אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> צו מניעה האוסר על שימוש בסימני המסחר של חב' ג'יאני ורסצ'ה

צו מניעה האוסר על שימוש בסימני המסחר של חב' ג'יאני ורסצ'ה

תאריך פרסום : 10/08/2009 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי בתלאביב-יפו
2960-00
09/08/2009
בפני השופט:
ד"ר עמירם בנימיני

- נגד -
התובע:
Gianni Versace S.p.A
עו"ד צ. חוברס ר. קלגסבלד
הנתבע:
1. ורסצ'ה 83 בע"מ
2. בניהו צדיק-פור

עו"ד יעקב וחנה קלדרון י. קלמנוביץ'
פסק-דין חלקי
פסקדין חלקי

א.        רקע עובדתי ותיאור ההליך

1.         התובעת, Gianni Versace S.p.A, היא חברה איטלקית העוסקת בייצור ושיווק של מוצרי אופנה ברחבי העולם, וגם בישראל, ומוצריה כוללים בגדים, אביזרי לבוש ואופנה, בשמים, תיקים, נעליים, תכשיטים, שעונים ועוד (להלן: " התובעת"). קורותיה של התובעת, פעילותה והמוניטין העולמי שצברה מפורטים בתצהירו של יועצה המשפטי של החברה, מר מסימילאנו קאפוריו (להלן: " קאפוריו"), ובנספחים שצורפו לה. התובעת הוקמה בשנת 1976 על-ידי מעצב האופנה הנודע Gianni Versace  ונקראה על שמו. ורסצ'ה עצמו זכה בפרסים רבים בתחום עיצוב האופנה, ונכתבו עליו מאמרים וספרים לא מעטים. הוא נרצח למרבה הצער בשנת 1997, אך עוד קודם לכן שולבו בעסקי החברה אחיו ואחותו.

הנתבעת 1, ורסצ'ה 83 בע"מ (להלן: " הנתבעת"), עוסקת בייבוא, ייצור ושיווק של בגדי גברים ברשת הכוללת 14 חנויות שבבעלותה בכל רחבי הארץ (סעיף 11 לתצהיר אחי הנתבע, מר יהושע צדיק-פור, המשמש כמנהל בנתבעת - להלן: " צדיק-פור"). היא הוקמה בשנת 1983, ומנהלה ובעל השליטה בה הוא הנתבע 2 (להלן: " הנתבע"). בתעודת ההתאגדות מופיע שמה של הנתבעת באנגלית: " VERSACE 83 LIMITED".

2.         שתי החברות - התובעת והנתבעת - רשמו בישראל סימני מסחר הכוללים את השם "ורסצ'ה" או Versace. החברה האיטלקית הגישה בשנת 1989 התנגדות לרישום סימני מסחר הכוללים את השם "ורסצ'ה", בעברית ובאנגלית, על שם הנתבעת, אך לבסוף משכה את התנגדותה בטענה שהחברה הישראלית היתה אז קטנה ואיכות בגדיה ירודה. אך לימים הפכה הנתבעת למעצמת ביגוד בקנה מידה ישראלי, שלה רשת חנויות מפוארת, ולקראת שנת 2000 אף החלה להשתמש יותר ויותר בסממנים המציגים אותה כחברת אופנה זרה, וליתר דיוק: כחברה הקשורה או מזוהה עם התובעת. זה היה הרקע להגשת התביעה בתיק זה.

3.         מתצהירו של קאפוריו עולה, כי מוצרי התובעת נמכרו תחת סימני המסחר VERSACEו- GIANNI VERSACEהחל מסוף שנות ה-70 בחנויות ובוטיקים רבים באירופה ובארה"ב, וזכו להכרה עולמית בתחומי אופנה שונים. קידום המכירות של החברה נעשה, בין היתר, באמצעות קטלוגים ותצוגות אופנה, והשם Gianni Versaceהפך כבר בשנות ה-80 למותג של מעצמה עולמית בתחום אופנת העילית, שנודעה במוצריה היוקרתיים והאיכותיים. בסוף שנות ה-80 היו לתובעת למעלה מ-3,000 חנויות אופנה ו-286 בוטיקים ברחבי העולם, אשר נשאו את השם VERSACEאו GIANNI VERSACE. החברה השקיעה סכומי עתק בפרסום מוצריה הנושאים את סימני המסחר שלה. רק בשנים 1996-1998 היא הוציאה סכום של 48 מיליון דולר על פרסומים בעיתונות, בטלוויזיה ובאמצעי פרסום אחרים, אותם הובילו ידוענים בעלי שם עולמי, ובהם הזמרת מדונה והשחקנית דמי מור. התובעת השיקה, במקביל לקו אופנת העילית, קווי אופנה פופולריים יותר המיועדים לקהל צעיר, אך כולם נשאו את השם VERSECE . בשנת 2001 דירג מגזין האופנה העולמי WWD Luxuryאת מאה המותגים המובילים בעולם בתחום האופנה, כאשר החברה התובעת דורגה כרביעית מבין 100 מותגי האופנה המובילים בעולם, וכראשונה מבין מעצבי האופנה (נספח Lלתצהיר קאפוריו). אין ספק שמדובר בחברה בעלת מוניטין עולמי, שלפי תצהירו של קאפוריו, הכנסתה השנתית היא בסדרי גודל של מאות מיליוני יורו.

4.         התובעת טוענת בצדק, כי צריך לצאת מהנחה שהמותג Gianni Versaceהיה מוכר בישראל לישראלים רבים הנוסעים לחו"ל מדי שנה ונחשפים למוצרי אופנה בעולם. מגזינים בינלאומיים של אופנה נמכרים בישראל, וכוללים פרסומים של התובעת, וגם בעיתונות הישראלים הופיעו כתבות על החברה התובעת ומוצריה (נספחים Nו-Oלתצהיר קאפוריו). כל אלו קיבלו דחיפה של ממש עם פתיחתה בשנת 1996 של חנות הדגל של התובעת בכיכר המדינה בתל-אביב, ובה נמכרים פריטים מתוך קו האופנה העילית של התובעת. בפתיחת חנות זו הושקע סך של 1 מיליון דולר, ופתיחתה לוותה בכתבות בעיתון (נספח Qלתצהיר קאפוריו). הזיכיון למכור את מוצרי התובעת בישראל ניתן לחברת פרימוורה אקסקלוסיב פאשיין אימפורט בע"מ (להלן: " פרימוורה"), שמנהלת השיווק שלה היא הגב' הילה רוזנבלוט, בעלת תואר שני בתחום האופנה ובתחום מנהל עסקים (להלן: " רוזנבלוט"). פרימוורה מפעילה גם את חנות התובעת באילת. היא מייבאת ארצה מאיטליה את מוצרי התובעת בתחום ההלבשה, הנעלה ואביזרים אחרים לנשים וגברים ומשווקת אותם בשתי החנויות דלעיל (סעיף 5 לתצהיר מנהלה של פרימוורה, מר מישה ראובני - להלן: " ראובני"). עוד קודם לפתיחת החנות בכיכר המדינה, נמכרו פריטים שונים של התובעת בבוטיק בתל אביב החל משנת 1994. פרט לזיכיון שניתן לפרימוורה, משווקת התובעת בישראל, באמצעות חברת רטרו 1999 בע"מ, קווי אופנה שאינם אופנת עילית של התובעת, אך גם הם נמכרים כמובן תחת השם VERSACE. כך גם נמכרים בשמים ומוצרי קוסמטיקה הנושאים את השם Gianni Versaceבעשרות חנויות קוסמטיקה ברחבי הארץ.

לא הובאו על-ידי התובעת ראיות ברורות בשאלה מתי החלה למכור דברי הלבשה בישראל תחת השם VERSACE . קאפוריו ציין בסעיף 29 לתצהירו כי לפי המידע שבידי התובעת, החלו המכירות בישראל בשנת 1987. בעדותו טען כי מכירות בגדים של התובעת בישראל החלו בתחילת שנות ה-80, אך אישר כי אין לו ראיה בעניין זה, והוא עצמו החל עבודתו בחברה בתחילת שנות ה- 2000. הוא הפנה לנספח Hלתצהירו, אך הודה כי אין בנספח זה כל אזכור של ישראל (עמ' 86-85). אמנם לא נמצאה כל אסמכתא למכירות של התובעת שקדמו לפתיחת בוטיק שמכר בגדים מתוצרתה בשנת 1994 (סעיף 30 לתצהיר קאפוריו, ועדותו בעמ' 42-41). אך גב' רוזנבלוט, מנהלת החנויות של התובעת בישראל, העידה מידיעה אישית כי נתקלה בבגדי התובעת שנמכרו בישראל כבר בשנות ה-80 בחנויות המוכרות מגוון מותגים (עמ' 458-459). חנות הדגל של התובעת בכיכר המדינה, כאמור לעיל, נפתחה בשנת 1996.

5.         התובעת רשמה מאות סימני מסחר ברחבי העולם, אשר כוללים את השמות VERSACEו- GIANNI VERSACE(רשימת סימני המסחר צורפה כנספח Jלתצהיר קאפוריו). בישראל רשמה התובעת סימני מסחר כדלקמן:

א.         ביום 23.12. 81 הוגש לרישום סימן המסחר" GIANNI VERSACE", הכולל את סמל המדוזה המפורסם של התובעת, בסיווג של קוסמטיקה ובשמים. הסימן ניתן ביום 27.1.86.

ב.         ביום 17.8. 89 הוגשה בקשה לרישום סימן מסחר " V'E VERSACE", בסיווג של דברי קוסמטיקה שונים, והוא נרשם ביום 26.4.93 בליווי הסייג שהוא לא יכלול את האותיות Eו-Vכשלעצמן.

ג.         כך גם הוגשו לרישום בשנים 1991 - 1990 ארבעה סימני מסחר, ואלו כוללים בחובם את השם " VERSUS Gianni Versace", הנתון בתוך משולש הפוך, לסיווגים של תמרוקים שונים, תיקים, מזוודות, מטריות, משקפיים, תכשירי ניקוי שיניים, וכן " הלבשה, כולל מגפיים, נעליים ונעלי בית". כל אלה אושרו לרישום בשנת 1993.

ד.         ביום 13.6. 91 הוגש לרישום סימן המסחר " VANITAS VERSACE" לתמרוקים ותכשירים שונים, ואושר לרישום ביום 3.12.95.

ה.        ביום 27.12. 91 הוגש לרישום סימן מסחר תחת השם " V2 BY VERSACE" ל" הלבשה כולל מגפיים, נעליים ונעלי בית". ביום 27.12.91 הוגש לרישום סימן מסחר דומה למוצרי עור שונים, מטריות ועוד. סימנים אלה ניתנו ביום 5.10.94, תחת ההגבלה: " רישום סימן מסחר זה לא ייתן זכות לשימוש ייחודי באות V , במספר 2 ובמילה BY , אלא בהרכב ובצורה המופיעים בסימן". סימנים אלו מופיעים בתוך מסגרת משוננת.

6.         בנוסף לסימני המסחר הרשומים דלעיל, משתמשת התובעת בשני סימנים  נוספים המזוהים עמה ברחבי העולם: סמל המדוזה והמסגרת המשוננת (להלן: " סמל המדוזה" ו- " המסגרת המשוננת"). מתצהירו של קאפוריו (סעיף 34) עולה כי ההשראה לסמל המדוזה, המוכרת במיתולוגיה היוונית, נלקחה מפסל שהיה בגן ביתו של ורסצ'ה, ועוצבה על ידו; היא מזוהה עם מוצרי ההלבשה של ורסצ'ה ומופיעה על מסמכי החברה, בקטלוגים ועל פרטי הלבוש שלה (ראה גם עדותו בעמ' 194). היא מוגנת כסימן מסחרי בפני עצמו במדינות רבות בעולם, אך לא בישראל. אשר למסגרת המשוננת, שקאפוריו מכנה Greek Key Frame, מציין קאפוריו בתצהירו כי אף היא נלקחה מהאומנות היוונית העתיקה, והיא מופיעה על גבי התוויות התפורות לבגדי האופנה של התובעת ועל מוצרים אחרים שלה. גם מסגרת משוננת זו רשומה כסימן מסחרי במדינות רבות. בישראל היא אינה רשומה כסימן מסחר בפני עצמו, אך היא משולבת בסימן המסחר הנושא את השם V2 BY VERSACE ,שניתן לתובעת בשנת 1991 בסיווג הכולל "הלבשה". שני סימני מסחר אלו, מדגיש קאפוריו, ליוו את התובעת מראשית דרכה, הם מזוהים עמה ומוכרים ברחבי העולם וניתן למצוא אותם כמעט על כל פריט אופנה של התובעת (סעיף 35).

7.         הנתבעת נרשמה, כאמור, בשנת 1983 תחת שם " VERSACE 83 LIMITED". כשנתיים לאחר מכן הגישה בקשות לסימני מסחר למוצרי הלבשה שאף הוענקו לה (בנסיבות שיפורטו בהמשך), ואלו הם:

א.         סימן רשום 60184 שהתבקש ביום 9.1. 85 וניתן ביום 16.11.89, לשם " וורסצ'ה 83 בע"מ", הנושא סימן משולש ולצדו רשום בעברית השם " וורסצ'ה" ובאנגלית: " Versace". גם בסימן המסחר של התובעת רשום " Versace", קרי: Vגדולה ושאר האותיות קטנות, ואחד מסימני המסחר של התובעת מופיע במשולש מהופך (ראה סעיף 5(ג) לעיל).

ב.         סימני מסחר רשומים 60509, 60510, 60511 ו-60512 שהתבקשו ביום 3.3. 85 וניתנו במועדים שונים בשנת 1989 לשמות " Versace", " וורסצ'ה", " Versace 83 Ltd." ו-" וורסצ'ה 83 בע"מ". סימן המסחר 60509 הוא לשם ולסימן " Versace" באותיות לטיניות בלבד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ