אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רע"א 42341-06-16 א.ר שיווק והפצת וונטות בע"מ נ' "פתן" בע"מ

רע"א 42341-06-16 א.ר שיווק והפצת וונטות בע"מ נ' "פתן" בע"מ

תאריך פרסום : 27/06/2016 | גרסת הדפסה

רע"א
בית המשפט המחוזי
42341-06-16
23/06/2016
בפני השופטת:
ורדה פלאוט

- נגד -
מבקשים:
א.ר שיווק והפצת וונטות בע"מ
משיבים:
"פתן" בע"מ
החלטה

בפני בקשת רשות ערעור על שתי החלטות בית משפט השלום בפתח תקווה מיום 20.06.16 , שעיקרן כי לא ינתן צו עשה כנגד המשיבה במעמד צד אחד, ולפני הגשת התביעה,אלא על המשיבה להשיב לבקשה בתוך חמישה ימים.

הבקשה שבפני מוגשת במעמד צד אחד, ע"פ תקנה 406א לתקסד"א, והיא הובאה בפני כעת לראשונה (אף שהוגשה ככל הנראה במהלך השביתה בבימ"ש ביום 21.6.16).

דין הבקשה להידחות.

צדק בית משפט קמא כאשר סרב ליתן את הצו המבוקש, על פיו מבוקש להורות למשיבה "להימנע מלעשות כל פעולה בקשר עם מכירת מוצרי אס. פי ו/או לפנות למי מלקוחותיה של המבקשת או לכל לקוח אחר בקשר עם מכירת מוצרי אס. פי ולקיים את הוראות ההסכם ככתבו וכלשונו וזאת עד למתן החלטה אחרת". כל זאת, כאמור, במעמד צד אחד ולפני הגשת תביעה.

אף שבית משפט קמא לא נימק את החלטתו, ניתן להבין ממכלול הנתונים שבפני כי המבקשת ידעה על כוונתה של המשיבה להפסיק את ההתקשרות עמה ביום 14.6.16, כבר ביום 14.12.15(!). אעפ"כ פנתה המבקשת לבית משפט רק לאחר חלוף המועד עליו הודע מראש ע"י המשיבה (ביום 16.6.16), כאמור. כן יש להניח בשלב זה כי ככל שנגרם נזק למבקשת, ניתן יהיה לפצות את המבקשת בגינו, בהמשך.

לפיכך, כאמור, לא היה מקום לסטות מהכלל האמור בתקנה 366(א) לתקסד"א, לפיו סעד זמני ינתן לאחר דיון במעמד הצדדים.

יחד עם זאת, אני סבורה כי היה על בית משפט קמא לקבוע דיון דחוף במעמד הצדדים (ר' רע"א 8286/12 עזבון המנוח מג'דאלה מוחמד יחיא יוסף נ' עזבון המנוחה מג'דאלה עיאשה, 15.1.13), וכך אני מורה.

סוף דבר, הבקשה נדחית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ