פסק דין
הרקע
1.עניינה של התובענה שלפנינו, שהוגשה ביום 1/10/09, לימודי אנגלית אצל הנתבעת, המנהלת בית ספר ללימוד אנגלית על פי שיטה ייחודית, המשלבת בין לימוד פרטני באמצעות מחשב, הכולל תמיכה של מורה, לבין לימודים פרונטאליים עם מורה.
שיטת הלימוד מאפשרת לכל תלמיד ללמוד לפי קצב אישי, בטווח הזמנים שבחוזה אשר נחתם בין הצדדים.
2.על פי כתב התביעה, ביום 31/10/07 נחתם חוזה בין התובע לבין הנתבעת לפיו הוא ילמד אנגלית אצל הנתבעת, בדרך של לימוד מקוון דרך אתר האינטרנט במשך 18 חודשים, החל ביום 13/11/07 ועד 13/5/09 (להלן – תקופת הלימוד).
שכר הלימוד ששילם התובע עבור תקופת הלימוד היה 8,500 ₪ (להלן – החוזה).
3.התובע מודה כי הוסבר לו עובר לחתימה על החוזה כי לאחר כל 3 שיעורים בשיטה המקוונת עליו להופיע במרכז הנתבעת לשיעור פרונטאלי – כיתתי, על מנת לבדוק את קצב ההתקדמות, שיעור המכונה "ENCOUNTER"
ואכן, מדו"ח ה- ENCOUNTERשהציגה הנתבעת עולה, כי התובע השתתף ב-8 מפגשים כאלה, בתקופה שבין 28/11/07 ועד 20/5/08, ולאחר מכן לא נרשמה הופעה מצד התובע החל בשיעור ביום 15/9/08 ואילך.
טענות התובע
4.התובע טוען כי על מנת לעודדו לחתום על החוזה, ומאחר וגם חברו, ישראל עזריאל, נרשם ביחד עמו – התחייבה הנתבעת, באמצעות הגב' מוניקה כהן (להלן – מוניקה), לפתוח עבורם קבוצת לימוד אישית ביום ובשעה הנוחים להם, ומבלי שיהיו מוגבלים לשעות של קבוצות קיימות.
5.התביעה הוגשה לאחר שלטענת התובע הנתבעת הפרה את החוזה, בין היתר, בכך שעם התחלת הלימודים נאמר לתובע ולחברו כי אין אפשרות לפתוח עבורם קבוצת לימוד מיוחדת, דבר שהסב נזק משמעותי לתובע אשר נאלץ להתאים עצמו לשעות שאינן נוחות לו, וכן לא הועמד לרשותו מורה אישי כמובטח.
6.הפרה נוספת עליה קובל התובע, מתייחסת להוצאתו באופן משפיל מאחד השיעורים עקב אי הכנת שיעורי בית, כאשר לטענתו תנייה מסוג זה לא מופיעה בחוזה ואף לא נמסרה לו בעל פה.
7.עוד נטען, כי התובע הועבר לסניף הנתבעת בירושלים מבלי שביקש זאת באופן מפורש אלא רק התעניין במעבר, ותוך כדי כך נחסמה בפניו האפשרות ללימוד מקוון באמצעות האינטרנט, והוא חוייב להתייצב באופן שוטף במרכז הנתבעת בירושלים, ללא כל אפשרות ללמוד מהבית, כאשר אפשרות זו היתה אחת הסיבות העיקריות לרישום התובע לקורס של הנתבעת מלכתחילה.
8.התובע טוען כי הנתבעת הפרה את החוזה הפרה יסודית המזכה אותו בביטולו ,בהשבת הסכום של 8,500 ₪ שכר לימוד ששולם, וכן בפיצוי על נזקים נוספים כמפורט בסעיפים 32-35 לכתב התביעה.
בסך הכול דורש התובע סכום של 20,200 ₪.
טענות הנתבעת
9.לטענת הנתבעת בכתב ההגנה, בשל שיטת הלימוד הייחודית מקיימת הנתבעת מצגת מפורטת בטרם רישומם של התלמידים ונמסרים להם כל תנאי ההתקשרות, וכך נעשה גם במקרה של התובע.
הנתבעת טוענת כי הודגש בפני התובע, עובר לרישומו, כי בהתאם לסעיף 5 לתנאי ההתקשרות ניתן לבטל את ההתקשרות, ובלבד שבקשה כזו תוגש עד 4 ימים לפני השיעור הראשון, וביטול ההתקשרות לאחר מכן, מכל סיבה שהיא, מחייב בתשלום שכר הלימוד במלואו, בין אם השתתף בקורס ובין אם לאו.
10.הנתבעת מדגישה כי הקורס הנמכר לתלמיד הינו למעשה משך זמן ולא רק מספר רמות. התלמיד בוחר את קצב התקדמותו, ואת תדירות הגעתו במשך תקופת הלימוד, הנקובה בחוזה.
11.הנתבעת מכחישה את טענות התובע לגבי ההבטחה בדבר קבוצת הלימוד המיוחדת שכן, לטענתה, עומד הדבר בסתירה לעקרון היסוד לפיו קצב המפגשים ותוכנם תלויים בהתקדמות התלמיד.