אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בתביעת אח לפינוי אחיו מדירת מגורים שהועברה בירושה

פס"ד בתביעת אח לפינוי אחיו מדירת מגורים שהועברה בירושה

תאריך פרסום : 14/03/2023 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב
43153-12-20
26/12/2022
בפני השופטת:
ורד שביט פינקלשטיין

- נגד -
תובע:
י' ל'
עו"ד טל גרשטיין
נתבע:
ח' ל'
עו"ד דוד חורי
פסק דין
 

 

מונחת לפני תובענה שהגיש התובע כנגד אחיו לפינויו מדירת מגורים ברחוב --- חולון הידועה כגוש/חלקה/תת חלקה --- (להלן: "הדירה").

 

במרכז הסכסוך נעוצה שאלת טיבן וטבען של הזכויות שהוענקו לנתבע להתגורר בדירה, האם מדובר בזכות לדיירות מוגנת ו/או ברשות בלתי הדירה ומהו היקפה.

 

רקע עובדתי ודיוני:

 

  1. התובע והנתבע (להלן: "הצדדים") הינם אחים. יצוין, כי הצדדים הינם חלק מעשרה אחים ואחיות כאשר אח אחד א' ז"ל הלך לעולמו.

     

  2. בשנת 1995 רכש התובע את הזכויות בדירה נשוא התביעה. על שם התובע נרשמה הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין אולם בפועל הזכויות בדירה לא נרשמו על שמו (לטענת התובע מטעמים פרוצדורליים גרידא) אלא נותרו רשומות על שם הבעלים הקודם של הדירה.

     

  3. בשנת 2001 נפטרה אמם של הצדדים ובשנת 2011 נפטר אביהם של הצדדים. יצוין כי עיזבון ההורים המנוחים של הצדדים כולל בין היתר 3 דירות מגורים שטרם חולקו כאשר בדירה אחת שבה התגוררה בעבר האם מתגורר כיום התובע וכן שתי דירות נוספות מושכרות.

  4. לטענת הנתבע, עובר לפטירת האם המנוחה הוא התגורר בדירת האם ביחד עם התובע והאח הנוסף שהלך לעולמו. בשלב מסוים, בסמוך לפני פטירת האם, כך לטענת הנתבע, התובע העביר את הנתבע ביחד עם אחיו הנוסף להתגורר בדירה נשוא המחלוקת.

  5. לטענת הנתבע, הוא קיבל הבטחה בעל פה מאחיו התובע כי ידאג לו למקום מגורים לכל ימי חייו כאשר סוכם בין האחים כי "התשלום החודשי" בגין הסדר המגורים יקוזז מחלקו של הנתבע בדמי השכירות של הדירות שקיבלו האחים בירושה ויחושב בהתאם לשווי השכירות שמקבל התובע מהשכרת דירת האם בה התגורר הנתבע בעבר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ