|
תאריך פרסום : 12/04/2015
| גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
7676-01-15
12/01/2015
|
בפני השופטת:
שרה שדיאור
|
- נגד - |
תובעת:
רג'אא מנסור
|
נתבעת:
אלעאהד אלאסאסיה אלנמודג'יה בע"מ
|
החלטה |
-
בפני בקשה לגביית עדות מוקדמת של התובעת (להלן: הבקשה) עקב נסיעתה לחו"ל להתמחות פוסט דוקטוראט של בעלה. כתב התביעה הוגש ביום 5/1/15. התביעה הנה בגין תקופת העסקת התובעת מחודש 9/2006 ועד ליום 5/1/2014 . דהיינו חלפה בדיוק שנה מאז סיימה התובעת את עבודתה בנתבעת.(ראה גם תצהיר התובעת שצורף לבקשה- בלי כותרת תצהיר).
-
בתאריך 5/1/15 נתנה החלטה לנתבעת להגשת כתב הגנה. טרם הוגש כתב הגנה משטרם חלף המועד. אין בפנינו מידע בדבר ייצוג הנתבעת. התובעת לא ציינה בבקשה לעדות מוקדמת כי בצעה מסירה של כתב התביעה והבקשה לעדות מוקדמת לנתבעת.
-
בתאריך 7/1/15 נתנה החלטה לתגובת הנתבעת אולם זו לא אותרה.
-
בקשה לשמיעת עדות מוקדמת היא בקשה לסעד זמני . אף אם תוגדר הישיבה לשמיעת עדות מוקדמת של עובד בטרם עזיבתו את הארץ, כ"ישיבה ראשונה בהליך" הרי שלנוכח כללי הפרשנות המקלים עם התובעים, יש לראותה כ"ישיבה בבקשה לסעד זמני". משמדובר בסעד זמני יש לנקוט זהירות ולבדוק האם הנסיבות מצדיקות נקיטת הליכי סעד זמני.
-
הליך גביית העדות המוקדמת הוא הליך חריג לסדר הדין האזרחי, והוא מיועד אך ורק למקרים חריגים בהם עדים לא יכולים להעיד על פי הסדר הרגיל של הצגת הראיות. הליך עדות מוקדמת ישמש בין היתר עדים המצויים על ערש דווי ועדים החייבים מכח דין, צו גירוש, פוג תוקף אשרה וכד' לצאת מן הארץ, וביניהם העובדים הזרים. הליך זה דורש הערכות מהירה הן של הצד המבקש את העדות המוקדמת, הן של בית הדין ובוודאי ובודאי של הצד שכנגד. כך למשל כאשר בקשה לעדות מוקדמת מוגשת בד בבד עם הגשת התביעה, הנתבע נאלץ להיערך לחקירה מוקדמת עוד בטרם הכין כלל את הגנתו. במקרה שבפני הנתבעת לא הספיקה להיש כתב הגנה ולמעשה טרם הגיע המועד להגשתו.
-
בתיק טרם התקיים דיון מקדמי, טרם גובשו המוסכמות והפלוגתאות ואף לא היו הליכים מקדמיים כגון גילוי מסמכים. מובן כי גם לוח הזמנים הקצר ממועד הגשת הבקשה לגביית העדות המוקדמת והגשת תצהיר העדות הראשית ועד למועד החקירה הנגדית המבוקש ע"י התובעת יש בו כדי להכביד על הצד שכנגד בהכנת החקירה הנגדית.
-
הליך גביית העדות המוקדמת מעורר קושי נוסף והוא נוגע לקביעת מהימנות העד, שכן העדות המוקדמת לא תמיד ניגבת על ידי המותב שידון ויכריע בתיק, ומשכך קיים קושי להתרשם ממהימנותו של העד.
-
עוד ,מטרתה של גביית העדות המוקדמת היא לשמר עדות שיש חשש שלא ניתן יהיה לגבותה בשלב מאוחר יותר (יעקב קדמי, על סדר הדין בפלילים תשס"ג 2003, עמ' 645). הדבר נכון כאשר מדובר בעובדים זרים, הנמצאים בהליכי גירוש מהארץ. ישנה חשיבות רבה לשמיעת הדיון בעניינם מוקדם ככל האפשר, ובטרם יצאו את הארץ (עא"ח 960014/98 נתן עמיצור נ' בית הדין האזורי לעבודה בב"ש עבודה ארצי לב (1) 33).
-
מכל הטעמים הללו בית הדין מקפיד לבחון את הבקשות לגביית עדות מוקדמת שמוגשות בפניו, בחון היטב ולשקול את האינטרסים השונים של הצדדים שקול היטב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|