ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
8590-06-11
11/10/2015
|
בפני השופטת:
אורנית אגסי
|
- נגד - |
התובע:
שוימר ליאור
|
הנתבעת:
אורן בר-אל בי ווייז - פתרונות תוכנה חכמים בע"מ עו"ד רינה חסין
|
פסק דין |
1.התובע הגיש תביעתו כנגד מעסיקתו, הנתבעת, וטען כי הינו זכאי לפיצויי פיטורים, מאחר ונאלץ להתפטר בדין מפוטר בשל הרעה בתנאי עבודה וכן הוא זכאי להפרש תשלום עבור ימי חג, דמי הבראה, חופשה והפרש עבור פנסיה שלא שולמה.
הנתבעת הגישה כתב הגנה וטענה כי יש לדחות את התביעה שכן התובע התפטר ללא כל עילה, התובע היה זה שיזם את סיום העבודה וכן כי הנתבעת שילמה לו את כל זכויותיו. בנוסף הגישה הנתבעת תביעה נגדית כנגד התובע וטענה בכתב התביעה שכנגד כי התובע גרם נזקים לנתבעת כאשר לא ביצע עבודה עבור לקוח אשר הביא לכך כי הלקוח עזב את הנתבעת.
2.הצדדים הגישו תצהירים. התובע הגיש תצהיר מטעמו ומטעם הנתבעת הגיש תצהיר מר אורן בראל הבעלים ומנהל הנתבעת וכן מי שהעסיק את התובע בתקופה שקדמה להקמת הנתבעת.
3.אלה הן העובדות הרלוונטיות להכרעתנו בתיק זה כפי שהן עלו מתצהירי הצדדים העדויות והמסמכים:
א. התובע הינו מפתח תוכנה והועסק על ידי אורן בראל , בעלים ומנהל הנתבעת ,החל מחודש ספטמבר 2006 ועד לחודש ינואר 2009, בהעסקה ישירה שלא באמצעות חברה. יוער בעניין זה כי הנתבעת הוקמה כחברה פרטית ונרשמה ביום 14/9/2008 ומנהל הנתבעת העביר את הפעילות שביצע קודם לתאריך זה אל הנתבעת.
ב.החל מחודש פברואר 2009 בהתאם להנחיית מר בראל הועבר התובע לעבוד בנתבעת. ביום 25/5/2009 חתם התובע על הסכם עבודה עם הנתבעת המתעד את תחילת עבודתו ב 1/2/2009. כמו כן נאמר בהסכם ההעסקה כי זכויותיו של התובע באשר לפיצויי פטורים יחושבו באופן רציף החל מתאריך 14/9/2006, תחילת העסקתו על ידי מר אורן בראל.
ג.הנתבעת עיקר פעילותה הינה במתן שירותי פיתוח תוכנה למספר לקוחות ביניהם חברת אפק, חברת TOPC וחברת מיקדות שירותי מחשוב. התובע בשל מומחיותו בתחום פיתוח התוכנה ביצע את העבודות ללקוחות אלה ובעיקר נתן שירותיו לחברת מיקדות.
ד.במהלך תקופת העסקתו הן על ידי מר בראל והן על ידי הנתבעת נתן התובע שירותי פיתוח תוכנה למר בראל ולאחר מכן לנתבעת כאשר עבודה בוצעה בעיקר מביתו או לעיתים אצל הלקוח. התובע השתכר סך של 60 ₪ לשעה בתקופת העסקתו האחרונה ודיווח על ביצוע שעות העבודה למר בראל מדי חודש . בהתאם לדיווח השעות קיבל את שכרו.
ה.הצדדים חלוקים באשר להיקף שעות העבודה, בתקופת עבודתו של התובע, אך עלה מהדו"חות שהגישו שני הצדדים כי התובע לרוב ביצע שעות עבודה חודשיות של כ 170 שעות כאשר היו חודשים ספורים בהם פחתו שעות העבודה בעיקר בתקופות החגים.