|
תאריך פרסום : 31/08/2015
| גרסת הדפסה
ת"א
המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
42697-01-14
19/03/2015
|
בפני השופט:
חאלד כבוב
|
- נגד - |
המבקשת:
ליאור שרף שווק והפצה בע"מ עו"ד יואל פרייליך ו/או צבי ולך ממשרד גיסין ושות' עורכי דין
|
המשיבים:
1. ישראל מזרחי 2. 12 אינוביישנס בע"מ 3. ריטה מזרחי 4. מזרחי מדיה בע"מ
עו"ד אוה"ד זוהר לנדה עו"ד ו/או נועה הבדלה ממשרד ברנה ושות' עו"ד עוה"ד אוהד אהרוני אהרוני את אהרוני – משרד עורכי דין
|
החלטה |
בעניין
|
אגם הוצאה לאור בע"מ
|
המחזיקים
|
1. לשכת רישום מקרקעין נתניה
2. מרכז הספריות והספר
3. קרן גרינספון ישראל בע"מ
4. מזרחי מדיה בע"מ
המחזיקים בבקשה 13
|
פתח דבר
-
בפניי שתי בקשות אשר הוגשו לבית המשפט עת חלק מהצדדים להן הם צד להליך בוררות, אליו הופנו הם במסגרת ההליך המשפטי שבכותרת שעניינו סכסוך בין שני בעלי מניות בחברה העוסקת בתחום ההוצאה לאור.
האחת, בקשה למתן סעדים זמניים אשר הוגשה על ידי התובעת, ליאור שרף שיווק והפצה בע"מ ביום 23.12.2014 (להלן: "הבקשה למתן סעדים זמניים") והשנייה, בקשה למתן הוראות לבורר וליתן סעד הצהרתי אשר הוגשה על ידי הנתבעים ביום 14.1.2015 (להלן: "הבקשה למתן הוראות לבורר").
-
הצדדים להליך הם בעלי מניותיה של חברת אגם הוצאה לאור בע"מ (להלן: "החברה" או "אגם"). התובעת, ליאור שרף שיווק והפצה בע"מ (להלן: "התובעת"), היא חברה פרטית העוסקת, בין היתר, בשיווק והפצה של ספרים ומרבית מניותיה מוחזקות על ידי מר ליאור שרף (להלן: "שרף"). הנתבע 1, מר ישראל מזרחי (להלן: "הנתבע 1" או "מזרחי") שימש כמנכ"ל החברה וכדירקטור יחיד בה במועדים הרלוונטיים לכתב התביעה והנתבעת 2, 12 אינוביישנס בע"מ, היא חברה פרטית בבעלותו המלאה של מזרחי העוסקת, בין היתר, בשיווק והפצה של ספרים (להלן: "הנתבעת 2" ו/או "אינוביישנס"). הצדדים מחזיקים במניות החברה בחלקים שווים (שרף באמצעות התובעת ומזרחי באמצעות אינוביישנס).
המשיבה 3 בבקשה למתן סעדים זמניים היא ריטה מזרחי, אשתו של מזרחי (להלן: "המשיבה 3" או "גב' מזרחי") והמשיבה 4 באותה בקשה, מזרחי מדיה בע"מ, היא חברה בבעלותה המלאה של גב' מזרחי (להלן: "המשיבה 4" או "מזרחי מדיה").
תמצית התביעה והשתלשלות העניינים בתיק
-
ביום 21.1.2014 הוגש כתב התביעה על ידי התובעת. כפי שנטען בכתב התביעה, שרף ומזרחי הקימו במשותף את חברת אגם שתעסוק בהוצאה לאור, הפצה, שיווק ומכירה של ספרים. כנטען בכתב התביעה, עם תחילת פעילותה של החברה מונה מזרחי לתפקיד המנכ"ל.
טענות התובעת הן, בקליפת אגוז, כי הנתבעים אינם תומכים בחברה ואינם מוכנים להזרים לה כספים וכי הם חבים לחברה כספים בסך מאות אלפי שקלים, זאת בעוד התובעת הזרימה לחברה כספים רבים וממשיכה להזרים לה כספים. כן נטען כי במסגרת הסכם המייסדים שנחתם במסגרת הקמת החברה (להלן: "הסכם המייסדים") התחייב מזרחי שלא להתחרות בעסקי החברה, ועל אף זאת גזל הוא הזדמנויות עסקיות מהחברה, הזדמנויות המגלמות אובדן הכנסות ורווחים כספיים לחברה בגובה מאות אלפי שקלים, בכך שגרם לכך שספרים אשר היו אמורים לצאת לאור באמצעות החברה יצאו לאור באמצעות תאגידים הקשורים למזרחי או מי מטעמו. נטען כי מזרחי ביצע באופן פרטי ארבעה פרויקטים (ספרים) עבור "ספריית פיג'מות", שהינה לקוח של החברה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|