגי

- נגד -
התובעות:
1. ת.מ.נ. התקנים בע"מ
2. ת.מ.נ התקנים דרום 2009 בע"מ
3. ת.מ.נ התקנים צפון בע"מ

עו"ד רועי הרם
הנתבעים:
1.א.צ.מ. איבזור וציוד מכוניות בע"מ 2. א.צ.מ מזרח בע"מ 3. א.צ.מ. צפון בע"מ 4. א.צ.מ. דרום בע"מ 5. איתן אונר 6. בת אל שמחי 7. מורן סולומון
עו"ד סער פלינר
החלטה

בבקשת הנתבעים, "להורות על עיכוב הליכים ודחיית מועדי דיוני ההוכחות"

 

1.         האם ראוי לעכב את המשך שמיעת ההוכחות בתיק זה, בשל כך שהוגש כתב אישום נגד הנתבעת 1 ומנהלה וכנגד הנתבע 5, כאשר בעליהן של התובעות וכן הנתבעת 6 הינם עדי תביעה באותו אישום?

            זו בקשתם של הנתבעים 1-6 (להלן – הנתבעים).

            התובעות מתנגדות לכך.

 

2.         הכלל הוא כי קיומו של הליך פלילי אינו מצדיק, כשלעצמו, עיכוב של הליך אזרחי המתנהל באותו ענין, ראו: רע"א 854/97 לופטין נ' מוניקה תכשיטים בע"מ (30.4.97); רע"א 210/03 FOUNDATION SANSOUNIMAILLE נ' פרי (8.7.03); ע"א 2173/05, רע"א 2354/05 היועץ המשפטי לממשלה נ'   B.G. ASSISTANCE LTD.(13.2.06, פורסם בנבו).

            יחד עם זאת הוכרו באותן החלטות חריגים לאותו כלל, שקיומם או קיום חלק מהם, הצדיק את עיכוב ההליכים: חשש להפללה עצמית, זכות המבקש שלא לחשוף את קו הגנתו במשפט הפלילי, השפעת תוצאות ההליך הפלילי על ההתדיינות בהליך האזרחי, הפער בין המידע המוצג בהליך הפלילי לבין המידע המוצג בהליך האזרחי, שלב הגשת הבקשה.

            התנאי הבסיסי לעיכובם של הליכים אזרחיים בשל הליכים פליליים מקבילים, עוד לפני שדנים בקיומם של החריגים, הוא קיומו של קשר הדוק או לפחות קשר משמעותי ולא שולי, בין המסכת העובדתית המתעוררת במסגרת ההליך הפלילי לזו אשר נדונה במסגרת ההליך האזרחי, ראו: ענין B.G. ASSISTANCE הנ"ל, שבו עוכבו ההליכים (פיסקה 5), לעומת ענין FOUNDATION SANSOUNIMAILLE הנ"ל, שבו נדחתה הבקשה לעיכוב הליכים (פיסקה 3).

 

3.         סבורני, שהתנאי הבסיסי האמור לקשר הדוק, או לפחות משמעותי ולא שולי, בין ההליך האזרחי דנן ובין ההליך הפלילי המתנהל במסגרת כתב האישום הנזכר (נוסחו המלא צורף לתגובת התובעות. לא צוין מספרו), לא מתקיים.

            תביעה זו עוסקת, בקצרה, בטענותיהן של התובעות, מתחרותיהן של הנתבעות 1-4 בתחום אבזור כלי הרכב לנהיגה ולהסעה של אנשים בעלי מוגבלות פיזית, על כך שהנתבעות, באמצעות אחד ממנהלן ובסיועם של הנתבעים 5-7 שעבדו בעבר אצל התובעות, פנו אל לקוחות התובעות ושכנעו אותם שלא להתקשר עם התובעות, או אף לבטל התקשרויות שנעשו עימן, ותחת זאת להתקשר עם הנתבעות.

            לצורך כך, על פי הנטען, גזלו הנתבעים מהתובעות מידע מתוך מאגרי המידע שלהן.

            עוד נטען, כי הנתבעים הטיחו כלפי התובעות דברי הכפשה ולשון הרע ותיאורים כוזבים אודות האביזרים הנמכרים על ידן והשירות הניתן על ידן.

            וזהו בקצרה ענינו של כתב האישום: אבזור הרכבים ממומן ברובו על ידי המוסד לביטוח לאומי (להלן – מל"ל), שקובע את זכאותו של הנכה לאחר המלצות של "ועדת גודל רכב" (להלן – הועדה) המורכבת מרופאים ומומחה טכני. הנכה רשאי לבחור בחברה שתבצע את אבזור הרכב.

            על פי האמור בכתב האישום, הנתבעת 1, מנהלה צפריר סטמפל, ומנהלי חברות המסונפות אליה, בכללם הנתבע 5, וסוכנים של החברות הללו, הדריכו נכים שהתייצבו בפני הועדה להונות אותה בדרכים שונות, על מנת לקבל זכאות גבוהה יותר, דבר שיביא לרווח גבוה יותר לנתבעת.

            בין היתר, על פי הנטען, שילמו הנאשמים הללו שוחד לנאשם נוסף ששימש כיועץ טכני בוועדה, כדי שיסייע להם במטרתם.

            עינינו הרואות, כי אין מדובר בקשר הדוק, אף לא בקשר משמעותי, בין שתי המסכתות. אמנם, במקומות אחדים (למשל, בסעיפים 10(ב) ו-13(ב) לכתב האישום) מוזכר כי הנאשמים עשו את מעשיהם, בין היתר, כדי לשכנע את הלקוחות לבצע את האבזור אצל הנתבעות ולא בחברות מתחרות אחרות (ויצוין, כי למיטב בדיקתי התובעות אינן נזכרות בשמן בכל כתב האישום), אך המדובר בנקודה שולית בכתב האישום.

            מרכז הכובד בכתב האישום הוא הונאת המל"ל על ידי הנאשמים, מרכז הכובד בתביעה זו הוא העוולות המסחריות והאזרחיות שבוצעו (על פי הנטען) כלפי התובעות. כמעט ואין כל השקה בין שניהם, וגם אם זו תמצא בשוליים אין בכך כדי לגרום לעיכוב ההליכים בתביעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ