צ"מ
בית משפט השלום חיפה
|
19569-08-16
16/08/2016
|
בפני השופטת:
ג'אדה בסול
|
- נגד - |
המבקש:
כאמל שקור
|
המשיבה:
משטרת מרחב חוף / מטה מרחב חוף - חיפה
|
החלטה |
בתאריך 4/8/2016 הוציא מפקד מחוז חוף , ניצב עמוס יעקב , צו הפסקה ארעי של עיסוק בעסק מתוקף הוראות סעיף 20 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968 (להלן: חוק רישוי עסקים).
הצו הנ"ל הורה על סגירה ארעית לאלתר של החצרים הידועים כ "בית הליקר" , עסק שהמבקש מנהל ברחוב חטיבת גולני 56-58 , חיפה , והוא ניתן לפרק זמן של 30 יום החל מיום 4/8/2016 שעה 16:00 ועד לתאריך 2/9/2016 שעה 16:00 (להלן: הצו).
העסק הנ"ל הינו לאריזה , אחסנה , הובלה , הפצה וחלוקת משקאות , עסק הטעון רישוי על פי החוק והצו מכוחו ועל כך אין חולק.
בנימוקים למתן הצו צויין כי בתאריך 2/8/2016 לפנות בוקר נערכה פעילות של משטרת ישראל בעסק בעקבות מידע מודיעיני ושלפיו , בעסק הנ"ל ו/או בחצרים הוחבאו אמצעי לחימה וזאת כחלק מסכסוך דמים בין שתי משפחות ועל רקע ניסיון התנקשות שאירע באחד מבני המשפחה לאחרונה ( משפחת אבו כלייב – ג.ב.).
עוד צויין כי במהלך הפעילות המשטרתית נתפסו על חם מספר עובדים בעסק ומנהלו אשר עסקו בהפעלת "פס ייצור" מאורגן ורחב היקף של זיוף תאריכי תפוגה בכמות די גדולה של משטחי משקאות משכרים אשר פג התוקף לשיווקם.
עוד נתפסה בחצרים הנ"ל מכונה אשר נועדה לאריזה מחדש של משטחי סחורה וכן מכונת הטבעה של תאריכי תפוגה.
בעת כניסת המשטרה לחצרים , היה במקום ריח חזק של חומר ממיס מסוג טינר/טרפנטין אשר שימש את עובדי העסק למחיקת תאריכי התפוגה.
בתאריך 2/8/2016 נערך שימוע לאדם בשם מוסטפא עואדין , שעל פי האמור בצו , הוא זה אשר מחזיק את העסק , ומי שהראיות הצביעו עליו כמי שביצע את הפעילות הפלילית בעסק , ומאחר ולא ניתן היה להשיג את מנהל העסק , המבקש דנן .
מר עואדין הכחיש כל קשר לפעילות הפלילית במקום.
מר עואדין התייצב לשימוע ביחד עם בא כוחו , הוא גם בא כוח המבקש .
בתאריך 3/8/2016 , נערך שימוע למבקש דנן, אשר טען כי כל מה שנטען נגדו בוצע ע"י אותו מר עואדין , ללא ידיעת המבקש.
עוד טען המבקש כי בביקור שהוא ערך בעסק בתאריך 1/8/2016 , לא היו במקום אותן מכונות אריזה והטבעה שנתפסו , כאמור , בתאריך 2/8/2016.
המבקש נחקר תחת אזהרה לפני השימוע , ובחקירתו העלה טענה שכלל לא הועלתה ע"י עואדין ולא על ידו הוא עצמו בשימוע שנערך לו , ולפי הטענה הנ"ל שהוא העלה , עובד שלו מחזיק במסמך כלשהו מהיבואן המתיר לו לשנות את תאריך התפוגה.
בחודש אפריל , שנה זו , ניתן צו סגירה לתקופה של 30 יום , בין היתר , מן הטעם של זיוף חותמת כשרות על גבי בקבוקי וודקה בתקופת חג הפסח.
יש לציין כבר עתה כי הצו הנ"ל בוטל על ידי מותב זה במסגרת דיון בבקשה שהוגשה לבית המשפט לעניינים מקומיים .
עוד מצויין בנימוקי הצו כי בתיק החקירה קיימות ראיות מבוססות וישירות המלמדות על עיסוק מתמשך, שיטתי ומאורגן בזיוף תאריכי תפוגה של משקאות משכרים.