נגד המבקש דנן המנהל עסק של מזנון למכירה וצריכה של משקאות משכרים בשם "אספרסו בר מרקט" הממוקם בשדרות הנשיא 135 , חיפה , (להלן: העסק) הוצא צו מנהלי מכוח הוראות סעיף 23(א1) לחוק רישוי עסקים , התשכ"ח-1968 (להלן: חוק רישוי עסקים) , לסגירת שעריו של העסק לפרק זמן של 10 ימים , תוך מתן האפשרות למבקש להיכנס לעסק להוצאת הסחורות הפסידות לצמצום נזקיו(להלן: הצו).
הצו הוצא בעקבות אירוע אשר התרחש בעסק ולפיו בוצעה מכירת אלכוהול בעסק לקטין שטרם מלאו לו 18 שנים.
האירוע שבבסיס הצו התרחש בתאריך 5/8/2016 , למבקש נערך שימוע בתאריך 8/8/2016 , במסגרתו הוטחו החשדות בפני המבקש וניתנה לו ההזדמנות להעלות טענותיו בטרם הכרעה בעניין .
בפני המבקש אף הוטחה העובדה כי בתאריך 17/11/2014 בוצעה בעסק מכירת אלכוהול לקטין , כאשר באותו מועד נתפס קטין כבן 16 שנים ו-10 חודשים מחזיק בקבוק בירה בסמוך לעסק ולאחר תחקור הקטין הוביל הנ"ל את השוטרים לעסק דנן.
באירוע שבבסיס הצו דנן , בתאריך5/8/2016 סמוך לאחר שעת חצות ( 6/8/2016 שעה 00:15) נתפס קטין בן כ- 17 שנים מחזיק פחית בירה ולאחר תחקורו הוביל הקטין את השוטרים אל העסק דנן.
עוד צויין כי במצלמות האבטחה של העסק ניתן היה לראות את אותו קטין רוכש בבית העסק שתי פחיות בירה ומשלם בלא שתוצג תעודת זהות על ידו.
למבקש , כאמור , נערך שימוע ע"י רפ"ק יניב צברי ולאחר שמיעת דברי המבקש , התקבלה אותה החלטה בדבר מתן הצו המנהלי לתקופה של 10 ימים.
למותר לציין כי התקופה המקסימלית למתן צו מנהלי הינה לפרק זמן של 30 ימים , ובמקרה דנן , ולאחר שמיעת טיעוני המבקש במסגרת השימוע , הועמדה תקופת הצו על 10 ימים בלבד.
המבקש טוען כי גם בצפיה במצלמות האבטחה ניתן לראות כי אותו קטין נכנס לעסק ביחד עם אדם בגיר הקונה דרך קבע באותו בית עסק ,ומאחר ומדובר בלקוח קבוע , הוא לא נתבקש להציג תעודה מזהה.
המבקש ציין ואף הראה את השלט המוצג בבית העסק האוסר על מכירת משקאות משכרים בניגוד לחוק, נטען כי העובד הספציפי שביצע את המכירה שבבסיס הצו חרג מהנהלים הנהוגים בבית העסק , כי מדובר באירוע נקודתי ספציפי , ולא התנהלות המקובלת באותו בית עסק.
עוד טען המבקש כי סגירת העסק עלולה לגרום לו לנזק משמעותי כלכלי , כך שסגירת העסק איננה פרופורציונלית לאותו אירוע נקודתי חריג .
המבקש ציין כי בעסק מתנהלות ישיבות מידי שבוע לרענון הנהלים לעובדים , ובכלל זה , האיסור על מכירת אלכוהול ללא הצגת תעודה מזהה.
המבקש ציין כי הוא מוכן לקבל כל תנאי שהמשטרה תציב לצורך הבטחת מניעת הישנות האירוע כפי שהיה במקרה דנן , ובכך תימנע מכירת אלכוהול לקטינים מחד ותימנע הפגיעה בפרנסתו מאידך.
בצו שהוציא רפ"ק צברי בתאריך 8/8/2016 , צויינה העובדה כי אין זה אירוע ראשון שמתרחש בעסק של מכירת אלכוהול לקטינים ,לאור האירוע שהתרחש בחודש נובמבר 2014 , שבעקבותיו הוחלט על מתן אזהרה למבקש , בעל העסק,חומרת האירוע של מכירת אלכוהול לקטין , כשניהול העסק בנסיבות דנן גורם להפרת השלום והסדר הציבורי , כשניתן לראות במכירת האלכוהול לקטינים כחומרה יתרה של פגיעה בסדר הציבורי.
לאור אחריות העוסק לנעשה בעסקו , גם אם המכירה בוצעה ע"י עובדו , לאור קיומן של ראיות מנהליות כי העבירה אכן בוצעה , ולאור חומר הראיות שנצבר בתיק , נשקפת
מסוכנות מהמשך ניהול העסק ועל כן הצו דנן דרוש על מנת למנוע סכנה זו.