א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
14550-06
03/07/2007
|
בפני השופט:
אושרי פרוסט-פרנקל
|
- נגד - |
התובע:
1. פועלים אמריקן אקספרס בע"מ 2. ישרכרט בע"מ
|
הנתבע:
שטינברג מנחם
|
פסק-דין |
רקע ועובדות
בפני שתי תביעות אשר הוגשו נגד הנתבע ואוחדו ושתי תביעות שכנגד, אשר הוגשו על ידי הנתבע, כנגד כל אחת מהתובעות.
בפסק דין זה: התובעות והנתבעות שכנגד, להלן:
"התובעות". הנתבע והתובע שכנגד, להלן: "
הנתבע".
חברת ישראכרט הגישה נגד הנתבע תביעה כספית בסך 22,958 ש"ח בת.א. 14472/06 וחברת אמריקן אקספרס הגישה נגדו תביעה בסך 16,984 ש"ח בת.א. 14550/06.
התובעות הינן חברות להנפקת כרטיסי אשראי והנתבע הצטרף להסדרי כרטיסי אשראי של התובעות, לפיהם הונפקו לו כרטיסי אשראי שלהן לשימושו האישי, תוך חיוב חשבון הבנק שלו וזיכוי חשבון התובעות בבנק הפועלים. לצורך השימוש בכרטיסי אשראי אלה, התובעות הן שקבעו את מסגרת האשראי שניתנה לו והוא חתם על הוראת קבע לפיה, סכומי החיובים על פי כרטיסי אשראי אלה, יועברו לתובעות מחשבונו בבנק דיסקונט.
לטענת התובעות, בעת שחתם הנתבע על הצטרפותו להסדרי כרטיסי האשראי שלהן, הוא נתן הוראת קבע לבנק דיסקונט, להעביר את סכום הרכישות אשר יבצע בכרטיסים אלה לתובעות, אך זו לא כובדה, לאחר שהתובעות העבירו את תמורת הרכישות לספקים מהם נרכשו הסחורות.
התובעות עותרות לחייב את הנתבע בסכומי הרכישות.
לטענת הנתבע, התובעות הפרו את ההסכמים עמו, בהם נקבע כי תינתן לו מסגרת אשראי חוץ בנקאית. הוא ניהל חשבון בבנק דיסקונט, כאשר במסגרת עבודתו בחברת "רפאל", הציעו לו נציגי ישראכרט לקבל כרטיס אשראי מסוג "מצר" וכרטיס מסטרקארד ובמהלך ביקורו בתערוכה למדריכי תיירות, הציעה לו חברת אמריקן אקספרס, לקבל כרטיס אשראי מסטרקארד, כאשר הועמדה לו מסגרת אשראי בסך 10,000 ש"ח, תוך אפשרות של פריסה מחודשת של האשראי בשעת הצורך, כך שלא יכול היה להגיע למצב של יתרת חובה בחשבונו.
לגרסת הנתבע, הוא הוחתם על מסמכי ההסדרעם אמריקן אקספרס, מבלי שקיבל כל הסבר לאמור בהם.
משפרש לפנסיה ממקום עבודתו והעביר את חשבונו מבנק דיסקונט לבנק הבינלאומי, הודיעה לו אמריקן אקספרס, כי עקב הסדר קיים עם הבנק הבינלאומי, לא עומדים לזכותו ושימושו אותם תנאים, אשר ניתנו לו, עת ניהל את חשבונו בבנק דיסקונט.
לגרסתו, התובעות הפרו את ההסכמים עמו וגרמו לו לנזקים כלכליים. הבנק הבינלאומי, סרב להנפיק לו כרטיס אשראי חלופי ובוטלו ההטבות אשר הגיעו לו במסגרת כרטיס "מצר" כגימלאי של "רפאל". כן בוטלה ההנחה שקיבל בתדלוק המכוניות שבבעלותו, בגובה של 0.25 לכל ליטר דלק.
לגרסת הנתבע, לתובעות לא הייתה כל עילה להגיש נגדו כתב תביעה זה, ולהעמיד לפירעון מיידי את מסגרת האשראי שלו. לכן, הוא זכאי להמשיך לשלם את מסגרת האשראי כסדרה, עד למועד פירעונה בהתאם להסכמים עם התובעות.
בכתב התביעה שכנגד טוען התובע כי התובעות, בהפרתן את ההסכמים, גרמו לו לנזקים. פועלים אמריקן אקספרס נתנה לו הטבה, בעת שחתם על מסמכי ההסדר עימה, של מסגרת אשראי 10,000 ש"ח ו- 10,000$. אפשרות לשינוי סכומי ותנאי תשלום, ריבית פריים +1% ושיעור ריבית בתשלומי ישרקאדיט משופר בשיעור הפריים.
לטענתו,ישראכרט הבטיחה לו הטבות של 25 אג' לליטר בתחנות הדלק של דור אלון, מסגרת אשראי שקלית ומטבע זר, שינו תנאי וסכומי תשלום שיעור ריבית בתשלום קבוע פריים + 1%, ישראקרדיט משופר בשיעור פריים ושיעור ריבית לאשראי מהיר פריים +3.8%
נגד חברת פועלים אמריקן אקספרסהגיש תביעה שכנגד בסך 41,000 ש"ח, בטענה שעם העברת חשבונו מבנק דיסקונט לבנק הבינלאומי, היא הודיעה לו שלא יוכל להשתמש בכרטיס האשראי שהנפיקה לו וחסמה את כרטיס האשראי. בכך גרמה לו נזק כמפורט:
עמלות בנקים 2,000 ש"ח
שכ"ט עו"ד 10,000 ש"ח
ריביות 10,200 ש"ח
אובדן ימי עבודה 3,200 ש"ח
הוצאות דלק 1,000 ש"ח