אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 29227-11-09 כ' נ' מוסקונה ואח'

ת"א 29227-11-09 כ' נ' מוסקונה ואח'

תאריך פרסום : 10/03/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום נצרת
29227-11-09
05/03/2015
בפני השופטת:
עינב גולומב

- נגד -
תובעת:
ל.כ.
נתבעים:
1. ד"ר רוני מוסקונה
2. בית חולים איטלקי

פסק דין
 

 

 

לפני תביעת רשלנות רפואית בגין ניתוח שעברה התובעת באפה.

 

רקע:

 

1.התובעת, ילידת 2.12.1979, פנתה לנתבע, רופא מומחה לכירורגיה פלסטית 1 (להלן – הנתבע), לצורך ביצוע ניתוח פלסטי באפה.

 

2.התובעת נפגשה עם הנתבע לפגישת ייעוץ במרפאתו ביום 25.11.02. לפגישה הגיעה יחד עם אמה ועם ארוסה באותה עת (בעלה כיום). לפי הרשומה שערך הנתבע בעת הפגישה, אשר צורפה כנספח ג' לתצהירו, הוא בדק את התובעת במעמד האמור. בבדיקה נמצאו "מעברים תקינים" ו- "סטיה מינימאלית של המחיצה ללא הפרעה". עוד נרשם כי התובעת קיבלה הסבר אודות הניתוח ועל תופעות לוואי וסיבוכים הקשורים אליו, וחתמה בפני הנתבע על טופס הסכמה לניתוח לאחר שהבינה את תוכנו.

 

3.ביום 27.11.02 נותחה התובעת על-ידי הנתבע במסגרת פרטית. הניתוח בוצע בבית החולים הנתבע 2, ממנו שכר הנתבע חדר ניתוח וציוד לביצוע הניתוח.

 

4.בסיכום הניתוח צויין כי הניתוח עבר באופן תקין וללא סיבוכים, וצויינו מעברי אוויר תקינים באף. התובעת שוחררה לבית באותו יום (נספח ד' לתצהיר הנתבע).

 

5.ביום 6.1.03, כחודש לאחר הניתוח, נבדקה התובעת על-ידי הנתבע. ברישום שערך הנתבע נרשם: "נראה טוב, מרוצה" (נספח ז' לתצהיר הנתבע).

 

6.ביקורת נוספת לתובעת נערכה ע"י הנתבע ביום 7.1.04, כשנה לאחר הניתוח. בסיומה נרשם על-ידי הנתבע "תוצאה טובה" (נספח ז' לתצהיר הנתבע).

 

7.על-פי המסמכים הרפואיים שצורפו לתצהיר התובעת, ביום 31.10.08 פנתה התובעת לרופא א.א.ג בתלונה על נזלת וקושי בנשימה. לאחר מכן פנתה התובעת פעמים נוספות לייעוץ רפואי בתלונות דומות, בימים 7.11.08, 1.4.10, 21.7.10, 11.1.11 ו- 10.9.11. בבדיקותיה נמצאו ממצאים שונים, לרבות הגדלה של הקונכיות, מעבר אוויר צר, עיבוי רירית בסינוסים המקסילארים, הפרשה עכורה ורגישות מעל עצמות הפנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ