אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> : פס"ד בנוגע לצו הרות פסיקתי שניתן ממועד הלידה ולא ממועד הצו

: פס"ד בנוגע לצו הרות פסיקתי שניתן ממועד הלידה ולא ממועד הצו

תאריך פרסום : 08/02/2020 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה ראשון לציון
52773-07-19
28/01/2020
בפני השופטת:
מירית פולוס

- נגד -
המבקשות:
1. ******
2. ******

עו"ד אחינועם סגל אורבך
המשיב:
היועץ המשפטי לממשלה משרדי ממשלה
פסק דין

 

 

בפניי תביעתן של *** ו*** ליתן צו הורות פסיקתי לקטין **** יליד *****. אימו הביולוגית של הקטין היא גב' ***** והאם המבקשת צו פסיקתי היא גב' *****. לבנות הזוג בן נוסף כבן 4 לגביו כבר קיים צו הורות פסיקתי והקטין **** הוא בנן השני.

 

אין מחלוקת בין הצדדים באשר לקשר הזוגי הנמשך כבר שנים. המחלוקת מתייחסת לעובדה שבנות הזוג פנו לבית המשפט בבקשה למתן צו פסיקתי בחלוף כחצי שנה מיום הלידה ולא בחלוף שלושה חודשים מיום הלידה כפי הנחיות היועמ"ש. לו היו פונות בחלוף עד שלושה חודשים, היה היועמ"ש מסכים למתן צו מיום הלידה ואילך, מאחר ופנו בחלוף כשישה חודשים מסכים היועמ"ש למתן צו אשר תוקפו מיום מתן הצו ואילך.

 

לא הוצג כל נימוק נוסף מדוע אין לתת את הצו מיום הלידה למעט מועד הפניה לבית המשפט.

 

על פי הפסיקה תחולתו של הצו מיום הינתנו למעט אם שוכנע בית המשפט כי קיימות נסיבות לפיהן יש לתת את הצו מיום הלידה, ראה בפסק דין סול. ב"כ היועמ"ש מציינת כי הסוגיה תלויה ועומדת בפני בית המשפט העליון אך טרם הוכרעה.

 

בנסיבות הענין כאשר הקשר הזוגי אינו במחלוקת והוא מתקיים כבר מספר שנים ולבנות הזוג בן נוסף, לא מצאתי מדוע לא יינתן הצו כאשר תחולתו מיום הלידה.

 

זאת בנוסף, בית המשפט שאל את ב"כ היועמ"ש מדוע לגבי שני הורים שהינם גבר ואישה שאינם נשואים, יכולים ההורים לפנות למשרד הפנים בחלוף עד שנה מיום הלידה וההורות תירשם על סמך הצהרת שניהם בפני פקיד משרד הפנים ללא כל בדיקה נוספת וללא צורך בצו בית המשפט ורק אם פונים איש ואישה לאחר למעלה משנה יש צורך בבדיקת אבהות ובפסק דין של בית המשפט. לעומת זאת, כאשר פונים זוג מאותו המין ומבקשים לקבוע הורות על סמך זיקת הזוגיות, היועמ"ש מקציב שלושה חודשים בלבד ויש אף צורך בפניה לבית המשפט ולא ניתן לפנות ישירות למשרד הפנים ולהגיש הצהרה מתאימה. ב"כ היועמ"ש השיבה כי ההורות הראשונה נרשמת מכוח זיקה ביולוגית ואילו ההורות השניה נרשמת מכוח זיקת הזוגיות אך לא מצאתי מדוע יש להבחין בין השניים. הפסיקה כבר קבעה כי זיקת הזוגיות מקנה אפשרות לקביעת הורות ומרגע שכך נקבע נראה שיש להשוות בין מעמדם של הורים הטרוסקסואלים לבין מעמדם של הורים מאותו המין.

 

זאת ובנוסף, השאלה אם הצו חל מיום הינתנו או מיום הלידה הינה בעלת השלכות מעשיות רק מקום וחל שינוי נסיבות עובדתי לאחר יום הלידה ולפני מועד מתן הצו. כך למשל, אם נפרדו בנות הזוג לאחר הלידה ולפני שניתן צו ההורות, יש לבחון את זכותו של הקטין למזונות מאם שאינה אימו הביולוגית, במקרה כזה תישאל השאלה האם זכאי הקטין למזונות מיום הפרידה או רק מיום מתן הצו ככל וניתן. כנ"ל לגבי הזכות להסדרי שהות, זכות הירושה (אם יקבע שקטין שההורות לגביו נקבעה בצו הורות פסיקתי זכאי לירושה על פי דין) וכיוצ"ב שאלות אשר מתעוררות רק מקום וחל כאמור שינוי נסיבות עובדתי.

 

אם לא חל שינוי נסיבות עובדתי, בנות הזוג מגיעות בהסכמה לבית המשפט והעובדות בדבר הזוגיות מיום הלידה ואף מיום ההוריה אינן שנויות במחלוקת, יש לשאול מה לי מתן הצו מיום הלידה ומה לי מתן הצו מיום הינתו. לפיכך, בית המשפט סבור כי התערבות היועמ"ש צריכה להיות רק מקום ויש השלכה מעשית למועד של מתן הצו ולא בכל מקרה בו השאלה הינה אקדמית בלבד וחסרת כל משמעות מעשית.

 

כאמור, כבר נקבע שככלל הצו יחול מיום הינתו אך בית המשפט רשאי בנסיבות המתאימות לקבוע שהוא חל מיום הלידה ובמסגרת תיק זה מצאתי כי הנסיבות מתקיימות ובנוסף מצאתי כי ממילא אין כל השלכה מעשית לשאלה ממתי חל הצו ואיני מוצאת כל נימוק מדוע לא אעתר לבקשה שהוגשה על ידי בנות הזוג בהסכמת שתיהן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ