אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק א 2852/04

פסק-דין בתיק א 2852/04

תאריך פרסום : 06/10/2009 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום באר שבע
2852-04
15/04/2007
בפני השופט:
עידו רוזין

- נגד -
התובע:
1. כהן זדה דניאל
2. כהן זדה אורנית

עו"ד פנחס רוזנצוייג
הנתבע:
מ.ש. זגורי חב' לבניין ופיתוח בע"מ
עו"ד שלומי אביטן
פסק-דין

1.         זהו פסק דין על דרך הפשרה, לפי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט, התשמ"ד - 1984, אשר לבקשת הצדדים - ינומק באופן תמציתי.

2.         ביום 16/02/00 נחתם בין בעלי הדין הסכם מכר לפיו התובעים רכשו מהנתבעת דירה הנמצאת בפרוייקט שנקרא "נוף רמות" ברח' לואי פיקארד בשכונת רמות, בבאר-שבע  (להלן: " הדירה").

            בעת שנחתם ההסכם, לא היה עדיין ברשות הנתבעת מפרט טכני ותשריט, הואיל והמבנה עדיין לא קיבל היתרי בנייה ובפני התובעים הוצג פרוספקט, אשר סומן באות א', ממנו ניתן ללמוד כי שטח הדירה המיועד להם  "כ - 113 מ"ר", מספר חדרים - 4, מרפסת - "כ - 23 מ"ר".  בפרוספקט נכתב, בין היתר:-

            "הפרוספקט הינו לצרכי המחשה בלבד ואינו מחייב את החברה. את החברה יחייבו רק חוזה המכר ונספחיו".

            מאחר ולא היו היתרי בנייה במועד חתימת ההסכם, נקטו התובעים משנה זהירות וניסחו מסמך, הוא נספח ז' לתצהיר התובעים, והחתימו את נציג הנתבעת עליו, שחרג ממנהגו שכן הנתבעת אינה נוהגת לחתום על מסמכים שנערכים ע"י רוכשי הדירות. הדבר העיקרי שהתובעים רצו להבטיח הוא, ששטח הדירה שיקבלו לא יהיה קטן מ- 113 מ"ר.

מפאת חשיבותו של נספח ז' לענייננו, אביא מספר ציטוטים ממנו:-

"א.       תוכנית הדירה היא כפי שמופיע בפרוספקט פרוייקט "נוף רמות" דירה 1. תוכנית עם המידות המדוייקות והשינויים המוסכמים בדירה תינתן לקונה לפני תחילת בניית הדירה ותחייב את הקבלן.

ב.         ...

ג.          ייתכנו שינויים קלים עפ"י המקובל.

ד.         ...

ה.         ...

ו.          ...

ז.          לרשות הקונה תיוחד חניה פרטית מקורה ללא תוספת תשלום.

ח.         ...

ט.         שטח הדירה הוא 113 מטר + 23 מטר מרפסת" [ההדגשות שלי  - ע.ר].

3.         סמוך לאחר קבלת היתרי בנייה, וזמן רב לפני הכניסה לדירה, פנתה הנתבעת לתובעים עם תוכניות הבנייה המאושרות, וביקשה מהם לחתום עליהם, אך התובעים סירבו לעשות כן, ולחילופין הודיעו על הסכמתם לתוכניות המאושרות, בכפוף לקבלת פיצויים. ראה מכתב התובעים מיום 11.09.00, אשר נשלח לנתבעת בה ציין התובע מס' 1:-

            " איני מוכן לחתום על המפרט הטכני עד שנגיע להסכם בדבר פיצוי הולם ועל השינויים שבוצעו בדירתי, או להסכמה על ביטול החוזה, השבת המצב לקדמותו, ופיצוי בגין הנזק שנגרם לי בשל עיסקה זו".

ב"כ הנתבעת כינה את התנהגות התובעים כסחיטה (במהלך הדיון בביהמ"ש) ובמכתבו אל התובעים מיום 19.11.2000 אישר כי " מדפיס הפרוספקט טעה בהעתקת השטחים בפרוספקט בסלון ובאמבטיה", אולם השטח הכללי של הדירה לא השתנה ונותר 113 מ"ר.


התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ