אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק א 1477/02

פסק-דין בתיק א 1477/02

תאריך פרסום : 12/07/2007 | גרסת הדפסה

א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
1477-02
15/08/2006
בפני השופט:
יהודה זפט - סגן נשיא

- נגד -
התובע:
1. יורשי המנוח זבולון בן דוד ז"ל
2. הקדש יששכר בן דוד ז"ל

עו"ד ד. קירשנבאום
הנתבע:
בנק דיסקונט לישראל בע"מ
עו"ד חיים וינטרוב
פסק-דין

רקע

בבעלות התובעים בניין בן 3 קומות השוכן ברח' בן יהודה 31 בתל אביב (להלן: "הבניין"), אשר שתי חנויות ו - 9 דירות שבו הושכרו בשכירות מוגנת לבנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן: "הבנק"). ביום 31.12.01, הודיע הבנק כי לא יחדש את הסכם השכירות.

במהלך תקופת השכירות שינה הבנק את החלל הפנימי בבניין והתאים אותו לשימושיו העסקיים, באופן ששתי חנויות ו - 9 דירות שהיו בבניין נהרסו ובמקומם נוצרו שלושה חללים בשלוש קומות הכוללים חדרי כספות, מיזוג אוויר מרכזי, חדרי מנועים, תעלות תקשורת וגרם מדרגות פנימי המוביל לקומות העליונות בבניין.

ביום 27.12.01 פנה נציג התובעים אל הבנק ודרש ממנו להחזיר את המושכר לקדמותו, דהיינו בקומות העליונות דירות מגורים וגישה דרך חדר מדרגות ושטח מסחרי בקומת הכניסה.

ביום 31.12.01 דחה הבנק את דרישת התובעים והחזיר להם את מפתחות המושכר.

בתביעה שלפני, טוענים התובעים, כי עם סיום השכירות היה על הבנק להחזיר את המושכר לקדמותו ומשלא עשה כן, עליו לפצות את התובעים בסכום הדרוש להחזרת המושכר לקדמותו בצירוף דמי השכירות שהיו משתלמים להם בתקופת השיפוצים ובסה"כ 3,334,640 ש"ח.

טענות התובעים

א.      בין בעלי הבניין והבנק נכרתו מספר הסכמי שכירות, בהם נקבע כי במקרה שהבנק יפסיק את השכירות יהיה עליו להחזיר את המושכר לקדמותו.

ב.      עם סיום הסכם השכירות דרשו התובעים מהבנק לשפץ את הבניין ולהחזיר את המצב לקדמותו, אולם הבנק דחה דרישה זו.

ג.        בהתאם לחוות דעת של המהנדס רון צבי עלות החזרת הבניין לקדמותו 1,850,000 ש"ח.

ד.      משך ביצוע העבודות להחזרת הבניין לקדמותו הוא 24 חודש. לפיכך, ובהתאם לדמי השכירות החודשיים שנקבעו בין המבקשים לבנק, ביום 24.10.00, בסך 61,860 ש"ח, על הבנק לפצות את התובעים בגין אובדן דמי שכירות בתקופת העבודות בסך כולל של 1,484,640 ש"ח. 

טענות הבנק

א.      ביום 24.3.83 נכרת בין בעלי הבניין לבין הבנק הסכם שכירות המתייחס ל - 670 מ"ר מהבניין, וביום 6.7.84 נכרת בין בעלי הבניין לבין הבנק הסכם שכירות נוסף המתייחס לדירה בת שני חדרים וחדר על הגג שבאגף האחורי בבניין, באופן שהסכמי שכירות אלה כוללים למעשה את ההסכמות האחרונות של הצדדים לכל החלקים ששכר הבנק בבניין, למעט שיעור דמי השכירות שנקבעו מעת לעת ללא שינוי ההסכמות האמורות.

ב.      בסעיף 22א להסכם מיום 24.3.83 נקבע  כי במידה והבנק יפסיק את הסכם השכירות יהיה עליו להשאיר את צנרת מיזוג האוויר המחוברת חיבור של קבע לבנין ואת התקרות הדקורטיביות במידה ויבנו בבניין ויהיה עליו  להחזיר את המושכר למשכיר כשהוא במצב תקין ובכפוף לבלאי סביר. בכך, יש כדי ללמד שלא הוטלה על הבנק החובה להחזיר את המצב לקדמותו.

ועוד. בסעיף 6ב להסכם מיום 6.7.84 נקבע כי בסיום השכירות יהיה על הבנק להחזיר המושכר כפי שיהיה באותה העת.

בהתאם להוראות אלה שבהסכמים המתייחסים לכל חלקי הבניין שהושכרו על ידי הבנק, אין הבנק חייב להחזיר את המושכר לקדמותו.

ג.        התובעים רכשו את הבניין מבעלי הבניין הקודמים לאחר שהבנק שכר את כל קומת הקרקע, לפיכך, אפילו היה על הבנק להחזיר המושכר לקדמותו, אין בכך כדי לחייבו לשנות את מצב קומת הקרקע כפי שהייתה בעת שרכשו התובעים את הבניין.

דיון

א.      בעלי הדין צירפו לכתבי טענותיהם הסכמי שכירות שנכרתו בין בעלי הבניין לבין הבנק לתקופות קצובות שנקבעו בכל אחד מההסכמים אשר על פיהם שכר הבנק חלקים שונים בבניין. מהחוזים עולה שהבנק החל לשכור חלקים בבניין בסמוך לשנת 1953 (נספח א1 לכתב ההגנה של הבנק) ומאז שכר חלקים נוספים בבניין, עד שבסמוך לשנת 1984 כלל המושכר ששכר הבנק מכוח הסכמי שכירות שנכרתו ביום 24.3.83 (נספח ז2 לכתב ההגנה של הבנק) וביום 6.7.84 (נספח ח לכתב ההגנה של הבנק) שטח של שתי חנויות ו - 9 דירות בבניין (להלן: "המושכר"). 

ב.      כל הסכמי השכירות שנכרתו בין בעלי הבניין והבנק עד לשנת 1983 נקבעו לתקופות קצובות שחלפו. תוקפם של הסכמים אלה פג ועל כן אין צורך לדון בהוראותיהם.

ג.         הסכמי השכירות מיום 24.3.83 ו - 6.7.84 הם ההסכמים המפורטים האחרונים שנכרתו בין בעלי הבניין והבנק, ולמעט קביעת דמי השכירות שנעשתה לאחר מכן מעת לעת ולא שינו הצדדים את התנאים בהסכמים אלה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ