עש"א
בית משפט השלום חיפה
|
22436-03-16
21/02/2017
|
בפני השופט הבכיר:
יעקב וגנר
|
- נגד - |
מערערים:
1. תמנון מוקד הגליל בע"מ 2. תמנון שווק מערכות התראה ומיגון בע"מ
|
משיבים:
שוטה אפרומאשווילי
|
פסק דין מתוקן |
(לנוכח טעויות בהקלדה בפסה"ד שניתן ביום 20.2.17 להלן פס"ד מתוקן לאחר הגהה):
המחלוקת בין הצדדים הינה בשאלה אחת, כפי שהודיע ב"כ המערערות, והיא האם לא יחולו על הסף של 82,954 ₪ הוראות הצמדה וריבית כחוק בהתאם לחוב פסוק על פי הכללים החלים בתיק הוצל"פ ממועד הפקדתם בקופת בית הדין הארצי לעבודה, בהתאם להחלטתו מיום 10.7.14.
שקלתי את טענות הצדדים עיינתי במסמכים, וסבורני כי הדין במקרה זה עם המערערות.
להלן אבהיר מסקנתי זו.
פסק הדין של הערכאה הראשונה מבית הדין לעבודה, שבגינו נפתח תיק ההוצל"פ, עמד בתוקפו עד למועד בו הוגש הערעור וניתנה החלטה של בית הדין הארצי לעבודה, בדבר עיכוב הביצוע והפקדת הכספים בקופת בית הדין הארצי לעבודה. בית הדין הארצי לעבודה אמנם דחה את הערעור ביחס למערערים 1 עד 3, ועם זאת קיבל את הערעור ביחס למערער 4 בבטלו את חיובו בתוצאות פסק הדין.
למעשה החיוב הכספי ביחס לנתבעות 1עד 3 נקבע מחדש עם דחיית הערעור, והאסמכתא לתיק ההוצל"פ חלה ממועד זה ואילך מה 10.12.15. אמנם קיימת אי התאמה בין סכומים שמופקדים בקופת בית המשפט, לבין סכומים שמופקדים על ידי חייבים בתיק ההוצל"פ, וזה עניין של המחוקק לדון בו, וייתכן והגיעה עת לכך. אולם מקום שבו מוגש ערעור וצד מפקיד בקופת בית המשפט לסכום הנדרש ואשר עומד במחלוקת בערכאת הערעור, לטעמי לא ניתן להענישו ב"קנס" הנובע מההפרשים שבין חישובי הריבית או ההצמדה החלים בין מערכת בתי המשפט לבין לשכת ההוצל"פ. מה גם שבמקרה הנדון בפניי חלק מהערעור שהגישו הצדדים בהתדיינות הראשונה, התקבל.
לנוכח האמור, אני מקבל את הערעור ומחזיר את התיק ללשכת ההוצל"פ, על מנת שיערך חישוב מחדש ולפיו הסך האמור של 82,954 ₪, אליו יצורפו רק הפרשי הצמדה בלבד, בהתאם לנהוג בפיקדונות המופקדים בקופת בית המשפט, ישולמו לתקופה שבה היו מופקדים הכספים ואם הופקדו ערבות בנקאית לתקופה שבה הופקדה הערבות הבנקאית עד לשחרורה לידי המערערות.
התאריכים הרלוונטיים הם מועד הפקדת הערבות הבנקאית ביום 10.7.14 ועד ליום מתן פסק הדין 10.12.15. למען הסר ספק, שכר טרחת עו"ד בתיק ההוצל"פ יחושב כשכר טרחה א' המגיע עד למלוא סכום פסק הדין. מהסכומים שיחושבו יופחתו כל הסכומים ששולמו על ידי המערערת בהתאם למועדי תשלומם וההפרשים ככל שיהיו ישולמו על ידי המערערות למשיב בתוך 30 יום לאחר החישוב שיערך בלשכת ההוצל"פ.
הנני מחייב את המשיב לשלם למערערות הוצאות הערעור בסך 2,000 ₪ כולל מע"מ.
המזכירות תמציא פסק הדין המתוקן לצדדים.