אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 38226-11-13 סלמה ואח' נ' מדינת ישראל (אחר/נוסף)

ת"א 38226-11-13 סלמה ואח' נ' מדינת ישראל (אחר/נוסף)

תאריך פרסום : 28/04/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
38226-11-13
22/01/2015
בפני השופטת:
אילה גזית

- נגד -
תובעים:
1. אלעד סלמה
2. חממה לחקלאי בע"מ

נתבעת:
מדינת ישראל – משרד הפנים
החלטה
 

 

התובעים הגישו תביעה כספית כנגד הנתבע, בגין נזקים שנגרמו להם, לטענתם, והנתבע הגיש כתב הגנה, ובקשה לסילוק התביעה על הסף, וכן הוגשה תגובה לבקשה ותשובה לתגובה.

 

לאחר עיון בבקשה, בתגובה, ובתשובה, ובכתבי הטענות על נספחיהם, אני קובעת כדלקמן:

 

1.לעניין זהות התובעים בתיק דנן, מתדפיס רשם החברות עולה, כי התובעת 2 רשומה במספר ח.פ 514571835, אולם על פי תדפיס רשם החברות אשר צורף לתיק עולה, כי שם החברה בעלת מספר ח.פ הנ"ל, הינו א.ס. אל ישראל שיווק שטח בע"מ, ולא השם של התובעת 2 אשר רשום בכתב התביעה.

 

2.ב"כ התובעים יגיש תוך 60 יום הבהרה בעניין שם החברה, התובעת 2, וכן יציין את מספר ח.פ של החברה, התובעת 2, ויצרף תדפיס רשם החברות של החברה.

 

3.הנתבעת טענה להעדר יריבות משפטית עם התובע 1, לאור העובדה שעל פי סעיף 65(א)1 לחוק שירות התעסוקה תשי"ט – 1959, היתר לתיווך עבודה לעובדים זרים יינתן רק לתאגיד.

 

אני מקבלת את טענת הנתבעת בעניין חוסר יריבות מול התובע 1, הואיל ותביעת נזיקין יכולה להיות מוגשת רק מטעם תאגיד, ולא מטעם התובע 1 באופן אישי, שהרי אין התובע באופן אישי רשאי לקבל היתר על פי החוק.

 

התובע 1 טען בסעיף 12 לתגובתו, כי בתחילת התקופה הרלבנטית, התנהל התובע 1 מול הנתבעת באופן אישי ובאמצעות עוסק מורשה, ועל כן, לטענתו, טענת העדר היריבות משוללת יסוד.

 

אין מקום לקבל טענה זו.

 

סעיף 65 לחוק שירות התעסוקה, קובע מפורשות שרק תאגיד יכול לקבל היתר מיוחד, ועל כן, גם אם התובע התנהל באופן פרטי, אין הדבר יכול לגבש תביעת נזיקין מצדו באופן אישי, מאחר ואין הוא זכאי לקבל היתר על-פי החוק.

נפגע פוטנציאלי שיכול להגיש תביעת נזיקין, יכול שיהא תאגיד בלבד , אשר הוא בלבד זכאי לקבל היתר על-פי החוק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ