אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עמידר החברה הלאומית לשכון בישר נ' אברהם

עמידר החברה הלאומית לשכון בישר נ' אברהם

תאריך פרסום : 17/04/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ירושלים
11505-07
13/04/2011
בפני השופט:
ראובן שמיע

- נגד -
התובע:
עמידר החברה הלאומית לשכון בישר
הנתבע:
ג'ני אברהם
פסק-דין

פסק דין

מונחת בפניי תביעה לתשלום דמי שכירות שהגישה חברת "עמידר- החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ" (להלן: התובעת) כנגד ג'ני אברהם (להלן: הנתבעת) בטענה כי הנתבעת פלשה לדירה שבחזקת התובעת (להלן: הנכס) ולא שילמה את דמי השימוש הראויים בנסיבות אלו.

רקע

התובעת הינה חברה ציבורית המנהלת את קרקעות המדינה בבעלות רשות הפיתוח.

אמה של הנתבעת התגוררה בדירה השייכת לתובעת משנת 1957 לערך ועד לפטירתה בחודש נובמבר 2004. שכר הדירה החודשי אותו שילמה האם עמד על 424.89 ₪.

לאחר פטירת אימה המשיכה הנתבעת להתגורר בדירה תוך ניהול הליכים משפטיים הנוגעים לזכותה להחזיק בדירה זו, לטענתה מתוקף היותה "דיירת ממשיכה", עד לפינויה ביום 25.04.2007 בהתאם לפשרה שהושגה בין התובעת לנתבעת לפיה הנתבעת תפנה דירה זו ותקבל דירה חלופית השייכת לתובעת. בתקופה זו שילמה הנתבעת 5,978.92 ₪.

בכתב תביעתה מבקשת התובעת כי בהתאם לחוות דעתו של השמאי ליאור רוזן שניתנה ביום 05.09.2007 ישולמו לה דמי השכירות הראויים עבור התקופה בה שהתה הנתבעת בנכס ע"ס 2,300לחודש בתוספת הפרשי הצמדה וריבית וכן דמי אחזקה שוטפים חודשיים ע"ס 75 ₪ ובסה"כ 81,510₪.

הנתבעת מוכנה לשאת בתשלומים עבור שהותה בדירה, אולם היא טוענת כי למרות שקיבלה את תעודת הזכאות רק ביום 03.12.2006, בפועל היא עמדה בתנאי הזכאות בכל התקופה בה התגוררה בדירה ועיכוב תעודת הזכאות שלה נבע אך ורק מכיוון שהייתה רשומה בדירת התובעת (אך מנגד התובעת ראתה בה פולשת) ולכן שכר הדירה אותו היא נדרשת לשלם צריך להיות בהתאם להיותה זכאית משרד השיכון. על כך יש להוסיף, כי הנתבעת הציגה בתצהירה מכתב ממשרד הבינוי והשיכון ובו מצוין כי לנתבעת הייתה תעודת זכאות נוספת מיום 04.11.2004 ועד ליום 04.11.2005.

הנתבעת מוסיפה וטוענת כי בחודשים שלאחר פטירת אימה שילמה לתובעת דמי שימוש חודשיים בהתאם לתשלום אותו שילמה אימה עבור הדירה, בהיותה ראויה להיות "דיירת ממשיכה" בדירת האם. התובעת קיבלה לידיה את הכספים ולא טענה כי תשלומים אלו אינם מספיקים.

כמו כן, לטענת הנתבעת לא תוקנו ליקויים בדירה למרות פניותיה החוזרות ונשנות של הנתבעת ולכן יש להפחית משכר הדירה הנדרש את הנזק שנגרם לה בגין ליקויים אלו ואת ההוצאות שנדרשו לה לתיקונם.

ביום 27.02.2011 הגיעו הצדדים להסכמה לפיה יפסוק בית המשפט בתיק זה לעניין גובה דמי השכירות בנכס בו התגוררה הנתבעת עד לקבלת דירתה הנוכחית בה היא שוהה כדיירת זכאית "תוך שביהמ"ש יוכל לקחת בחשבון בפסיקתו, את מכלול הנתונים האישיים של הנתבעת וכן את התנהגותה לקבלת הזכאות וכן את נימוקיה לכך שלא חתמה על חוזה זכאות בפועל.."

בסיכומי התובעת מתבקש כי התובעת תשלם סך של 2,300 ₪ לחודש עבור 29 חודשי שהותה בנכס. יחד עם זאת, מצויין כי לו הייתה הנתבעת מוגדרת כזכאית, אזי על פיה נתוניה הכלכליים של הנתבעת היה עליה לשלם עבור הנכס סך של 1,116 ₪ לחודש בלבד, בצירוף דמי האחזקה השוטפים ע"ס 75 ₪.

הכרעה

לאחר שעיינתי במכלול הטענות והראיות בתיק זה נחה דעתי כי הנתבעת אכן הייתה ראויה להיחשב כדיירת זכאית בכל התקופה בה התגוררה בנכס והמניעות להכרזתה ככזו בתקופה שבין 04.11.2005- 03.12.2006 נבעה אך ורק מעצם החזקתה בנכס ולא מסיבה עניינית כלשהי.

מחד, הנתבעת עשתה דין לעצמה ושהתה בנכס ללא אישורים מתאימים, אולם מאידך, לא היה לה מקום דיור חלופי.

מרכז חייה של הנתבעת היה ככלל בדירת האם ובה היא סעדה את אימה ואחיה, למעט הפסקות שנבעו מהקושי לחיות במחיצת האם והאח שהואשם בפלילים שהיו במצב גופני ונפשי קשה.

כמו כן, יש ליתן את הדעת על כך שבסופו של יום, הוכרה הנתבעת ע"י משרד השיכון כדיירת ציבורית. קבלת תעודת הזכאות בסוף שנת 2006 לאחר שכבר הייתה לה תעודה כזו בשנת 2005 יכולה בנסיבות אלו להצביע למפרע על כך שהנתבעת אכן הייתה רשאית להיחשב כזכאית מבחינה עניינית אף בתקופת הביניים בין תעודות הזכאות השונות.

עוד יצויין, כי הנתבעת משלמת היום כדיירת זכאית בגין דירה קטנה יותר (שני חדרים) סך 843.22 ₪ לחודש.

כאמור לעיל, התובעת הצהירה בסיכומיה כי שכר הדירה החודשי הנדרש מהנתבעת אילו הייתה מוכרת כזכאית הינו 1,116 ₪, עבור 29 חודשי שהותה בדירה. הנתבעת אינה חולקת על סכום זה.

סבורני כי בנסיבות אלו סכום זה הינו ראוי ומשקף נכונה את שיכולה וצריכה הייתה הנתבעת לשלם בעבור תקופת שהותה בנכס.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ