אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עש"א 9285-11-16 לב נ' סניף בית וגן 766 ואח'

עש"א 9285-11-16 לב נ' סניף בית וגן 766 ואח'

תאריך פרסום : 02/05/2017 | גרסת הדפסה

עש"א
בית משפט השלום ירושלים
9285-11-16
28/04/2017
בפני השופטת:
דנה כהן-לקח

- נגד -
מערער:
יעקב לב
משיבים:
1. בנק לאומי סניף בית וגן 766
2. בנק ישראל - מדור מושכי שיקים ללא כיסוי (מושל"כ) (פורמלי)

החלטה

 לפניי בקשת המשיב (להלן: הבנק) להארכת מועד להגשת תשובתו לערעור שהגיש המערער לפי סעיף 10 לחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א-1981 (להלן: חוק שיקים ללא כיסוי).

רקע

1.הרקע להגשת הבקשה שלפניי מתואר בהחלטתי הקודמת בהליך זה מיום 5.3.2017. למען נוחות הקורא אחזור על הדברים:

תקנה 6(א) לתקנות שיקים ללא כיסוי (סדרי דין), התשמ"ב-1981 (להלן: תקנות שיקים ללא כיסוי) קובעת כי: "תשובת המשיב תוגש תוך עשרים ימים מהיום שבו הומצאה לו הבקשה". אין חולק כי כתב הערעור בהליך זה הומצא לבנק ביום 7.11.2016. בהתאם לתקנה 6(א) לתקנות הנ"ל, היה על הבנק להשיב לערעור תוך 20 ימים, קרי- לא יאוחר מיום 27.11.2016. אף-על-פי-כן, עד אותו מועד לא הוגשה מטעם הבנק תשובה לערעור, או בקשה מתאימה אחרת.

ביום 15.1.2017 הגיע התיק לטיפולי, וניתנה החלטה שנועדה להבהיר את פשר אי הגשת תשובה לערעור מטעם הבנק. ביום 31.1.2017 הגיש ב"כ הבנק בקשה מוסכמת לקבל אורכה. בבקשה נכתב כי הבנק עותר לאורכה "להגיש את תגובתו לערעור", וצוין כי ב"כ המערער נתן הסכמתו לכך. בהתחשב בכך, ניתנה אורכה כמבוקש, ותשובת הבנק לגוף הערעור הוגשה ביום 6.2.2017. ימים ספורים לאחר מכן, ביום 12.2.2017, הגיש ב"כ המערער בקשה למתן פסק-דין, וטען כי מאחר שהבנק לא הגיש תשובה לערעור במועד הקבוע בדין, כי אז יש לקבל את הערעור. הבנק התנגד לאותה בקשה.

בהחלטתי מיום 5.3.2017 קבעתי כי בקשת המערער למתן פסק-דין לקבלת הערעור על-אתר, אינה יכולה להתקבל כפי שהיא מנימוקים שפורטו שם. עוד קבעתי כי מועד 20 הימים להגשת ערעור לפי תקנה 6(א) לתקנות שיקים ללא כיסוי, ניתן להארכה "מטעמים מיוחדים שיירשמו". בעניין האחרון, ציינתי כי:

"אין בלשונן של תקנות שיקים ללא כיסוי או בתכליתן דבר המלמד על כך שהמועדים הקבועים במסגרתן, הם בגדר מועדים אשר אינם ניתנים להארכה לעולם. למעשה, קשה להצביע על הוראת-דין שפורשה באופן שמועד שנקבע במסגרתה, לא ניתן יהיה להארכה, אף לא בנסיבות מיוחדות המצדיקות זאת. לגישתי, חל בהקשר זה ההסדר הכללי הקבוע בתקנה 528 בשילוב עם תקנה 2 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי), ולפיו מועד שנקבע בחיקוק רשאי בית-המשפט להאריכו 'מטעמים מיוחדים שיירשמו'. (לכך שתקנות שיקים ללא כיסוי לא שללו את תחולתן של תקנות סדר הדין האזרחי, ראו והשוו למשל: ההסדר הקבוע בתקנה 2(ב) לתקנות שיקים ללא כיסוי).

חיזוק לגישה האמורה ניתן למצוא בספרו של יובל אזני, המציין כי: "המועדים הקבועים בתקנות סדרי דין (תקנות שיקים ללא כיסוי-ד.כ.ל) לגבי הגשת כתבי-טענות לסוגיהן הינם מועדים הקבועים בחיקוק ולפיכך מי שאיחר בהגשתם חייב להקדים ולהגיש בקשה להארכת מועד ולהראות טעם מיוחד" (יובל אזני שיקים ללא כיסוי כרך ב (תשס"ד) 180)".

(שם, פסקה 5).

בסיום החלטתי האמורה, ניתנה לבנק אפשרות להגיש בקשה להארכת מועד בדיעבד להגשת תשובה לערעור. הבנק הגיש בקשה כאמור, וזו הבקשה אשר מונחת לפתחי, ביחד עם תגובת המערער המתנגד לבקשת האורכה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ