אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קבלת תביעה להתרת נישואין לאור התנגדות הנתבעת למרות פרידה ממושכת

קבלת תביעה להתרת נישואין לאור התנגדות הנתבעת למרות פרידה ממושכת

תאריך פרסום : 13/01/2008 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה ירושלים
8144-97
07/01/2008
בפני השופט:
נילי מימון סגנית נשיא לענייני משפחה במחוז ירושלים

- נגד -
התובע:
א. ט.
עו"ד מוטה שולמן
הנתבע:
א. ר.
עו"ד עינת גריכטר
פסק-דין

רקע לתביעה

תביעה זו הינה תביעת התובע להתרת נישואיו מהנתבעת.

תביעה קודמת אשר הוגשה על ידו נמחקה מחוסר מעש.

הנתבעת מתנגדת להתרת הנישואין.

התובע והנתבעת אתיופים, התובע יהודי הנתבעת נוצריה.

התובע והנתבע נישאו עפ"י הדין האתיופי בפני שימגליה (ראשי השבט) ב- 30.8.69, 30 לחודש מזיה 1969 עפ"י התאריך האתיופי, 8.5.77 עפ"י התאריך הגריגוריאני.

לצדדים שלושה ילדים בגירים.

הצדדים עלו לישראל בשנת 1991.

הצדדים פרודים מאז שנת 1993.

התובע חי עם אישה אחרת ונולד לו בן ממנה.

חוות דעת מומחה

עפ"י חוות דעת מומחה לדין האתיופי עצם בקשת בן זוג להתרת נישואיו מבן זוגו מהווה עילה לגירושין ובית המשפט ייעתר לכך.

עפ"י חוות הדעת, החוק האתיופי שונה, בעבר הוגבלה מאוד היכולת לגירושין, עילות הגירושין היו מצומצמת מאוד, רק עילה רצינית היוותה יסוד לגירושין. מאז שנת 2000 שונה המצב המשפטי שאז חוקק חוק המשפחה האתיופי. נטל ההכרעה עפ"י חוק זה הועבר לבית המשפט. לבית המשפט לא הושאר שיקול דעת וכאשר צד רוצה להתגרש יעתר לכך בית המשפט.

התנגדות הנתבעת לחוות דעת המומחה

הנתבעת טוענת כי אין לקבל את חוות דעתו של המומחה באשר איננו מומחה בדין האתיופי,  ידיעתו מתמצית בהשתלמות בת שבועיים בדין האתיופי באוניברסיטת אדיס אבבה בפקולטה למשפטים.

לדבריה, על התובע היה להציג חוות דעת ממשרד עורכי דין באתיופיה, או כזו שתקבל אישור ממשרד המשפטים האתיופי. עוד לטענתה אין מקום לקבל חוות הדעת שהוגשה באופן מגמתי וחד צדדי.

הנתבעת טוענת עוד כי מחוות הדעת עולה שעד שנת 2000 החוק האזרחי הגביל העילות להתרת נישואין, נקבע כי רק בהתקיים "עילה רצינית" יורה בית המשפט על התרת הנישואין ומאז שנת 2000 שונה המצב המשפטי. לגירסת הנתבעת חוות הדעת איננה מתייחסת למקרה בו נישאו הצדדים לפני שנת 2000, האם החוק האזרחי משנת 2000 יחול מיום שינוי החוק או גם למי שנישאו לפני שינוי החוק.

טענה נוספת בפי הנתבעת היא, כי חוות הדעת לא מציינת ולו מקרה אחד בו בית המשפט בישראל התיר נישואי צדדים על סמך הנימוק הבלעדי כי "אחד הצדדים הגיש בקשה לבית המשפט להתרת נישואין".

כן טוענת כי חוות הדעת איננה מתיחסת לכך שהיא נוצריה פרוטסטנטית האוסר גירושין וכן אוסר על נישואיה כל זמן שבעלה בחיים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ