אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בנדא מגנטי בע"מ נ' מדינת ישראל

בנדא מגנטי בע"מ נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 08/10/2017 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית משפט השלום פתח תקווה
6550-09-17
03/10/2017
בפני סגנית נשיאה :
טל אוסטפלד נאוי

- נגד -
המבקשת:
בנדא מגנטי בע"מ
המשיבה:
מדינת ישראל
החלטה
 

בפניי בקשה לביטול צו לאיסור שימוש ברכב שניתן על ידי קצינת משטרה.

המבקשת הינה הבעלים הרשום של הרכב נשוא הצו. כנגד עובד המבקשת שנהג ברכבה (להלן: "הנהג") הוגש כתב אישום, לפיו ביום 15.9.17 נהג בשכרות כאשר נמצא ריכוז אלכוהול של 444 מק"ג בליטר אוויר נשוף, ובמהירות של 153 קמ"ש במקום 90 קמ"ש המהירות המרבית המותרת בדרך.

בו ביום התקיים לנהג שימוע בפני קצינת המשטרה ,שבסופו ניתן צו להשבתת הרכב לתקופה של 30 יום.

כנגד החלטת הקצינה הגישה המבקשת הבקשה שבפני.

 

טענות הצדדים

לטענת המבקשת, הקצינה הפוסלת התחשבה בחומרת העבירה בלבד ולא נתנה דעתה לעברה התעבורתי של המבקשת וכן מידת מעורבותה בעבירות תעבורה. כן טענה המבקשת כי הקצינה הפוסלת שקלה אף עבירה שאינה מקנה סמכות להטיל איסור שימוש ברכב ומשכך – חרגה מסמכותה.

המבקשת הוסיפה, כי היא מתדרכת את עובדיה לעשות שימוש ברכב בשעות העבודה בלבד ומטעמי נוחות ופרקטיקה תעסוקתית, היא מאפשרת לנהגים להשאיר את הרכב ברשותם במהלך סוף השבוע.

המבקשת ציינה, כי היא צפויה לתבוע פיצוי מהנהג, עובד החברה, ולהעמידו לשימוע בעקבות מעורבותו באירוע חריג זה מעבר לשעות פעילות העבודה וטענה כי הרכב משמש לצורכי העבודה השוטפים שלה וכי הצו פוגע אנושות ביכולתה של המבקשת להתפרנס ולמלא אחר מחוייבותה העסקית כפי לקוחותיה.

 

נציג המבקשת, מר דניאל ציבולסקי, העיד בפני בית המשפט כי נקבע לנהג מועד לשימוע בגין האירוע, לאחר שובו של מנכ"ל החברה מחופשה. הנציג העיד כי החברה מחזיקה 40 רכבים הצמודים לסוכני המכירות וכי הם מתודרכים בעניין השימוש ברכב, ענייני בטיחות, זכויותיהם וכל דבר אחר שקשור בכך.

הנציג ציין כי הנהג, שהוא סוכן מכירות, לא ינהג ברכב וכי עובד אחר ימלא את מחוייבותיה של החברה ללקוחותיו.

 

המשיבה התנגדה למבוקש וטענה כי לא הועלו נסיבות מיוחדות המצדיקות את קיצור ההשבתה. לטענתה, על חברה המאפשרת לעובדיה להשתמש ברכב בסופי השבוע לצורכי הנאה ופנאי יכולה לצפות כי הם ינהגו ברכב למקומות בילוי ואף ינהגו בשכרות.

ב"כ המשיבה טען, כי המבקשת לא הוכיחה באילו פעולות נקטה על מנת לתדרך את עובדיה ולמנוע את ביצוע העבירות. המשיבה ציינה כי אין תיעוד בכתב על ההדרכות ואף לא הוצגו הסכמים חתומים על קבלת הרכב ותנאי השימוש.

לעניין הראיות טענה המשיבה, כי הנהג הודה כי צרך אלכוהול, תוצאת בדיקת המאפיינים לא היתה תקינה ומהירות הנסיעה נמדדה באמצעות מכשיר הממל"ז.

 

דיון והכרעה

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ