אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עמשלם נ' ממונה על חדלות פירעון - מחוז באר שבע והדרום ואח'

עמשלם נ' ממונה על חדלות פירעון - מחוז באר שבע והדרום ואח'

תאריך פרסום : 15/08/2024 | גרסת הדפסה

חדל"פ
בית משפט השלום באר שבע
32683-10-22
07/07/2024
בפני השופט:
ירון פנש

- נגד -
מבקשת:
בת אל עמשלם
עו"ד אתי חסן
משיבים:
1. ממונה על חדלות פירעון - מחוז באר שבע והדרום
2. עופר שפירא (נאמן)

פסק דין

 

לאחר ששקלתי בדבר ובשים לב לנסיבות העניין, מצאתי לנכון לאמץ את הסכמת הצדדים ולתת תוקף של פסק דין להסכמות ביניהם, בשים לב לכך  כי החייבת גרושה, אם ל 3 ילדים קטינים, לאור גובה הכנסותיה וגובה הוצאות התא המשפחתי ולצורך שיקומה הכלכלי מצאתי לאמץ את הסכמת הצדדים, ומשכך החייבת תהיה זכאית לקבל אישור להפטר ככל שתעמוד בתוכנית הפירעון כפי שהוסכם ובכפוף לתנאים הכלליים כמפורט להלן.

לבקשת החייבת ניתן אישור לנקוט בהליכי הוצל"פ כנגד הגרוש.

תנאים כלליים

החייבת תגיש דוחות כל 6 חודשים בצירוף אסמכתאות עיקריות לנאמנת, וכן לב"כ הממונה באמצעות המערכת המקוונת.

בתקופת התשלומים על החייבת לעמוד, בנוסף לחובות ולהגבלות המפורטות בצו לשיקום כלכלי, בכל החובות מכוח חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח- 2018 (להלן: "החוק"), תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ט-2019 (להלן: "התקנות"), והוראות הממונה, לרבות חובת הגשת דוחות על הכנסות והוצאות ודיווחים אחרים, החובה מכוח סעיף 138 לחוק לשתף פעולה עם הנאמן, לעשות את כל הנדרש לשם מימוש נכסי קופת הנשייה וחלוקתם בין הנושים ולהודיע על כל שינוי הנוגע למצבו הכלכלי כפי שדיווח עליו, ועוד.

על החייבת להעביר לקופת הנשייה כל נכס מסוג כלשהו שהיה שייך לו במועד מתן הצו לפתיחת הליכים או שהוקנה לה עד למועד מתן האישור להפטר, לרבות זכויות בעיזבון, אשר לא דווח על ידה ולא צוין בצו לשיקום כלכלי זה. הנכס יועבר לקופת הנשייה מיד עם גילויו ובהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן. כן חל איסור על החייבת לבצע בנכס כאמור כל פעולה.

על החייבת לדווח לממונה ולנאמן על כל נכס מסוג כלשהו שיוקנה לה עד לתום תקופת התשלומים ומתן האישור להפטר, לרבות זכויות בעיזבון, מיד עם הקנייתו לחייבת. על החייבת חל איסור לבצע בנכס כאמור כל פעולה, והיא תעבירם לקופת הנשייה בהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן.

גם לאחר שיינתן לחייבת אישור להפטר יחול על החייבת איסור לבצע כל פעולה בנכסי קופת הנשייה אשר טרם מומשו או נפדו במועד מתן האישור להפטר. הערה שנרשמה בפנקס המתנהל על פי דין על איסור ביצוע פעולות בנכס כאמור לא תוסר אלא לאחר קבלת אישור בית המשפט על מכירת/פדיון הנכס על פי החוק או קבלת  החלטה אחרת המתייחסת להסרת ההערה.

על החייבת לדווח לממונה ולנאמן על כל נכס, שנקבע בצו לשיקום כלכלי כי הוא שייך לנכסי קופת הנשייה אף אם יוקנה לה לאחר מועד מתן האישור להפטר, מיד עם הקנייתו לחייבת. כן  חל איסור על החייבת לבצע בנכסים אלה כל פעולה, ועליה להעבירם לקופת הנשייה בהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן.

הפרה על ידי החייבת של תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי או של הוראות החוק, לרבות החובות שפורטו לעיל, או שינוי נסיבות או גילוי עובדות חדשות, עלולים להוביל לשינוי הצו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 170 לחוק, או לביטול הצו לפתיחת הליכים בהתאם לסעיף 183 לחוק.

שינוי הצו לשיקום כלכלי כאמור עשוי לכלול, בין היתר, הארכת תקופת התשלומים לתקופה נוספת או קביעת תקופת תשלומים שאינה קצובה בזמן ו/או השבת ההגבלות שהוסרו, לפי סעיף 170(א) ו-(ב) לחוק.

לאחר מתן האישור להפטר, התנהלות כאמור עשויה להוביל לביטול למפרע של ההפטר שניתן לחייבת ולשינוי הצו לשיקום כלכלי, לפי סעיף 176 לחוק, ובכלל זה קביעת חובת תשלומים והשבת ההגבלות שהוסרו.

הסתרת נכסים על ידי החייבת, או אי מסירת מידע שהחייבת נדרש למוסרו לפי הוראות החוק, או מסירת מידע חלקי או כוזב לנאמן או לממונה, עלולים  להוות עבירה פלילית שדינה מאסר, בהתאם להוראות סעיף 346 לחוק.

בכפוף לכך שהחייבת תעמוד בתוכנית הפירעון, היא תפנה בתום תקופת התשלומים לב"כ הממונה לצורך קבלת אישור להפטר.

מעבר לכך, ההפטר לא חל על כל חוב אשר אינו מופטר על פי דין.

בנסיבות העניין אין המלצה לתכנית הכשרה כלכלית.

חוב פיגורים ככל שקיים יסולק בתוך 30 יום מהיום.

לבקשת הנאמן, החייבת תמציא אישור מסלקה פנסיונית לפי דרישה.

כל ההגבלות שהוטלו על החייב/ת/ים במסגרת הצו לפתיחת הליכים ובתקופת הביניים לפי סעיף 142 בחוק ימשיכו לחול עליו/ה/הם גם לאחר החלטה זו ובתקופת השיקום הכלכלי עד למתן אישור להפטר.

ניתן לפנות לממונה לצורך ביטול ההגבלות, או מי מהן, בהתאם לסמכותו לפי סעיף 169(א)-(ג) לחוק.

הממונה והבאים מכוחה יידרשו לעניין הוצאות ההליך ושכר הטרחה של הנאמן/ת מהכספים שנצברו בקופת הנשייה לפי הכללים הנוהגים אצלם ולפי הדין. . ישולם לנאמן שכ"ט לפי תקנה 106ד לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ט-2019.

המזכירות תודיע לכל הצדדים בהליך ותסגור את התיק ברישומיה.


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ