אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חוראני ואח' נ' חוראני ואח'

חוראני ואח' נ' חוראני ואח'

תאריך פרסום : 23/05/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום קריות
22754-07-14
22/10/2015
בפני סגן הנשיא:
ערן נווה

- נגד -
התובע/המשיב:
ופיק חוראני
הנתבעים:
1. אבראהים חוראני
2. סאלח חוראני
3. מוחמד חוראני
4. שפיק חוראני
5. מחמוד חוראני
6. אחמד חוראני
7. חוראני כאמלה
8. אחמד חוראני
9. חסן חוראני
10. יוסף חוראני
11. פיאד אדהם
12. דליה בדראן

פסק דין

 

הוגשה בקשה לדחיית התביעה על הסף בגין קיומו של מעשה בית דין והכל בהמשך לפרוטוקול בית המשפט מיום 24.6.15.

הבקשה היא לדחות על הסף את התביעה שהוגשה על ידי המשיב (התובע) לפרוק שתוף במקרקעין הידועים כחלק 58 בגוש 18819 (להלן:"המקרקעין") וזאת מחמת מעשה בית דין ו/או למחוק את התביעה על הסף מחמת חוסר עילה.

המבקשים בבקשה זו הינם הנתבעים 8-10. שאר המשיבים הינם משיבים פורמליים.

המבקש מפנה לפסק דין סופי וחלוט שניתן בין הצדדים בתמ"ש 5960/03 וכן בתמ"ש 11850/05 בבית המשפט לענייני משפחה בקריות ובהתאם לתוכניות חלוקה שאושרו ביום 28.11.13 וניתן להם תוקף של פסק דין על ידי מותב זה.

המבקשים מבהירים, כי הערת אזהרה אודות פסקי הדין נרשמה בלשכת רישום המקרקעין ביום 14.1.14 והודעה על כך נשלחה לכל הבעלים של החלקה ובתוכם המשיב.

המבקשים טוענים, כי המשיב היה צד להליכים בתיקי התמ"ש האמורים (שעניינם פרוק השתוף בחלקה 58 ופרוק השתוף בחלקה נוספת הצמודה לה דהיינו חלקה 34 בגוש 18820). מדובר בהליכים שנמשכו שנים רבות והמשיב אף הופיע במספר דיונים.

יתירה מזו, בדיון שהתקיים ביום 3.6.08 הצהיר המשיב שלא היה מיוצג בפני בית המשפט: "אני מודיע לבית המשפט שאני מבין שמדובר בתביעה שעניינה פרוק שיתוף אדמה ואני מוכן להצהיר כאן בבית משפט כי אני אכבד כל החלטה של בית המשפט שתנתן ביחס לפרוק השתוף האמור".

לא יכול להיות איפוא ספק, כי פסק הדין מחייב את המשיב הן לאור זהות העילה (פרוק שתוף במקרקעין בחלקה 38) והן מאחר והיה חלק מבעל הדין הקודם.

זה הוא פסק דין סופי וחלוט שלא הוגש עליו ערעור.

ככל שיש לו טענה כלפי פסק הדין היה עליו להגיש ערעור ו/או בקשה לבטול פסק הדין אך אין מקום להגשת תביעה לפרוק השתוף בחלקה תוך התעלמות מהליכים שנמשכו בין הצדדים כ- 10 שנים.

 

המשיב בתגובתו טוען כי בתאריך 9.1.11 הודיעו ב"כ הצדדים, ב"כ התובע עו"ד עבדאללה וב"כ הנתבעים עו"ד סאלחה, כי הגיעו להסכמות ביניהם ויגישו תוכניות חלוקה. חרף זאת לא עשו כן והגישו את תוכנית החלוקה רק לאחר 3 שנים בתאריך 25.11.13. הצדדים פתחו תיק חדש בבית המשפט שמספרו היה 46321-11-13 יחד עם אותה תוכנית חלוקה וזו הועברה לבית המשפט (למותב זה) אשר אישר את הסכמות הצדדים, אך הסכמות אלה לא נשאו את חתימות כל הצדדים ולא היו לטענת המשיב על דעתם של הנתבעים.

המשיב טוען איפוא שמעולם לא היתה פשרה ומי שחתום על הניירות הם ב"כ הצדדים. הנתבעים בתמ"ש 11850/05 נוטרלו לחלוטין מההסכמות בין עורכי הדין.

 

המשיב טוען, כי גם כאשר בעל דין אומר בהיסח דעת (כך הוא כותב בסיכומיו) כי יכבד כל החלטה של בית משפט וכי הוא סומך על בית משפט אין משמעות הצהרה זו שהוא ינוטרל מכל הכרעה ולא יהיה צד וכי הוא יצטרך לקבל כל הסכמה של שאר בעלי הדין שנוסחה מבלי לקבל את עמדתו.

בית המשפט כלל לא בחן את הנסיבות של אותה פשרה.

לטענת המשיב ניתן להבין כי היתה כאן הסכמה לפי 79 א', אך הסכמתו של המשיב לפסק הדין מעולם לא ניתנה והיה כאן נסיון למחטף או מרמה.

לגופו של עניין מסביר המשיב, כי עניינה של תביעה זו היא פרוק שותפות של כל הצדדים בכפר די אל אסעד. אדמה זו עוברת שינוי של ייעוד, אחוד וחלוקה ללא הסכמה בין כל הבעלים והשותפים של הקרקעות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ