תמ"ש, בש"א
בית משפט לעניני משפחה מחוז תל אביב
|
14694-07,33841-07
29/04/2008
|
בפני השופט:
פאול שטרק
|
- נגד - |
התובע:
ל.ד
|
הנתבע:
ב.י.ח
|
החלטה |
1. בפני שתי בקשות נפרדות למזונות:
א - תמ"ש 33841/07 המבקשת ל. ד (להלן: "
האם")
ב - תמ"ש 33843/07 המבקשת ב.י.נ (להלן: "
הקטינה").
2. הבקשות למזונות זמניים הוגשו בנפרד לפי
תקנה 265 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד - 1984 (להלן: "התקנות"). בקשתה של האם מבוססת על טענה למעמד "ידועה בציבור" והסכם מכללא (כפי שיפורט להלן).
רקע עובדתי:
3. המשיב (להלן:"
האב") והאם ניהלו מערכת יחסים משנת 1982 , בתקופה זו היו הצדדים בהליכי גירושין מבני זוגם דאז. הצדדים התגוררו יחדיו בדירה שכורה ובמהלך השנים בנוסף למערכת יחסים במישור האישי ,ניהלו עסק יחדיו. האם הינה תובעת בתיק תמ"ש נפרד, מאחר ואינה נשואה לנתבע.
4. כתוצאה ממערכת יחסים בין בני הזוג נולדה :
המבקשת (בתמש 33843/07)
נ.ב.י ת.ז ******** ב- .1997
יוער, כי אין על הקטינה ( אשר נולדה לאם כאשר הייתה פנויה ) כתם של ממזרות מאחר והאיסור על הצדדים להינשא חל מבחינה הלכתית מאחר ומדובר בכהן וגרושה.
טענות הצדדים:
5. האב הינו מחזיק במניות ובעל שליטה בחברה. האב טוען כי הינו שכיר בחברה (בשליטתו) משתכר בסך 8,000 ש"ח. מהמסמכים אשר הוצגו ניתן להתרשם שאין סכום זה משקף את מלוא ההטבות העומדות לרשות האב, זה מאחר והאב הוא זה השולט בהפקת תלושי השכר. ניתן להבין שתלושי השכר משקפים את הצרכים הכלכליים של החברה בניהול חשבונותיה. לא זו אף זו קיימות הטבות כלכליות אשר האב נהנה מהן ואשר נזקפו כהוצאות החברה.
6. האם על פי האסמכתאות משתכרת בסכומים הנעים בין 4,500 עד 6,000 ש"ח לחודש.
7. האם העמידה את צרכי הקטינה בסך של 4,500 ש"ח:
מזון
|
1,000 ש"ח
|
ביגוד והנעלה
|
500 ש"ח
|
טיפוח , מספרה
|
|
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת