אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ס"ע 26857-07-13 כליפה נ' י. רווה הסעות בע"מ

ס"ע 26857-07-13 כליפה נ' י. רווה הסעות בע"מ

תאריך פרסום : 04/08/2015 | גרסת הדפסה

ס"ע
בית דין אזורי לעבודה נצרת
26857-07-13
05/08/2014
בפני הרשמת:
ד"ר רויטל טרנר

- נגד -
התובע:
גדעון כליפה
עו"ד אלי אבוטבול
הנתבעת:
י. רווה הסעות בע"מ
עו"ד אשרף שדאפנה
פסק דין
 

 

1.בפני תביעה לפיצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת והפרשות פנסיוניות.

 

רקע עובדתי

 

2.הנתבעת הינה חברה המבצעת הסעות, והתובע עבד עבורה כנהג החל מיום 1.12.2009 ועד ליום 13.6.2013. אין מחלוקת בין הצדדים כי התובע עבד כעובד יומי במתכונת של שישה ימים בשבוע, וכי שכרו הקובע לצורך חישוב זכויותיו הינו בסך 4,070 ₪. עוד אין מחלוקת בין הצדדים כי יום העבודה של התובע התחלק לשניים: בין השעות 6:00 ל- 9:00 לערך היה התובע מבצע את הסעות הבוקר (כגון הסעת ילדים למוסדות חינוך), לאחר מכן היה חופשי לחזור לביתו, ואת זמנו החופשי הקדיש בין היתר לארוחה המותאמת לצרכיו כחולה צליאק. לקראת השעה 13:00 היה התובע חוזר לעבודתו להסעות הצהרים ואחר הצהרים (כגון החזרת ילדים לבתיהם או איסוף עובדים ממפעלים והסעתם הביתה).

 

המחלוקות בין הצדדים

 

3.המחלוקת העיקרית בין הצדדים נוגעת לנסיבות סיום העבודה. לטענת התובע, הוא פוטר מעבודתו על ידי מנהל הנתבעת, מר שמעון רווח, כאשר האחרון הודיע לו כי עבודתו בנתבעת הסתיימה וזאת לאחר וויכוח שהתנהל בין השניים בנוגע לסירוב התובע לכאורה לבצע הנחיות שקיבל ממר רווח. לטענת הנתבעת, התובע הוא זה שהודיע למר רווח כי אינו מעוניין להמשיך בעבודתו, ומשכך הביא את יחסי העבודה לידי סיום.

 

4.בכל הנוגע להפרשות הפנסיוניות, התובע טוען כי הנתבעת הפסיקה בחודש פברואר 2012 להעביר לקופת הפנסיה את חלק המעביד ואת חלק העובד לתגמולים. הנתבעת מצידה מודה כי היא חבה בחלקו של העובד אשר נוכה משכרו ולא הועבר לחברת הביטוח, אך טוענת כי אינה צריכה לשלם את חלק המעביד כיוון שאין מקור נורמטיבי אשר מחייב אותה לבצע הפרשות אלו.

 

5.בתיק התקיים דיון מוקדם ביום 23.1.14, ומאחר והצדדים לא הגיעו לידי פשרה, נקבע התיק להמשך הוכחות. התובע הגיש תצהיר מטעמו, ומר רווח הגיש תצהיר מטעם הנתבעת. ביום 4.5.14 התקיים דיון ההוכחות, ולאחריו הגישו הצדדים את סיכומיהם בכתב.

 

האם התובע פוטר או התפטר?

 

6.כידוע, היסוד העיקרי שבסעיף 1 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 (להלן: "חוק פיצויי פיטורים"), הוא שהעובד "פוטר". נטל השכנוע לעניין קיום כל התנאים שבסעיף 1 האמור הינו על העובד, שהרי הוא "המוציא מחברו" (דב"ע נו/269-3 ד"ר איסר מזר נ' הסתדרות מדיצינית הדסה, כרך ל(1) 57). במילים אחרות, על התובע מוטל הנטל להוכיח את פיטוריו ואת זכאותו לתשלום פיצויי פיטורים מכוח החוק.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ