אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 1076-06 מחאמיד תאופיק חברה לבניין ופתוח בע"מ נ' מועצה מקומית מג'אר

ת"א 1076-06 מחאמיד תאופיק חברה לבניין ופתוח בע"מ נ' מועצה מקומית מג'אר

תאריך פרסום : 03/08/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום נצרת
1076-06
19/07/2014
בפני השופטת:
נבילה דלה מוסא

- נגד -
תובעת:
מחאמיד תאופיק חברה לבניין ופתוח בע"מ
נתבעת:
מועצה מקומית מג'אר
פסק דין

 פסק דין

לפני תביעה כספית, בעילה חוזית, בגדרה עותרת התובעת - חברה קבלנית לבניין ופיתוח, (להלן: "התובעת" או "הקבלן") לחיוב הנתבעת - מועצה מקומית מג'אר (להלן: "הנתבעת" או "המועצה") בתשלום סך של 2,299,736 ₪, המהווה יתרת תמורה המגיעה לתובעת, לטענתה, בגין עבודות בניה אשר בוצעו על ידה עבור הנתבעת.

 

בפתח הדברים אציין, כי התיק החל להתנהל בפני מותב אחר, ובשנת 2013 עבר לטיפולי.

 

1.במהלך חודש 7/02 הגישה התובעת את הצעתה למכרז פומבי מס' 14/02, שפורסם על ידי הנתבעת, לצורך הקמת מבנה בית ספר יסודי, בשכונת ג'אמשה במג'אר.

התובעת זכתה במכרז, וביום 26.9.02 נחתם חוזה, בינה לבין הנתבעת, לביצוע הפרויקט (להלן: "החוזה"). על פי החוזה, התחייבה התובעת לבצע את העבודות הדרושות, תמורת סך של 5,194,371 ₪ (כולל מע"מ), שהנתבעת התחייבה לשלם.

 

2.פרויקט זה מומן על ידי משרד החינוך, אשר הקצה תקציב בסך של 5,140,070 ₪ לצורך ביצועו (נ/15). התקציב האמור כולל הן את הוצאות הנתבעת בגין בניית בית הספר, היינו התמורה אותה תחויב הנתבעת לשלם לקבלן שיבצע את הבניה (היינו לתובעת) והן הוצאות הנתבעת בגין דמי תכנון ופיקוח אותן תצטרך לשלם למתכנן ולמפקח מטעמה על ביצוע הפרויקט. במילים אחרות התקציב הנ"ל לא מיועד רק לתשלום התמורה החוזית המפורטת לעיל אלא גם הוצאות נוספות של המועצה.

 

3.על פי הנטען בכתב התביעה, התובעת ביצעה את העבודה בהתאם לחוזה והגישה חשבון סופי (מס' 13) אולם, הנתבעת לא אישרה את החשבון. לכן, עותרת התובעת לחיוב הנתבעת בתשלום החשבון הנ"ל בסך של 2,147,984 ₪ בצירוף ריבית של החשב הכללי בהתאם לחוזה.

 

4.הנתבעת התגוננה בפני התביעה בנימוקים כדלקמן:

  • החשבון הסופי לא אושר על ידי הגורמים המוסמכים על פי החוזה לכן יש לדחות את התביעה.

  • התובעת לא השלימה את העבודות להן התחייבה לפי החוזה וסירבה לשוב לעבודה למרות בקשות הנתבעת. אי לכך, לא התגבשה זכותה לתשלום בהתאם לחוזה.

  • בישיבה שנערכה בין התובעת לנתבעת, ביום 22.7.05, התחייבה התובעת לשוב לעבודה עד ליום 6.8.05 ולסיים את העבודה עד ליום 25.8.05, ואילו הנתבעת התחייבה להודיע לתובעת תוך 10 ימים (היינו עד ליום 2.8.05) את תקרת סכום העבודות שעל התובעת לבצע. הנתבעת מאשרת, בהגנתה, כי הודעה כאמור לא נמסרה לתובעת תוך 10 ימים אלא ביום 6.10.05 ולפיה התובעת רשאית לבצע עבודה בסכום נוסף של 2,000,000 ₪ מעבר לסכום שכבר שולם לה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ