תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
|
21339-04-12
15/05/2012
|
בפני השופט:
סיגל אלבו
|
- נגד - |
התובע:
איזבל קשישיאן
|
הנתבע:
עירית ירושלים
|
|
החלטה
בפני בקשת רשות להתגונן.
המשיבה הגישה כנגד המבקשת תביעה בסדר דין מקוצר לתשלום חוב ארנונה בגין הנכס ברח' הפטריארכיה הארמנית 9999 בירושלים (להלן: "הנכס") עבור השנים 1996 – 2011.
בתצהירה התומך בבקשה, טוענת המבקשת כי על חלק מהחוב הנתבע בכתב התביעה חלה התיישנות וכי המשיבה אינה יכולה לתבוע תשלום ארנוונה על התקופה בין השנים 1996 – 2005.
כן טוענת המבקשת, כי לא נשלחו אליה דרישות לתשלום החוב וכי ככל נשלחו אליה דרישות כאלה לא היה ביכולתה להבינן שכן היא אינה דוברת עברית כי אם ארמנית. המבקשת מוסיפה וטוענת כי לו היתה מקבלת דרישות לתשלום החוב היתה מגישה בקשה להנחה בארנונה בהיותה אלמנה ונוכח מצבה הכספי הקשה. כן היתה המבקשת מגישה בקשה לפטור מתשלום ארנונה משום שהנכס אינו ראוי לשימוש מזה שנים.
הואיל והטענות אותן מעלה המבקשת עשויות להקנות לה הגנה לכאורה בפני התביעה, והואיל ואין פוסלים בשלב זה טענה רק בגין סוגיות הכרוכות בהוכחתה, אני מורה על קבלת בקשת הרשות להתגונן.
התצהיר התומך בבקשה ישמש כתב הגנה.
המזכירות תקבע את התיק לדיון על-פי הנהלים.
ניתנה היום, כ"ג אייר תשע"ב, 15 מאי 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת