סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
23795-08-13
02/12/2015
|
בפני השופטת:
אורנית אגסי
|
- נגד - |
התובע:
חנן מור עו"ד חיה דנצינגר ברק
|
הנתבעת:
1. מנפאואר ישראל בע"מ 2.
עו"ד אילן וינדר
|
פסק דין |
1.התובע מר חנן מור הגיש תביעתו כנגד מעסיקתו הנתבעת, לאחר שפוטר על ידה בחודש 5/13. התובע טען כי פיטוריו נעשו שלא כדין וכן כי הנתבעת נמנעה מלשלם לו הפרשי שכר, הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים וכי הינו זכאי לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
מנגד הנתבעת טענה כי התובע פוטר בנסיבות של עבירות משמעת חמורות אשר אינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים וכי הנתבעת פיטרה את התובע פיטורים כדין לרבות שימוע שנערך לו. כמו כן נטען כי באם יקבע כי התובע זכאי לסכום כלשהו, יש לקזז מסכום זה את הנזקים שגרם התובע לנתבעת.
2.ואלה הן העובדות הרלבנטיות כפי שהן עולות מכתבי הטענות, העדויות והמסמכים שהוגשו לתיק:
א.הנתבעת היא חברה פרטית רשומה בישראל העוסקת, בין השאר, במתן שירותי כוח אדם זמני וביצוע פרויקטים שונים במיקור חוץ. הנתבעת היא אחת מקבוצת חברות המרכיבות את "קבוצת מנפאואר".
ב.התובע, בן 44 עבד בנתבעת מ- 8/99 ועד לפיטוריו ב- 5/13. תפקידו הראשון היה כעובד מטעם הנתבעת באינטל קרית גת.
בשנת 2001 מונה לתפקיד אחראי על פרויקט רכבת ישראל שנוהל ע"י אחת מחברות קבוצת מנפאואר ובתפקיד זה שימש עד ל- 3/07, אז מונה למנהל מחלקת פרויקטים ארציים בנתבעת. במסגרת תפקיד זה המשיך התובע להיות אחראי על פרויקט הרכבת כאשר תחתיו שני מנהלי אזור וכן ביצע פעילויות נוספות בקבוצה בפרויקטים לפי הצורך.
התובע היה כפוף למנכ"ל חברת אם.ג'י.אס מתי פיירמן.
ג.הנתבעת ניהלה את מערך הדיילים, הקופאים בתחנות הרכבת השונות וכן הקופאים הראשיים ברכבת ישראל . לשם ניהול הפרויקט ותפעולו השוטף העמידה הנתבעת סך במזומן של כחמישה מיליון ₪ אשר היוו כספי הפריטה כל תחנות רכבת ישראל.
ד.בחודש 1/13 הודיעה רכבת ישראל לנתבעת על החלטתה לעשות שינוי בפרויקט הרכבת ולקלוט לרכבת את עובדי הנתבעת שעבדו כקופאים, כאשר הנתבעת תמשיך להעסיק את הדיילים וכ- 20 קופאים ראשיים. הוסכם כי ביצוע האמור יחל מ- 4/13 ולשם כך הוחלט לבצע ספירת מזומנים בכל תחנות הרכבת.
ה.בספירה שנערכה ע"י התובע ומנהלי האזור בתחנות נטען ע"י התובע כי יש התאמה כמעט מלאה בין הסכומים שברישומים לבין הסכומים שבקופות. אולם מספר ימים מאוחר יותר הסתבר כי יש חוסר בכספים בקופות תחנת מנהרות הכרמל, דבר שהביא את הנתבעת לבצע ספירת כספים נוספת.
ו.מנהלי הנתבעת ניסו לברר מאין נובע החסר בקופות והתובע הסביר כי העביר כספים מתחנה לתחנה ולא דיווח על חוסרים . לאחר שלא התקבלו תשובות ברורות הוחלט על ביצוע ספירת ביקורת נוספת באמצעות חברת החקירות ויצמן-יער. בלילה שבין 12.05.2013 ל- 13.05.2014 נערכה ספירה בקופות של כל תחנות הרכבת (למעלה מ-50 תחנות) ונתגלה חוסר כספי בקופות הרכבת. ממצאי הספירה היו חסר של כ-4 מיליון ₪.